UPDATE - Prins în flagrant Bărbat din Constanţa încătuşat pentru înşelăciune şi uz de fals

Mihai Cezar M. de 40 ani, este cercetat penal de către poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor pentru înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.
 
Potrivit oamenilor legii, în luna octombrie a acestui an, persoana în cauză ar fi indus în eroare pe un bărbat, căruia i-a prezentat ca reală înscrierea acestuia la cursurile de formare profesională din cadrul unei asociaţii, percepându-i în
acest scop suma de 8.020 lei şi 800 de euro. În acest sens, suspectul ar fi eliberat în fals chitanţe în numele asociaţiei respective, pentru suma de 4.068 lei.

De asemenea, pentru a menţine în eroare şi a convinge partea vătămată de realitatea demersurilor sale, la insistenţele acesteia, i-a oferit spre semnare un contract de studii, semnat şi ştampilat în fals în numele preşedintelui asociaţiei respective, mai informează poliţiştii constănţeni.
 
Ieri, poliţiştii l-au prins în flagrant pe cel bănuit, care a solicitat şi primit de la partea vătămată 400 de lei, reprezentând „cheltuieli de protocol pentru comisia de examinare”. Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind introdus în arestul IPJ Constanţa.

UPDATE, ora 15.10

Potrivit unor surse apropiate anchetei, în urma recuperării prejudiciului şi a împăcării părţilor, a fost revocată măsura reţinerii preventive pentru 24 de ore. Bărbatul este cercetat în continuare de poliţiştii SIF pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.