Proiect Rompetrol KMG International, sprijin pentru crearea unui sistem de urgență destinat preluării animalelor sălbatice din regiunea Dobrogea

KMG International (fostul Grup Rompetrol) a susținut prin programul Împreună pentru fiecare realizarea unui sistem de alertă și intervenție de tip 112 pentru preluarea animalelor sălbatice în pericol și dotarea cu panouri solare a centrului medical veterinar din cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii, judeţul Constanța. Valoarea sprijinul oferit este de 10.000 euro.

„Grupul recunoaşte importanţa care trebuie acordată protejării mediului și ecosistemului din zona Mării Negre, Lacului Siutghiol și biosferei Delta Dunării, unde de altfel avem concentrate o mare parte din operațiuni. Acest proiect inovator aduce valoare adăgată nu doar  regiunii, ci poate constitui un exemplu de mobilizare la nivel național, pentru ocrotirea biodiversității”, a declarat Azamat Zhangulov, Vicepreședinte Senior KMG International.

Proiectul demarat în octombrie 2014 și realizat cu implicarea a 73 de voluntari a presupus dezvoltarea unui sistem dinamic și operativ de răspuns prin organizarea unei infrastructuri web capabile să preia alerte „112 animale în pericol”. Păsările și animalele sălbatice sunt preluate de personalul specializat și voluntarii Asociației Scutul Cinegetic și transportate pentru îngrijire medicală în cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii. Peste 50 de exempalre de specii protejate au fost salvate în ultimele 3 luni.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.