Procurorii Onea și Negulescu, trimiși în judecată

Procurorii  Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au dispus trimiterea în judecată a inculpaților Onea Lucian Gabriel, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de participaţie improprie la inducerea în eroare a organelor judiciare, represiune nedreaptă, cercetare abuzivă, instigare în formă continuată la comiterea, fără vinovăţie, sub forma participaţiei improprii a infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată și Negulescu Mircea, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de participaţie improprie la inducerea în eroare a organelor judiciare, complicitate la represiune nedreaptă, instigare în formă continuată la comiterea fără vinovăţie sub forma participaţiei improprii a infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În rechizitoriul întocmit în cauză s-a reținut următoarea situație de fapt:

Inculpatului Onea Lucian Gabriel, în calitate de procuror la Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești, în instrumentarea  a două dosare penale, în calitate de procuror de caz, împreună cu inculpatul Negulescu Mircea, în calitate de procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, în cursul lunii mai 2015, l-au determinat pe un martor denunțător să plăsmuiască  un denunț în numele unei persoanei imaginare,  să întocmească în fals, în format electronic, tabele care conțin numele unor persoane - locuitori ai Republicii Moldova, care ar fi avut cetățenie română în anul 2014, cu scopul de a dovedi infracțiunea de coruperea alegătorilor pretins săvârșită de persoana împotriva căreia s-a formulat denunțul.  

De asemenea, în calitățile menționate anterior, inculpatul Onea Lucian Gabriel, cu ajutorul inculpatului Negulescu Mircea, la data respectivă procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale pentru infracțiunea de coruperea alegătorilor față de o persoană despre care știa că nu este vinovată.  Totodată, inculpatul Onea Lucian Gabriel, cu sprijinul inculpatului Negulescu Mircea, în cursul lunii mai 2015, în soluționarea celor două dosare penale, a ticluit probe nereale prin exercitarea de constrângeri asupra martorului denunțător.

În rechizitoriu, se mai reține că inculpatul Onea Lucian Gabriel, în calitate de procuror la Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești, în mod repetat, împreună cu inculpatul Negulescu Mircea, în calitate de procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, în perioada aprilie – mai 2015, l-au determinat pe martorul denunțător să contrafacă, prin exercitarea de constrângeri, a unui denunț și a unor tabele în format electronic conținând nume de persoane din Republica Moldova care ar aparține unor cetățeni români imaginari.     

Menționăm că dosarul a fost trimis spre competentă soluționare Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
 




 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 11 martie 2024

12 Mar 2024 712

A fost aprobată Organigrama, Statul de funcții și Regulamentul de Organizare și Funcționare de la Teatrul de Stat Constanța pentru 2024. Câte voturi au fost pentru (DOCUMENT)

28 Dec 2023 924

Doi bărbați din județul Olt cercetați pentru infracțiuni rutiere

29 Oct 2023 723

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 07 august 2023

08 Aug 2023 1538

Averea și interesele Roxanei Onea, șef serviciu la DGASPC Constanța (DOCUMENTE)

02 Mar 2023 2014

O.B.A. DIFFERENT BY LUXURY SRL anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de către APM CONSTANȚA

26 Jan 2023 1014

Fotbaliștii de la Rapid București s-au reunit. Farul Constanța încheie vacanța pe 4 ianuarie

02 Jan 2023 1750

DNA acuză - pile la primărie! Trafic de influență, în formă continuată. Angajată a Primăriei Pașcani, trimisă în judecată

05 Dec 2022 1222

Bloc nou în Mamaia Nord! Ce răspuns a primit investitorul de la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța

02 Aug 2022 2063

Mandatul administratorului unic al Societăţii Ro-Credo Constanța, prelungit pentru încă patru ani

06 May 2022 1017

Ce se construiește Soția lui Horia Constantinescu supraetajează blocul pe care îl ridică la Mamaia

28 Apr 2022 3695

Doliu în învățământul constănțean. Profesorul Gheorghe Onea s-a stins din viață

14 Apr 2022 2171

Decesul preşedintelui Senatului USAMV Rector. „Nu ştiu vreun motiv care să-l fi împins să facă un astfel de gest”

06 Jul 2021 2146

Specialist DNA transferat la Primăria Constanța, pe funcție de conducere

16 Nov 2020 7286

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 27 iulie 2020

29 Jul 2020 2182