Stiri calde

Prins la furat de motorină în Portul Constanţa

Un bărbat a fost surprins în flagrant, lângă un depozit de combustibil din Portul Constanţa, în timp ce încărca un recipient, de 1.000 de litri, cu motorină, folosind o instalaţie artizanală.

La faţa locului poliţiştii au mai descoperit recipiente pentru transportul combustibilului, cu un volum total de aproape 4.000 de litri.

Sâmbătă, poliţiştii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime din cadrul Direcţiei de Poliţie Transporturi - IGPR s-au sesizat că mai multe persoane sustrag produse petroliere, dintr-un depozit din Portul Constanţa.

Echipa operativă deplasată la faţa locului a constatat că, lângă gardul împrejmuitor al depozitului, era staţionat un microbuz, în care se afla Nelu Ş. (26 ani), din judeţul Ialomiţa, care încărca un recipient, cu capacitatea de 1.000 de litri, cu motorină, cu ajutorul unei instalaţii artizanale ce era racordată la o conductă de încărcare-descărcare motorină, aflată în interiorul depozitului.

În interiorul microbuzului mai erau depozitate opt butoaie de tablă cu capacitatea de 200 litri fiecare, un rezervor artizanal cu capacitatea de 1.000 de litri şi 37 de bidoane de 30 litri, toate goale.

Motorina era sustrasă direct din conducta de alimentare principală ce ducea în depozit, cu ajutorul a două pompe electrice racordate la reţeaua electrică a unei magazii din incinta societăţii, fiind transportată cu ajutorul unui furtun din plastic, mascat de vegetaţia din interiorul societăţii.

Furtunul ieşea din curtea depozitului printr-o spărtură a gardului, motorina fiind încărcată direct în rezervorul artizanal cu capacitatea de 1.000 litri, ce se afla în interiorul microbuzului.

Poliţiştii au continuat cercetările în zonă şi au descoperit o altă instalaţie artizanală în interiorul depozitului, formată din aproximativ 100 metri liniari de furtun din plastic ce avea montat la capăt un robinet. Prin intermediul acesteia se putea sustrage produs petrolier dintr-o conductă ce făcea legătura cu depozitul de carburant.

Din interiorul instalaţiei artizanale a fost ridicată o probă de motorină pentru a fi analizată în condiţii de laborator.

De asemenea, lângă microbuzul în cauză, se afla staţionat un autoturism, înmatriculat în Bulgaria, ce avea buşonul de la rezervorul de alimentare desfăcut, lângă maşină putând fi observate, pe jos, urme de carburant cu miros specific de motorină.

La controlul autoturismul, în interior, a fost descoperit un rezervor confecţionat artizanal, de aproximativ 160 de litri, încărcat cu motorină.

Ambele autovehicule au fost indisponibilizate, fiind sigilate de poliţiştii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime în vederea continuării cercetărilor.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat în paguba avutului privat, cercetările continuând pentru identificarea tuturor persoanelor participante, stabilirea cu exactitate a prejudiciului cauzat şi a împrejurărilor în care a fost săvârşită fapta.

Nelu Ş. a fost prezentat, în cursul zilei de duminică, Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa cu propunere de arestare preventivă, împotriva acestuia instanţa de judecată luând măsura arestării preventive pentru 29 de zile.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ce firmă va livra motorină către CNE Cernavodă (document)

28 Mar 2020 1730

Argeș O cisternă cu motorină s-a răsturnat pe un drum județean

05 Mar 2020 860

CN APM Constanţa a atribuit un contract pentru achiziţia de motorină pentru navele din dotarea companiei (document)

21 Feb 2020 1113

APIA Anunț despre plata ajutorului de stat la motorina utilizată în agricultură

14 Feb 2020 575

Consiliul Concurenței Reducerea accizelor carburanților s-a transmis integral în prețul de la pompă

09 Jan 2020 421

Cu ce scumpiri vine anul 2020

01 Jan 2020 2720

APIA Mâine este ultima zi de depunere a Cererilor de acord pentru reducerea accizei la motorină

30 Dec 2019 412

APIA Fermierii pot depune până la 31 decembrie cererile de acord pentru ajutorul privind acciza la motorină în 2020

09 Dec 2019 710

Prahova O autocisternă cu 26 tone de motorină a acroșat două tiruri și s-a răsturnat. Risc de incendiu

15 Nov 2019 889

Accident rutier pe DN1. Un TIR încărcat cu tone de motorină și benzină a intrat într-un stâlp electric (galerie foto)

13 Nov 2019 1247

Garda de Coastă Motorină confiscată la Cernavodă

07 Nov 2019 840

Cisternă încărcată cu motorină, implicată într-un accident în județul Sălaj

29 Oct 2019 604

Constanța Bărbați, reținuți pentru furt de motorină

20 Oct 2019 1483

Contrabandă cu motorină pe Dunăre, în zona localității Gropeni, județul Brăila. Mai multe persoane reținute (galerie foto)

04 Oct 2019 1046

Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare cumpără motorină (document)

04 Sep 2019 1193