Primele măsuri Magistraţii care i-au eliberat pe cei şapte violatori din Vaslui, cercetaţi disciplinar de Inspecţia Judiciară

 
Inspecţia Judiciară informează vineri că a început cercetarea disciplinarea faţă de unii magistraţi implicaţi în dispunerea măsurilor preventive în cauza aflată pe rolul Judecătoriei Vaslui care are că obiect săvârşirea infracţiunii de viol şi lipsire de libertate în mod ilegal, informează Agerpres.

'Urmare a verificărilor prealabile efectuate de Inspecţia Judiciară începând cu dată de 23 iunie 2015, la dată de 24 iulie 2015, inspectorii din cadrul Direcţie de inspecţie pentru judecători şi a Direcţiei de inspecţie pentru procurori, în temeiul art. 45 alin. 6 lit. b din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată, au început cercetarea disciplinară faţă de unii dintre magistraţii implicaţi în dispunerea măsurilor preventive în cauza aflată pe rolul Judecătoriei Vaslui ce are că obiect săvârşirea infracţiunilor de viol şi lipsire de libertate în mod ilegal', se precizează într-un comunicat al Inspecţiei Judiciare, citat de Hotnews.ro.

Cercetarea disciplinară a fost începută, conform sursei citate, pentru 'exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă' şi pentru 'nerespectarea în mod nejustificat a dispoziţiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse în conformitate cu legea de conducătorul instanţei sau al parchetului ori a altor obligaţii cu caracter administrativ prevăzute de lege sau regulamente' din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată.

'Cercetarea disciplinară este o etapă confidenţială şi obligatorie a procedurii disciplinare în cadrul căreia se stabilesc faptele şi urmările acestora, împrejurările în care au fost săvârşite, precum şi orice alte date concludente din care să se poată aprecia asupra existenţei sau inexistenţei vinovăţiei persoanelor vizate', subliniază reprezentanţii Inspecţiei Judiciare.

La 19 iunie 2015, magistraţii judecătoriei Vaslui au dispus înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar în cazul celor şapte tineri, s emai arată pe Hotnews.ro.

sursa: Hotnews.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.