Principele Nicolae al României a lansat un proiect inedit la Constanța

Alteța Sa Regală Principele Nicolae al României  şi Asociaţia Curtea Veche au lansat proiectul “Cărțile copilăriei pe bicicletă” la Triathlon Challenge Mamaia, cea mai mare competiție sportivă de masă din Europa de Est și Balcani, se arată într-un comunicat de presă.

La momentul lansării, organizate la Centrul Expoziţional Constanţa, Alteţa Sa Regală Principele Nicolae al României şi reprezentanţii Asociaţiei au prezentat publicului larg mai multe detalii despre turul ciclist caritabil ce va avea loc anul viitor pentru a promova lectura şi un stil de viață sănătos în rândul celor mici.

“Cărțile copilăriei” este un program național de lectură realizat de Asociația Curtea Veche drept soluție la principalele probleme ale copiilor cu vârsta între 8 și 14 ani din țara noastră: analfabetismul și dificultățile de înțelegere a textelor. Turul ciclist de anul viitor, “Cărțile copilăriei pe bicicletă”, lansat în cadrul primei zilei a Triathlon Challenge Mamaia, este un tur ciclist unic în România ce va străbate întreaga țară, din Sighetu Marmației până în Constanța. Scopul este de a dona cărţi elevilor din mediile defavorizate şi de a îi implica în cluburi de lectură adaptate vârstei lor.

Pentru această cauză cu impact social, Alteţa Sa Regală și reprezentanţii Asociaţiei Curtea Veche au concurat la proba Ştafetă Sprint: 750 metri înot (Alex Moise), 20 de kilometri ciclism (Principele Nicolae) şi 5 km alergare (Maria Desmirean).

Cei ce doresc să îi susţină în continuare sau să îi felicite, pot realiza donaţii online direct pe platforma Galantom.ro, accesând link-urile:
• Alteța Sa Regală Principele Nicolae al României
Link: http://asociatiacurteaveche.galantom.ro/PrincipeleNicolae-Triathlon
• Maria Desmirean
Link: http://asociatiacurteaveche.galantom.ro/MariaDesmirean-Triathlon
• Alex Moise
Link: http://asociatiacurteaveche.galantom.ro/AlexMoise-Triathlon

Mai multe detalii despre Asociația Curtea Veche și despre proiectele pe care le desfășoară puteți afla de pe site-ul www.asociatiacurteaveche.ro și Facebook.com/AsociaţiaCurteaVeche

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Muzeul Cotroceni, expoziție de mare clasă despre Principele Nicolae al României!

31 Jul 2023 928