UPDATE. Procurorii DNA la sediul CJ Ialomiţa condus de social-democratul Silvian Ciupercă Sunt suspectate fapte de corupţie

Surse judiciare au declarat pentru ştiripesurse.ro că în această dimineaţă au loc percheziții  la sediul CJ Ialomița și la Spitalul Județean din Slobozia, dar și la sediul câtorva firme au legătură cu achizițiile publice. Vizați sunt președintele CJ și o serie de directori din aceeași instituție.

Silvian Ciupercă (PSD) este șeful CJ Ialomița și unul din cei mai vechi baroni ai partidului, informează sursa citată.

UPDATE, ora 8.36

Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în cursul anului 2014, se arată într-un comunicat.

În cursul zilei de miercuri, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 30 de locații situate în municipiul Bucureşti și județele Ialomița și Călărași, din care trei sunt instituții publice de interes local, iar restul sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

UPDATE, ora 10.32

Potrivit HotNews, preşedintele CJ Silvian Ciuperca a fost ridicat de la domiciliu.

Vizaţi în acest dosar sunt şi directori din cadrul Spitalului Judetean Ialomita. Sursele citate precizeaza ca procurorii fac perchezitii si la mai multe firme unde exista suspiciuni de coruptie in legatura cu achizitii publice savarsite de catre functionari ai statului.

Una dintre perchezițiile domiciliare a vizat apartamentul din Țăndărei al președintelui Consiliului Județean Ialomița, Silvian Ciupercă. Astfel, la orele 06.00, mascații s-au înființat la domiciliul președintelui Ciupercă, în scurt timp acesta fiind coborît și urcat în duba anchetatorilor. De menţionat că alături de Silvian Ciupercă, în vehiculul anchetatorilor a urcat și soția acestuia, Sabina Ciupercă.


Percehzitiile de la CJ Ialomita vizeaza si alte licitatii organizate de instituție. În vizorul anchetatorilor au intrat responsabilii Serviciului Achiziții din cadrul Consiliului Județean Ialomița, informează HotNews.ro.

UPDATE, ora 10.38

Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, şeful CJ Ialomița, Vasile Silvian Ciupercă, este cercetat de DNA pentru intervenții la șeful Agenției Finanțelor Publice Ialomița pentru rezolvarea problemei falimentului fabricii din Țăndărei - SC Ultex SA -, dar și la ANAF nivel central pentru menținerea în funcție a directorului AJFP.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Poziţia oficială a DNA cu privire la percheziţiile de la CJ Ialomiţa

29 Oct 2014 1749