Proiect internațional ACES, la Colegiul Național Pedagogic Constantin Brătescu

În perioada 9 – 13.01.2014, 8 elevi ai Colegiului Național Pedagogic Constatnin Brătescu, însoțiți de directorul instituției, prof. Anamaria Ciobotaru, coordonatorul pe proiecte și programe educative, prof. Adriana Bucioc și responsabilul pe proiecte internaționale, prof. Cristina Gîlă au participat în Graz, Austria și Senec, Slovacia la a doua întâlnire a proiectului ACES - Flying with different feathers, proiect care se derulează în perioada septembrie, 2013- martie, 2014.

ACES –Academia Centrală a Şcolilor Europene a fost înfiinţată de Fundaţia ERSTE în colaborare cu Interkulturelles Zentrum ( Austria) şi VCELI DOM  (Republica Slovacă) precum şi cu Ministerul Educației din 15 ţări. Scopul acestei organizaţii este acela de a derula proiecte de colaborare între şcoli din ţări ale Europei Centrale şi de Sud-Est.

În anul 2013 au câştigat 44 proiecte şi 105 şcoli, din cele peste 2000 de proiecte depuse,  în urma  selecţiei organizate de Academie, acestea primind și grant pentru implementarea lor.

Partenerii Colegiului în proiectul aprobat de ACES sunt: Gymnasium of Anton Bernolak, Senec, Slovacia şi NMS- Dr. Renner , Graz, Austria.
Proiectul a pornit de la ideea de a-i învăţa pe tineri să observe diversitatea ce ne înconjoară. Astfel, prejudecățile din societatea noastră pot fi atenuate prin recunoaşterea activă a individualităţii ce ne diversifică.

Şcolile implicate în proiect sunt şcoli multiculturale, cu elevi ce aparţin minorităţilor naţionale, ce pot relaţiona mai bine folosind arta ca mijloc de cunoaştere culturală reciprocă, de a înlătura barierele de comunicare interumană. Proiectul contribuie la promovarea  valorilor diversităţii prin intermediul artelor. Experiența pe care o are Colegiul în derularea proiectelor internaționale, anual, instituția noastră derulând 4-5 proiecte internaționale a constituit un exemplu de bună practică pentru școlile implicate în proiect.

Programul activităților a cuprins – vizită la primăria orașului Graz și discuții cu reprezentanții orașului, vizitarea orașelor Graz și Bratislava, vizionarea unor spectacole multiculturale oferite de școlile participante în proiect, precum și elaborarea programului de activități pentru următoarea întălnire din cadrul proiectului care va avea loc în luna februarie, în Colegiul nostru.

Rezultate aşteptate ale proiectului sunt: îmbunătăţirea dialogului profesori-elevi, alcătuirea unui blog şi  a unui forum de discutii pe internet pe tema diversității, precum și  a unui ghid de bune practici pe tema interculturalității.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Activitate cu zâmbete la Căminul pentru persoane vârstnice din Constanța

10 Apr 2024 392

A fost emis certificatul de urbanism Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu“ din Constanța, reabilitat energetic

22 Mar 2024 760

Învățământ Constanța Componența consiliului de administrație de la Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu“

24 Feb 2024 896

Elevii Colegiului Național Pedagogic „Constantin Brătescu” din Constanța descoperă lumea poliției în cadrul programului „Școala altfel” (FOTO)

21 Feb 2024 610

În Constanța Acțiuni de prevenire a bullying-ului în școli

21 Feb 2024 521

O școală și o grădiniță din Constanța, arondate Colegiului Pedagogic „Constantin Brătescu“ Sorin Mihai – „Sunt convins că cele două unități vor intra într-o competiție reală“

13 Feb 2024 4484

Eroii principali, elevii clasei a III-a de la Colegiul Național Pedagogic Ziua Națională a Culturii, sărbătorită prin meșteșug și descoperiri la Muzeul de Artă Populară Constanța (FOTO)

19 Jan 2024 1252

IPJ BuzăuArticole pirotehnice confiscate de polițiștii din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanţe Periculoase

08 Dec 2023 485

Elevii Colegiului Național Pedagogic „Constantin Brătescu" Constanța au marcat Ziua Dobrogei (GALERIE FOTO)

14 Nov 2023 1224

In memoriam Maria Pop și bogata activitate pedagogică și literară desfășurată la Constanța

04 Sep 2023 1095

High Construct Project SRL, unic oferant în cadrul unei achiziții directe organizate de Primăria Constanța. Despre ce este vorba? (DOCUMENT)

05 Apr 2023 1251

Scriitoarea constănțeană Elvira Iliescu ar fi împlinit 86 de ani

28 Jan 2023 1591

Două licee pedagogice din Constanța și un altul din Tulcea au semnat scrisoarea transmisă către Președinte, Parlament și Ministerul Educației. Nu vor desființarea specializării de învățător

18 Jan 2023 1559

Minune a naturii în prima lună din an A înflorit vișinul japonez din curtea Colegiului Pedagogic (FOTO+VIDEO)

09 Jan 2023 1603

LIVE Prof. Sorin Mihai, șeful ISJ Constanța, anunț important pentru elevi despre măsurile luate în starea de alertă epidemică (GALERIE FOTO+VIDEO)

09 Jan 2023 3886