Procuror militar Nu este exclus ca elicopterul IAR 330 să fi cedat

Prim-procurorul Parchetului militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj, col. Viorel Siserman, a declarat, aseară, că deocamdată nu se cunosc cauzele accidentului în care a fost implicat elicopterul militar, dar că este posibil să fie vorba inclusiv de o cedare a elicopterului.
 
"Cauzele sunt bănuite. Sunt examinate absolut toate circumstanţele care ar fi putut duce la această catastrofă, toate împrejurările posibile. Poate să fie şi condiţii meteo, poate să fie şi o cedare a aparatului din punct de vedere tehnic. Se vor face verificări cu privire la absolut tot ce ţine de plecarea aeronavei, care trebuia să plece în stare perfectă, examinată. Nu putem exclude nici greşeala de pilotaj. Să vedem, urmează să fie decriptată cutia neagră, înregistratorul de bord, totul este verificat, să vedem ce s-a întâmplat acolo. Cutia neagră este recuperată, dar conţinutul ei, transcriptul, deocamdată nu-l avem", a mai spus Viorel Siserman.
 
În paralel, anchetatorii vor începe azi audierea sătenilor care au văzut aparatul militar în zbor înainte de producerea catastrofei. Opt militari şi-au pierdut viaţa şi alţi doi au fost răniţi în urma prăbuşirii unui elicopter militar IAR-330 Puma, vineri dimineaţa, pe raza localităţii Mălâncrav, judeţul Sibiu.

Sursa foto: puterea.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.