Stiri calde

Procurorii DIICOT au ridicat astăzi 4 tone de alcool și țigări provenind din contrabandă, 3 miliarde de lei şi bijuterii

 
Astăzi, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism  – Serviciul Teritorial Iaşi împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi, Bacău şi Serviciilor de Combatere a Criminalităţii Organizate  Vaslui, Neamţ şi Hunedoara au efectuat un număr de 43 de percheziţii domiciliare la persoane fizice şi juridice în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat transfrontalier specializat în săvârşirea infracţiunii de contrabandă cu ţigări.
 
În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând luna ianuarie 2016, pe raza judeţului Iaşi și Neamț ,s-a constituit un grup infracţional organizat, la care ulterior au aderat mai multe persoane, care a avut ca scop infracţional  introducerea în ţară mod ilegal a unor cantități importante de țigarete  care ulterior erau comercializate pe piața ilicită din  România.
 
S-a reţinut că unul dintre liderii grupului infracţional  avea ca atribuţii contrafacerea ţigaretelor în fabrici clandestine ori introducerea ilegală a acestora din Republica Moldova şi Ucraina iar ulterior comercializarea către alţi intermediari.
 
 Totodată, cel de al doilea lider al grupului  avea în sarcină preluarea ţigaretelor şi recomercializarea acestora, în regim en-gross, către alţi intermediari de pe raza judeţelor Iaşi, Neamţ, Bacău şi alte judeţe.
 
Din cercetări a rezultat că membrii grupului au  transportat şi livrat ţigaretele de contrabandă cu ajutorul mai multor autoturisme dotate cu staţii radio emisie recepţie portabile, în special în zilele de duminică după amiaza cu scopul de a evita organele de poliţie.
 
Cu ocazia perchezițiilor, au fost găsite şi ridicate/indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor 4 tone de alcool provenind din contrabandă, cantităţi importante de ţigări provenind din Ucraina, importante sume de bani ( 3 miliarde de lei) şi bijuterii.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de către  Direcția  Operațiuni Speciale.
 
Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul  Grupării Mobile de Jandarmi  Bacău.
 

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Surpriză la percheziție! Ce au găsit procurorii DIICOT Constanța în telefonul unui tânăr acuzat de trafic de droguri

23 Sep 2020 597

Cms. șef Monica Dajbog, despre perchezițiile de la Constanța

18 Sep 2020 651

Poliția Transporturi Constanța a efectuat 30 de percheziții. Zeci de persoane duse la audieri (galerie foto)

18 Sep 2020 630

Percheziții DIICOT Craiova, într-un dosar de trafic de narcotice

17 Sep 2020 529

Lovitură pentru constănțenii care cumpărau motorină și benzină „la negru“! Mai multe percheziții și opt persoane duse la arestare

12 Sep 2020 3043

13 persoane arestate, în urma perchezițiilor din Capitală la mai mulți apropiați ai lui Sile Pietroi

11 Sep 2020 470

Ordin european de anchetă, emis din Belgia A fost destructurată o grupare de români specializată în furturi

09 Sep 2020 520

Trafic de droguri de risc și mare risc la Constanța. Final de anchetă și acuzații oficiale

07 Sep 2020 547

UPDATE - S-a emis mandat de arestare Încătușat de polițiștii constănțeni, pentru pronografie infantilă. Ancheta, coordonată de DIICOT Constanța

03 Sep 2020 623

Piața neagră a țigărilor, serios afectată după o acțiune în Portul Constanța Sud Agigea. Ce au obținut ieri în instanță procurorii Antimafia

02 Sep 2020 464

IGPR Percheziții la sediile unor societăți, într-un dosar care vizează traficul cu fosfură de aluminiu

01 Sep 2020 390

Percheziții într-un dosar de evaziune fiscală. Prejudiciu, peste 3 milioane de lei

26 Aug 2020 547

Percheziții în Constanța pentru combaterea evaziunii fiscale

19 Aug 2020 587

Mascații încep ziua în forță! Mai multe percheziții sunt desfășurate în această dimineață. Oficial de la Poliție (video)

19 Aug 2020 1244

DIICOT Trei persoane reținute. Comercializau cocaină prin cluburi

12 Aug 2020 579