„Privește cerul“, excursie pentru iubitorii de astronomie la Constanța

Asociația Club Astronom Experience organizează, în noaptea dintre 21-22 iulie, o excursie de documentare cu tema „Privește cerul“.

Excursia se va desfășura în localitatea Colilia, la 55 km la nord de Constanta, departe de așezările urbane nefavorabile observațiilor astronomice profesioniste.

Sub coordonarea lui Ştefan Costache și alături de elevul premiat de N.A.S.A Andrei Rotaru și de astrofotograful profesionist Adrian Dedu, veţi putea observa galaxia din care facem parte, Calea Lactee, și galaxia Andromeda. De asemenea, veţi admira planetele Jupiter, Saturn, Venus, roiuri de stele și multe alte frumuseți ale Universului. 

Plecarea se va face vineri, 21 iulie, la ora 16.00, din parcarea de la Delfinariu. 
Pe data de 19 iulie, ora 18.00, va avea loc o întâlnire la sediul observatorului astronomic, pentru o scurtă ședință organizatorică, în cadrul căreia se vor pune la punct detaliile deplasării și costurile. De asemenea, în cazul în care vremea va fi nefavorabila se va discuta o noua variantă agreată de către participanți.
O altă ieșire este plănuită în weekendul 11-13 august, când va fi maximum de meteori Perseide. Deși Luna apare pe cer înainte de miezul nopții, nu trebuie ratat acest spectacol ceresc.

Despre Asociaţia Club Astronom Experience

Recent înființată, Asociația Club Astronom Experience are scopul de a mediatiza și populariza astronomia în rândul constănțenilor şi de a uni totodată iubitorii de astronomie. 
Pentru alte informaţii și relații puteți îl puteţi contacta pe Ștefan Costache, organizatorul taberei, la numărul de telefon 0766436310.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.