Proiect în valoare de 1,6 miliarde dolari Rominserv va furniza servicii de consultanță în modernizarea rafinăriei Shymkent din Kazakhstan


Rominserv, parte a Grupului Rompetrol, va furniza servicii de consultanță în managementul proiectului de modernizare a rafinăriei Shymkent din Kazakhstan, un proiect în valoare de aproximativ 1,6 miliarde USD.

Compania va asigura servicii mixte de consultanță pentru managementul proiectului, engineering, procurement și supervizare a execuției lucrărilor în cadrul unui contract în valoare 8 milioane USD, până la finele anului 2015.

“Expertiza Rominserv în modernizarea rafinăriilor Petromidia Năvodari și Vega Ploiești, implicarea sa în proiecte similare la unitățile de prelucrare a țițeiului din Kazakhstan – Atyrau și Pavlodar, ne-au permis extinderea serviciilor și la rafinăria Shymkent. În prezent, compania este implicată în lucrări și servicii în trei proiecte importante în Kazakhstan, contribuind la creșterea capacităților interne de rafinare, trecerea de la Euro 2 la Euro 4/5 dar și în construcția Platformei Petrochimice Integrate în regiunea Atyrau”, a declarat Kanat Bekmurza, director general al Rominserv.

Rafinăria Shymkent, situată în partea de sud a Kazahstan-ului, este proprietatea  Petrokazakhstan Oil Products - PKOP (societate mixtă, deținută de KMG  50% și CNPC 50%) și are în prezent o capacitate de prelucrare de 5,2 milioane de tone țiței/an.

Modernizarea rafinăriei Shymkent, este un proiect strategic care se va realiza în două etape și vizează producerea de carburanți de înaltă calitate conform standardelor Euro 4 și 5, precum și creșterea capacității de prelucrare la 6 milioane de tone țiței/an.

Construită în 1985, Shymkent este cea mai nouă unitate din Kazahstan și acoperă 30% din capacitatea de rafinare a țării, situată strategic în sudul țării.

Rominserv a mai încheiat în acest an contractul pentru furnizarea de servicii de consultanță pentru management de proiect și training de personal pentru Proiectul companiei Kazakhstan Petrochemical Industries (KPI) Inc. privind construcția Platformei Petrochimice Integrate în Karabatan-regiunea Atyrau, precum și contractul EPC de realizare “la cheie” a proiectului de modernizare a rafinăriei Pavlodar.

Contractorul general al Grupului Rompetrol, Rominserv susţine dezvoltarea operaţiunilor şi activităţilor acestuia de rafinare, marketing şi trading, dar şi explorare şi producţie, servicii petroliere, EPCM, transport. Rominserv a preluat în 2001 activităţile şi experienţa dobândită de Rompetrol SA (înfiinţată în 1974, cu ample proiecte EPC în state precum Turkmenistan, Rusia, Irak, Serbia, Yemen, Sudan, Angola, Egipt, Iordania, Mozambic şi Emiratele Arabe Unite).


Grupul Rompetrol este deţinut integral de compania naţională de petrol şi gaze din Kazahstan – KazMunayGas, fiind prezent în 12 ţări şi cu majoritatea activelor şi operaţiunilor în Franţa, România, Spania şi Sud-Estul Europei. Compania este implicată în activităţi de rafinare, marketing şi trading, dar şi în explorare şi producţie, servicii petroliere şi industriale. Grupul Rompetrol intenţionează să devină una dintre cele mai importante companii petroliere integrate din Europa, din regiunea Mării Negre şi a Mării Mediterane. În 2012, Grupul a înregistrat o cifră de afaceri de 10,8 miliarde USD.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Firme Constanța Rompetrol Energy SA. Bugetul de venituri şi cheltuieli aferent anului 2023 şi planul de investiţii, aprobate

07 Aug 2023 1017

Acţionarii Rompetrol Energy SA s-au întrunit în Adunare Generală Extraordinară! Iată ce s-a decis

19 Jun 2023 1204

Arlan Shabdarbayev, noul administrator și președinte CA al Rominserv. Decizia, publicată în Monitorul Oficial

13 Nov 2020 2965

Rompetrol Well Services l-a numit director general pe Doszhanov Abzal

10 Sep 2020 1744

Peste 80 de tineri, la cea de-a XIX-a ediţie a Programului de internship „Pregătit pentru carieră“ 2019, lansat de KMG International (galerie foto)

02 Aug 2019 3190

Rafinăriile Petromidia Năvodari și Vega Ploiești, în revizie tehnică pentru 20 de zile

04 May 2017 2056

Rompetrol continuă parteneriatul cu Fundația pentru SMURD pentru salvarea de vieți

15 Nov 2016 3845

KMG International își exprimă durerea cauzată de pierderea colegului lor

18 Sep 2016 2443

Primul aparat portabil din România de susţinere a pacienţilor cu afecţiuni cardio-pulmonare, donat de Rompetrol

01 Sep 2016 3901

Rompetrol donează primul aparat portabil din România de susținere avansată a funcțiilor vitale

31 Aug 2016 4497

Lucrări de anvergură Revizia generală programată la Rafinăria Petromidia, aproape de final

17 Nov 2015 2467

Acţiuni de voluntariat Angajaţii Petromidia au colectat o tonă de deşeuri pe plaja Năvodari (galerie foto)

06 Jun 2015 4041