Stiri calde

Producătorii de film, încurajați să realizeze co-producții prin schema de ajutor de la stat

Viceprim-ministrul Ana Birchall a participat, în perioada 19-21 iulie, la Ischia Global Film&Music Fest, unul dintre cele mai importante festivaluri din Europa, care reunește nume de prim-plan din industria internaţională a filmului – producători, regizori, scenariști, actori și specialiști din domeniul cinematografiei. Participarea oficialului român a vizat promovarea pachetului de facilități destinate sprijinirii realizării de co-producții în industria cinematografică românească, precizează Biroul de Presă al Guvernului.

În cadrul sesiunii de dezbateri cu titlul “Focus on Romania”, viceprim-ministrul român a subliniat angajamentul Guvernului Dăncilă de a sprijini realizarea co-producțiilor de film:

„Guvernul României este determinat să susțină industria cinematografică, iar cele mai recente decizii demonstrează hotărârea noastră în acest sens și fac din țara noastră una dintre principalele destinații pentru realizarea co-producțiilor internaționale, punând astfel în valoare atât talentul și expertiza lucrătorilor din acest domeniu, precum și frumusețea meleagurilor românești. Am prezentat producătorilor și reprezentanților marilor studiouri de producție cinematografică schema de ajutor de stat adoptată de Guvernul Dăncilă, prin care ne propunem să stimulăm producția de filme prin încurajarea inițiativei private în domeniul creării, finanțării, producției și distribuției de filme românești sau de filme realizate cu participare românească. De asemenea, am transmis tuturor producătorilor invitația de a veni și de a valorifica oportunitățile pe care le oferă România în acest domeniu, invitație primită cu deschidere”.


Oficialul român a precizat că, prin schema de ajutor de stat destinată industriei cinematografice, România devine cea una dintre cele mai atractive destinaţii din Europa pentru coproducția de filme. „Schema de ajutor de stat adoptată de Guvernul României este una dintre cele mai competitive din Europa. Schema de ajutor cuprinde alocări financiare nerambursabile în cuantum de 35% din totalul cheltuielilor eligibile, procent ce poate crește cu până la 45%, atunci când se îndeplineşte condiţia promovării unei zone geografice, a unui oraș sau a României în cadrul aceleași producții cinematografice”, a subliniat viceprim-ministrul Ana Birchall.

De asemenea, oficialul român a avut o serie de întrevederi cu nume cunoscute din industria de film, producători și reprezentanți ai marilor studiouri internaționale de producție, cărora le-a adresat invitația de a veni în România pentru a investi și pentru a valorifica oportunitățile pe care le oferă industria cinematografică locală.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Acte normative aprobate sau de care guvernul a luat act în ședința Guvernului României din 17 iulie

17 Jul 2019 306

Ședință la Guvernul României. Un proiect are legătură cu orașul Constanța

16 Jul 2019 440

Mănăstirea „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” de la Râmeț primeşte sprijin de la Guvern

16 Jul 2019 300

Pensiile speciale vor fi plafonate

15 Jul 2019 433

Alegerile prezidențiale 2019 vor avea loc pe 10 noiembrie. Ce noutăți vor fi la alegerile din Diaspora

09 Jul 2019 595

Guvernul României va dezbate în ședința de mâine mai multe proiecte de acte normative

08 Jul 2019 541

Protest în Piaţa Victoriei din Capitală împotriva adoptării de către Guvern a OUG privind Codul Administrativ

07 Jul 2019 517

Diseară, miting în Piaţa Victoriei. Vezi care este cauza

07 Jul 2019 674

Ordonanţa de urgenţă a Guvernului privind Codul administrativ, publicată în Monitorul Oficial

05 Jul 2019 398

Şedinţă la Guvernul României, programată astăzi. Ce proiecte sunt pe ordinea de zi

04 Jul 2019 483

Ședință a Guvernului României. Ce proiecte au fost incluse pe ordinea de zi

03 Jul 2019 574

Bugetul Ministerului Tineretului și Sporturilor, suplimentat pentru organizarea la București a Turneului internațional WTA de tenis

03 Jul 2019 451

Ședință la Guvernul României, programată miercuri. Două proiecte au legătură cu județul Constanța

02 Jul 2019 565

Ce reglementări sunt pregătite pentru intrarea în legalitate a activităţii de tip ridesharing. Ce costuri implică (document)

27 Jun 2019 903

Guvernul României și Coaliția pentru Dezvoltarea României, colaborare pentru stimularea creșterii economice

26 Jun 2019 360