Proiectul FLAG Delta Dunării privind dezvoltarea zonei pescărești, implementat la Tulcea

Administratorul public al județului, Vasile Strat a participat vineri, la Sala Toma Caragiu a Hotelului Delta, la conferința de promovare a proiectului Asociației Grup Local pentru Pescărie Durabilă în Delta Dunării „Planul de dezvoltare locală integrată a zonei pescărești“.

Persoanele interesate au beneficiat de prezența la conferință a secretarului de stat din cadrul Ministerului Agriculturii, Alexandru Potor  și a directorului din cadrul Autorității de Management POPAM, Valentin  Toma, pentru a le adresa întrebări legate de proiect, informează reprezentanţii Consiliului Judeţean Tulcea. 

„În calitate de membru fondator al Asociației „Grup Local pentru Pescărie Durabilă în Delta Dunării“, Consiliul Județean este extrem de interesat de dezvoltarea durabilă din punct de vedere socio - economic, de mediu și cultural a comunităților din zona de pescuit și acvacultură. Pe această cale, țin să mulțumesc pentru prezența la Tulcea  domnului secretar de stat și reprezentanților Autorității de Management pentru Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime.
 Toți cei interesați au ocazia astăzi de a afla amănunte referitoare la măsurile finanțate prin acest plan de dezvoltare locală a zonei pescărești, respectiv diversificarea activității de pescuit și crearea de locuri de muncă în zona FLAG Delta Dunării, sporirea atuurilor de mediu și încurajarea investițiilor care vizează atenuarea schimbărilor climatice, dar și promovarea bunăstării sociale, a inovării și a patrimoniului cultural al zonei.
Până în 2020 sperăm să reușim să rezolvăm o mare parte din problemele județului, în condițiile în care beneficiem și de programul ITI, prin care aveți posibilitatea să accesați tot felul de proiecte pentru îmbunătățirea vieții cetățenilor. Un lucru vreau să aveți în vedere, respectiv să aveți asigurată partea proprie de finanțare“, a declarat administratorul public Vasile Strat. 

„Putem face din sectorul de pescuit și acvacultură unul dintre cele mai performante din Europa, având atât potențial natural cât și resursele umane necesare. Pentru a reuși acest lucru, vă garantez că veți avea tot sprijinul din partea Autorității de Management POPAM, cât și din partea Ministerului Agriculturii“, a declarat secretarul de stat Alexandru Potor.

Proiectul se va implementa în teritoriul eligibil al FLAG, atât în zona umedă a deltei (comunele Ceatalchioi, Pardina, Chilia, Veche, C.A. Rosetti, Maliuc, Crișan, Sfântu Gheorghe, orașul Sulina) cât și în zona continentală (comunele Somova, Nufăru, Beștepe, Mahmudia, Murighiol, Valea Nucarilor, Sarichioi, Jurilovca, Ceamurlia de Jos, Luncavița, Niculițel, Frecăței, Mihai Bravu, Mihail Kogălniceanu, orașele Isaccea, Babadag și municipiul Tulcea).
 
Sursa foto: Consiliul Judeţean Tulcea

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.