Procurorul Teodor Niţă, despre gestul lui Adrian Zglobiu "Fapta de a-l scuipa pe preşedinte reprezintă un caracter de gravitate excepţional"

În rechizitoriul prin care l-a trimis in judecată pe Adrian Zglobiu pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice pe motiv că l-a scuipat pe preşedintele Traian Băsescu, procurorul Teodor Niţă de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa explică faptul ca scuiparea unei persoane reprezinta un gest reprobabil şi că gestul este cu atat mai grav cu cat cel vizat a fost chiar presedintele Romaniei, Traian Basescu, scrie luju.ro.

"Din perspectiva elementului material constitutiv al infractiunii de tulburarea ordinii si linistii publice rezulta in mod evident faptul ca in data de 24 mai 2014, in jurul orelor 14,15, in public, inculpatul a tulburat ordinea si linistea publica printr-o atingere grava adusa demnitatii partii vatamate. Nu poate fi negat ca insusi gestul de a scuipa un om este extrem de reprobabil, dar are si capacitatea de a atinge in mod grav demnitatea celui vizat de acest gest. Din punct de vedere al urmarii imediate, consideram cu atat mai mult ca se evidentiaza caracterul de gravitate al acestui gest, prin aceea ca a scuipat – Presedintele Romaniei -. La momentul comiterii infractiunii, gestul inculpatului a vizat atat persoana fizica Traian Basescu, cat si presedintele unei tari al carei cetatean este si el. Presedintele Romaniei indeplineste cea mai mare functie in stat, avand atributiuni constitutionale in baza carorait se recunoaste statutul de cea mai inalta demnitate publica. In aceasta situatie, reprezinta natiunea, in raporturi erga omnes – in intreaga lume. Astfel, fapta de a-l scuipa – apreciem ca reprezinta un caracter de gravitate exceptional, de natura sa revolte orice cetatean roman de bun simt, pentru ca in ultima instanta nu a fost scuipata doar o persoana – ci si reprezentantul institutiei centrale a statului”, se arată în rechzitoriu potrivit sursei citate.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

carmen

15 Jul, 2014 16:20

O faptă poate fi gravă,nu caracterul!Cel care a formulat titlul,nu are proprietatea cuvintelor.Nu poți să spui UN CARACTER GRAV!A mai întâlnit cineva asemenea formulare?!

Articole asemanatoare

Teodor Niță, procuror din Constanța, susține astăzi interviul pentru șefia DIICOT

17 Jan 2020 6140

Procurorul constănțean Teodor Niță, admis la concursul pentru șefia DIICOT (document)

14 Jan 2020 2671

Doi magistraţi din Constanţa vor să conducă DNA şi DIICOT Cine este procurorul desemnat în Comisia care îi va intervieva pe viitorii şefi ai marilor parchete

11 Jan 2020 1991

Apărarea reputaţiei profesionale a procurorului Teodor NițăCSM va sesiza Consiliulul Naţional al Audiovizualului

19 Jun 2014 3068

CSM va sesiza CNA în dosarul lui Zglobiu I-a fost prejudiciată imaginea procurorului

18 Jun 2014 1772

CSM a aprobat cererea de transfer Procuror nou la Constanţa

19 Sep 2013 2999

Magistraţii Andreiaş, Iftinchi, Iorgu şi Niţă, cu cereri de transfer la CSM

16 Sep 2013 3466

Procurorul Niţă a promovat la Parchetul Curţii de Apel Constanţa

22 Aug 2013 2736

Cum s-a petrecut incidentul de la Tuzla minut cu minut Marian Sărăcilă va fi judecat pentru tentativă de omor

07 Nov 2012 3713

Radu Birea, fiul bulibașei din Drăgăneşti Olt, acuzat de evaziune fiscală în Constanța

15 Oct 2012 1799

Procurori din Constanţa şi poliţişti din Dolj, descinderi la fiul bulibaşei din Drăgăneşti-Olt

15 Oct 2012 1661