Principesa Margareta este noul preşedinte al Crucii Roşii Române

 
Principesa Moştenitoare Margareta este noul preşedinte al Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România, fiind aleasă în această funcţie, astăzi, la Braşov, în cadrul adunării generale a acestei organizaţii, potrivit romanialibera.ro.

Principesa Margareta a fost aleasă cu 87 % dintre voturile valabile exprimate, potrivit comunicatului remis de Biroul de Presă al Regelui Mihai I.

Societatea Naţională de Cruce Roşie din România a fost înfiinţată în anul 1876, în timpul domniei lui Carol I. Organizaţia a fost susţinută, încă de la începuturi, de Familia Regală. Regina Elisabeta, Regina Maria şi Regina-mamă Elena s-au implicat în acţiuni umanitare ale Crucii Roşii Române.

Principesa Margareta a declarat, în cadrul adunării generale a Crucii Roşii Române, că prezenţa Familiei Regale alături de această organizaţie este "o realitate istorică, respectată de societatea românească".

„Am convingerea că demersul meu de a prelua calitatea de preşedinte al Crucii Roşii Române este benefic şi potrivit pentru cauza acestei prestigioase organizaţii. Cred că mă voi bucura de încrederea dumneavoastră şi că vom putea acţiona corespunzător şi în spiritul valorilor fundamentale ale Mişcării Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie. Implicarea Familiei Regale a României în activitatea Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România este un reper al organizaţiei. O perioadă lungă de timp activitatea organizaţiei s-a desfăşurat sub Înaltul Patronaj al Reginei Maria. Suverana a avut o extraordinară activitate caritabilă în timpul Primului Război Mondial", a spus Principesa Margareta.

Anterior, preşedinte al Crucii Roşii Române a fost Mihaela Geoană. Aceasta a ocupat funcţia începând din anul 2007.




Sursa: romanialibera.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret ”Jean Constantin” vă invită la film. Banii strânși vor fi donați refugiaților

15 Mar 2022 2702

Crucea Roșie Română împlinește 145 de ani de activitate umanitară

04 Jul 2021 1280

City Park Mall Constanța devine partener al proiectului „Banca de Alimente”, o inițiativă a Crucii Roșii Române

28 May 2020 1900

Unitate mobilă de terapie intensivă, donată UGSU Rompetrol continuă să sprijine lupta împotriva pandemiei, prin Crucea Roșie Română

10 Apr 2020 2142

Spectacol caritabil organizat de Subfiliala Cumpăna a Societăţii Române de Cruce Roşie (galerie foto)

22 Jun 2017 3593

“Copiii nu se pierd, ajung la Radio Vacanţa – Brăţara de Vacanţă” Ediţia a 5-a

04 Jun 2014 2226