Primarul Nicolae Matei “Niciodată orașul Năvodari nu va fi pe lista Comisiei Europene de poluare”

De curând ministrul Mediului și Pădurilor, Laszlo Borbely le-a transmis prefecților din mai multe județe ale țării, în cadrul unei videoconferințe că autoritațile locale trebuie să ia măsuri pentru păstrarea în limitele corespunzătoare a calității aerului.

Practic, Borbely a analizat în cadrul întâlnirii cu prefecții stadiul derulării programelor integrate de gestionare a calității aerului pentru aglomerările urbane și zonele în care au fost înregistrate depășiri ale valorilor admise. 
Pentru județul Constanța, localitățile vizate de ministru au fost municipiul Constanța și municipiul Medgidia. La întâlnirea cu prefecții au participat, de la Constanța și reprezentanții Agenției de Protecția Mediului și șeful Gărzii de Mediu Constanța. Aceștia au confirmat datele furnizate de ministru, la fel și măsurile privind urgentarea aplicării de programe care să reducă poluarea în cele două mari aglomerări din județ. Nu este și cazul orașului Năvodari, unde primarul Nicolae Matei ține să precizeze că  localitatea pe care o administrează nu se va afla niciodată pe lista celor vizate de reprezentanții Comsiei Europene, deoarece măsurile privind protejarea aerului și a mediului au fost aplicate corespunzător, însă de la începutul mandatului. “La Năvodari, încercăm să îndeplinim normele de habitat privind spațiul verde pe cap de locuitor de minim 26 de metri; spun că în prezent Năvodariul îndeplinește aceste proceduri și facem toate eforturile. Avem trei parcuri noi, care anul acesta vor fi finalizate; unul este de 2,8 ha în zona ecluzei, iar Parcul Ion Dobre va fi extins până la strada Câmpului. La fel, prin Programul Agenției Naționale de Mediu, administrația locală a orașului Năvodari are finanțarea asigurată – 1,4 miliarde de lei vechi pentru parcul “Țara Piticilor”. Și Acesta va fi finalizat tot anul acesta, amplasamentul fiind situat între str. Liliacului și Liceu, mai exact în zona Căminului de jandarmi”, a declarat primarul Nicolae Matei.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Accident rutier în parcarea Kaufland, municipiul Constanța. Ambulanța a intervenit

16 Mar 2024 1204

Licitații publice O firmă înființată anul trecut va executa pentru Primăria Constanța, documentația de reabilitare urbană a terenului din zona ICIL din Constanța (DOCUMENT)

12 Mar 2024 745

Știri Constanța azi Trafic îngreunat în zona ICIL, direcția Casa de Cultură spre gară (FOTO+VIDEO)

12 Mar 2024 1453

Știri Constanța Camere de supraveghere în zonele școlare. Poliția Locală monitorizează zonele. Atenție unde parcați! (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 734

Sondaj de opinie Majoritatea respondenților ar fi de acord cu o trecere de pietoni între intersecția de la ICIL și strada București din Constanța

25 Feb 2024 805

Sondaj de opinie Ar fi utilă o trecere de pietoni între intersecția de la ICIL și strada București din Constanța?

18 Feb 2024 856

Colindătorii au luat la pas străzile din municipiul Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Dec 2023 2474

Primăria Constanța Încep lucrările de reabilitare în zona Dacia și Trocadero

20 Dec 2023 982

Pe străzile din Constanța şi-au făcut apariţia primii vestitori ai Crăciunului! (GALERIE FOTO+VIDEO)

09 Dec 2023 3677

Constanța Atenție șoferi! Circulație restricționată în intersecția de la ICIL pentru desfășurarea lucrărilor de asfaltare

16 Nov 2023 826

Știri Constanța Lucrările de modernizare și reabilitare a bulevardului 1 Decembrie 1918 continuă în zona ICIL! Restricții de trafic

15 Nov 2023 1677

Știri Constanța Se lucrează zilele acestea în zona ICIL

10 Nov 2023 711

Incendiu parcare LIDL Constanța Inspirând prin acțiune. Patricia, voluntara de 17 ani, impresionează în prima ei intervenție (FOTO+VIDEO)

01 Nov 2023 2276

Incendiu parcare LIDL Constanța Căruciorul unui bebeluș scos de pompieri dintr-o mașină în flăcări (FOTO+VIDEO)

29 Oct 2023 2608

Știri Constanța azi UPDATE. Incendiu auto în parcarea Lidl din zona ICIL! (FOTO+VIDEO)

29 Oct 2023 3057