Proiect de investiții la Secția spital neuro-psiho-motorie copii a Sanatoriului Balnear și de Recuperare Techirghiol. Ministrul Sănătății, prezent la eveniment

În ziua de 20 martie 2019, ora 10.00, la Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol va fi organizată o conferință de presă având ca temă demararea proiectului de investiții la Secția spital neuro-psiho-motorie copii.La eveniment și-a anunțat prezența ministrul Sănătății, Sorina Pintea.
 
Potrivit reprezentanților Sanatoriului Balnear Techirghiol, proiectul va fi realizat de către Compania Națională de Investiții - care are ca principal obiect de activitate executarea programelor de interes public sau social în domeniul construcţiilor, aprobate de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administraţiei Publice -, și va cuprinde reparațiile capitale, clădiri și reconfigurarea funcțiunilor, extindere și dotări cu echipamente a Secției.

”În cadrul Sanatoriului Balnear și de Recuperare Techirghiol funcționează singura unitate medicală de recuperare balneologică din România destinată copiilor cu dizabilități, unde pacienți beneficiază de virtuțile terapeutice de excepție ale lacului și nămolului de Techirghiol, de climatoterapie, de helioterapie, hidrotermoterapie, împreună cu alte proceduri de kinetoterapie.

Rezultatele cercetărilor medicale de până acum sunt spectaculoase în recuperarea micilor pacienți. Acești copii fac tratamente de lungă durată și pentru acest motiv sunt școlarizați în regim de învățământ public cu recunoașterea perioadelor de instrucție petrecute la noi. Șederea lor în spații comune, personalizarea tratamentelor dar și urmărirea efectelor acestora solicită un ambient special, reconfortant, dotări speciale. În prezent, numărul de locuri este redus, secția nu funcționează la capacitatea aprobată.

Aceste motive au determinat Ministerul Sănătății să susțină prioritar și în regim de urgență investițiile prin care se vor putea reda în circuit 80 de paturi, care în prezent sunt închise temporar, din totalul de 180.

La finalul investiției, prevăzută a se termina în anul 2020, vor fi asigurate toate circuitele medicale și spațiile adecvate conform legislației în vigoare, va crește adresabilitatea prin crearea de condiții de masă, cazare și tratament de înaltă calitate, vor fi eficientizate activitățile prin soluții tehnice inovative care vor duce la diminuarea costurilor.

Anul acesta, Techirghiol marchează 120 de ani de balneologie românească, cu o vizibilă recunoaștere națională și internațională, ocupând de mai mulți ani primul loc printre stațiunile de profil din țară” - au mai transmis reprezentanții Sanatoriului Balnear Techirghiol. 

 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Județul Constanța Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol cumpără echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale (DOCUMENT)

30 Jan 2024 817

Știri Constanța azi UPDATE. Incendiu la un apartament din Agigea! Adulți și copii, evacuați. Persoane intoxicate cu fum

09 Dec 2023 1107

Patru firme câștigătoare Sanatoriul Balnear și de Recuperare din Techirghiol, licitație de aproape 6,9 milioane de euro! (DOCUMENT)

20 Nov 2023 1326

Licitații publice Malif Engeering SRL a bătut palma cu CNI. Este vizat un contract de reparații a secției de recuperare a copiilor de la Sanatoriu Balnear Techirghiol (DOCUMENT)

18 Oct 2023 905

Update CT Bus În Constanța, autobuzele liniei 3 circulă deviat și astăzi, 18 octombrie

18 Oct 2023 840

Anunț important al CT BUS! Traseul linier 3 circulă deviat în Palazu Mare

17 Oct 2023 674

Știri Constanța CT BUS. Autobuzele de pe linia 3 circulă din nou deviat în Palazu Mare 

29 Sep 2023 810

Știri Constanța CT BUS. Se reintroduce devierea pe Linia 3 în Palazu Mare

27 Sep 2023 943

Știri Constanța azi CT Bus Constanța. Autobuzele liniei 3 circulă deviat!

26 Sep 2023 824

UPDATE. Știri Constanța Autobuzele liniilor 3 și 14 circulă deviat și astăzi

31 Aug 2023 876

UPDATE. Știri Constanța azi Traseul liniei 3, deviat din cauza unor lucrări

28 Aug 2023 706

Anunț important al CT BUS. Autobuzele liniei 3 circulă pe traseu deviat

24 May 2023 920

UPDATE CT Bus face un anunț important pentru călători! O linie de autobuz va circula deviat

05 Apr 2023 1535

Județul Caraș Severin Zeci de pacienți evacuați după ce acoperișul unui sanatoriu din Oravița s-a prăbușit

21 Feb 2023 1061

Ce notă a obținut managerul Sanatoriului Balnear de Recuperare Techirghiol la proba scrisă pentru un nou mandat

17 Jan 2023 16538