Programul complet al manifestărilor dedicate Zilei Naţionale a României

În cinstea sărbătoririi Zilei Naţionale a României, în Forţele Navale Române au loc o serie de manifestări care se vor desfăşura după următorul program:
- ora 07.30 - Expoziţie de carte ocazionată de Ziua Naţională a României , Şcoala Militară de Maiştri de Marină a Forţelor Navale;
- ora 07.30 - Simpozion dedicat Zilei Naţionale a României, la Şcoala Militară de Maiştri de Marină a Forţelor Navale;
- ora 14.00 - Simpozion Marea Unire - 95 ani, Cercul Militar Tulcea.
Ziua Naţională a României va fi sărbătorită prin ceremonii militare şi religioase în toate garnizoanele de marină începând cu ora 10.00.

Cu acest prilej, vor fi depuse coroane de flori la monumentele Eroilor din Constanţa, Mangalia, Tulcea şi Babadag, după următorul program:
- În garnizoana Constanţa, ora 12.00 – ceremonial militar şi religios cu depuneri de coroane de flori la Monumentul Eroilor Români Căzuţi în Primul Război Mondial, Cimitirul Central Constanţa;
- În garnizoana Mangalia, ora 10.00 - ceremonial militar şi religios cu depuneri de coroane de flori la Complexul monumental din Piaţa Republicii;
- În garnizoana Tulcea, ora 10.00 - ceremonial militar şi religios cu depuneri de coroane de flori în Piaţa Tricolorului;
- În garnizoana Babadag, ora 10.00 - ceremonial militar şi religios cu depuneri de coroane de flori şi Paradă militară la Monumentul Eroilor 1916-1918.
- De asemenea, Forţele Navale participă în capitală la ceremonialul militar şi religios cu depuneri de coroane de flori la Monumentul eroilor căzuţi la datorie în teatrele de operaţii şi pe teritoriul naţional din Parcul Tineretului şi la Parada Militară organizată la Arcul de Triumf cu aproximativ 250 de militari marinari şi cu tehnică navală. 
Astăzi, toate navele militare vor arbora Marele Pavoaz.
- La festivităţi au fost invitate oficialităţi ale administraţiilor locale, reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale şi ai Forţelor Navale, comandanţi de mari unităţi şi unităţi, membrii ai asociaţiilor şi ligilor de marină, cadre militare în rezervă şi retragere.
- Totodată, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu va participa la ora 11:00 la Sărbătoarea zilei de 1 Decembrie, în coordonarea CJC, la Pavilionul Expoziţional Constanţa şi la ora 12:30 la depuneri de coroane la monumentul din Murfatlar.
- O serie de manifestări specifice vor avea loc şi la Cumpăna, începând cu ora 10.30.

img_8635.jpg
Ce fac jandarmii
Activităţile dedicate Zilei Naţionale a României încep în această dimineaţă, la ora 08.00, pe platoul de la reşedinţa Inspectoratului de Jandarmi Judeţean si la reşedinţa Grupării de Jandarmi Mobilă ,,TOMIS” Constanţa, unde va avea loc înălţarea drapelului pe catarg, urmat de o expunere  cu privire la  marcarea a 95 de ani de la unirea Transilvaniei cu România.

Acţiunile având caracter solemn vor continua, de la ora 12.00, la Monumentul Eroilor din Primul Război Mondial, de la Cimitirul Central Constanţa, unde va da onorul un pluton format din 18 jandarmi, comandat de un ofiţer, iar preotul militar va oficia, alături de alţi preoţi o slujbă de pomenire.
Inspectorul Şef, colonel dr. Costică Cojoc şi comandantul Grupării de Jandarmi Mobilă ,,TOMIS” Constanţa, colonel Mircea Seceleanu vor depune o coroană de flori.
De asemenea, în cadrul manifestărilor specifice acestui eveniment organizate de către autorităţile locale din municipiile Mangalia şi Medgidia, vor avea loc şi defilări ale jandarmilor.
Totodată, 38 de jandarmi vor asigura măsuri de ordine publică pe timpul derulării activităţilor prilejuite de marcarea acestui moment important din istoria românilor în localităţile Constanţa.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Prima zi de Crăciun marcată într-un mod inedit la Constanța! Un bărbat a făcut baie în mare (GALERIE FOTO+VIDEO)

25 Dec 2023 2141

Ședinţă solemnă dedicată aniversării Zilei Naţionale a României - 1 Decembrie, la Parlament

04 Dec 2023 726

Primăria Cumpăna, județul Constanța Mesajul transmis de Ziua Națională a României

01 Dec 2023 1036

Ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu Mesaj cu ocazia Zilei Naționale a României

01 Dec 2023 815

Editorial Unitate, mândrie și aspirații- Sărbătorind Ziua Națională a României

01 Dec 2023 970

IPJ Constanța „La mulți ani de Ziua Națională a României!”. Iată cum au defilat polițiștii în această zi de sărbătoare (GALERIE FOTO)

01 Dec 2023 928

LIVE Text Spectacol la Constanța de Ziua Națională susținut de Fanfara Muzica Militară a Forțelor Navale (Galerie FOTO+VIDEO)

01 Dec 2023 1347

LIVE VIDEO ​Ziua Națională a României, sărbătorită în mod inedit la Constanța (FOTO+VIDEO)

01 Dec 2023 1111

Comandantul flotei, contraamiral Cornel Eugen Cojocaru, despre nava antimină care va ajunge înainte de Crăciun la Constanța (VIDEO)

01 Dec 2023 1354

Google sărbătorește Ziua Națională a României cu un doodle special

01 Dec 2023 1885

Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, de Ziua Națională a Romnâniei „Toţi aparţinem unei singure naţiuni faţă de care avem obligaţia să ne strângem rândurile şi să‑i dăm şansa unui nou început“

01 Dec 2023 726

Ziua Națională a României, marcată la Constanța. Prefectul Coșa a transmis un mesaj manifest (VIDEO)

01 Dec 2023 1027

Imaginea zilei Constanța Unitatea și devotamentul într-o singură imagine- polițist însoțit de fiica sa la parada de 1 Decembrie (FOTO)

01 Dec 2023 1829

Sportul din Constanța, mesaje de Ziua Națională a României. „Oriunde, tot timpul, cu tricolorul, mândri!“ (GALERIE FOTO)

01 Dec 2023 1012

Știri Constanța azi LIVE VIDEO-TEXT. Defilare militară la Constanța, de Ziua Națională a României (FOTO+VIDEO)

01 Dec 2023 3610