Proiectul „Incluziune socială în structuri economice durabile”, dezbătut la CCINA

Economia socială creează oportunitatea înființării unor structuri de economie socială prin intermediul cărora persoanele aparținând grupurilor vulnerabile au șansa reintegrării sociale prin formare profesională și ocuparea unui loc de muncă.
 
Un astfel de proiect este și „Incluziune socială în structuri economice durabile”. Acesta constă în înființarea a şase structuri de economie socială (SES) în București, Constanța, Ilfov, Cluj, care au ca obiect de activitate servicii complete si integrate pentru un stil de viață sănătos, dezvoltare personală, psihologie, înfrumusețare și remodelare corporală, fabricarea de mobilă, repararea și întreținerea obiectelor de mobilier, tapițerie, artizanat, meșteșuguri, producție de marochinărie și încălțămine, lucrări de tâmplărie și dulgherie.
 
Astfel, se creează 52 de locuri de muncă pentru ocuparea cărora vor fi instruite profesional, în mod gratuit, persoane selectate din rândul grupurilor vulnerabile în cadrul unor cursuri de bucătar, baby-sitter, lucrător în tâmplărie și tapițer.
 
În cadrul expoziției de marketing, care va avea loc miercuri, 7 octombrie, începând cu ora 13.00, la Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa, se vor promova cele șase structuri de economie socială. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Eveniment în colaborare cu CCINA Bianca Drăguşanu, Bambi şi Mihai Trăistariu, la Târgul Ghidul Miresei din Constanţa!

03 Nov 2016 2711

Constănţenii, invitaţi de CCINA la ediţia de toamnă a Târgului Mobila Expo Constanţa

11 Oct 2016 2050

Ambasadorul Republicii Cehe la Bucureşti, în vizită la CCINA Constanţa (galerie foto)

14 Apr 2016 2343

CCINA ne invită Seminar despre turismul pe litoralul românesc în sezonul 2016

16 Mar 2016 2431

CCINA găzduieşte vineri un eveniment regional important

26 Aug 2014 2006