Stiri calde

Pronunțarea în dosarul nepotului lui Traian Băsescu, amânată. În primă instanță a primit condamnare cu executare

Magistrații de la Curtea de Apel București au amânat pronunțarea în dosarul lui Dragoș Băsescu pentru data de 6 februarie. 

Dragoș Băsescu, nepotul lui Traian Băsescu, a fost condamnat în urmă cu un an la 2 ani și 6 luni de închisoare în dosarul de trafic de influenţă. Hotărârea nu este definitivă.
 
Tribunalul București a decis astăzi să respingă cererea procurorilor Direcţiei Naționale Anticorupție de prelungire a măsurii controlului judiciar pe cauțiune, instituită pe numele lui Dragoș Băsescu. Magistrații au hotărât, totodată, să ridice această măsură aflată deja în exercițiu, potrivit minutei hotărârii instanței.
 
Conform rechizitoriului, la data de 20 aprilie, administratorul unei firme a formulat un denunţ în care a arătat, în esenţă, că, în data de 10 martie 2014, a fost reţinut de către DIICOT într-un dosar penal având ca obiect infracţiuni de constituire de grup infracţional şi spălare de bani. Ulterior, propunerea de arestare preventivă formulată de DIICOT a fost respinsă de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
 

„Denunţătorul a mai arătat că, în aceeaşi zi, respectiv 12 martie 2014, a fost contactat telefonic de către (…), cu care s-a şi întâlnit, ocazie cu care acesta i-a spus denunţătorului că inculpatul Dragoş Băsescu doreşte să îl întâlnească pentru a-i propune un mod de rezolvare a problemelor sale de la DIICOT“, potrivit rechizitoriului.

 

„În acest sens, (…) l-a recomandat drept persoană de legătură pe inculpatul Ciprian Nistor şi i-a comunicat denunţătorului (…). Astfel, la data de 13.03.2014, numitul (…) a stabilit, prin intermediul lui Ciprian Nistor, o întâlnire cu Dragoş Băsescu, la Clubul „(…)“, în jurul orei 17.00, denunţătorul deplasându-se la această locaţie ca urmare a indicaţiilor primite de la inculpatul Ciprian Nistor. Ajungând aici, Ciprian Nistor i-a cerut să plătească un abonament de intrare în zona piscinei, după care cei doi s-au întâlnit la vestiar şi cu Dragoş Băsescu, care i-a dat denunţătorului un slip de baie“, se mai arată în documentele oficiale.

 

„În continuare, toţi trei s-au deplasat în zona de SPA şi au intrat împreună într-o saună, ocazie cu care Dragoş Băsescu a scos dintr-o folie o listă cu nume de firme şi de persoane pe care numitul (…) le-a recunoscut ca figurând şi ele în dosarul penal în care el fusese reţinut de DIICOT. Denunţătorul a arătat că această listă i-a fost prezentată de către Dragoş Băsescu pentru a-l convinge că are acces la dosar şi că are posibilitatea de a influenţa evoluţia acestuia. Tot cu acea ocazie, Dragoş Băsescu a pronunţat numele procurorului de caz. Discuţia a continuat pe fondul pretinderii de către Dragoş Băsescu a sumei de 500.000 de euro pentru o soluţie de nearestare în contestaţia formulată de către DIICOT şi încă 500.000 de euro pentru o soluţie favorabilă în dosarul respectiv şi pentru ridicarea sechestrului aplicat asupra bunurilor denunţătorului. Deoarece numitul (…) le-a spus celor doi că nu are posibilitatea să achite o sumă atât de mare şi că nici nu doreşte să se facă vreo intervenţie de acest gen, Dragoş Băsescu i-a propus o soluţie, respectiv încheierea unui contract fictiv de consultanţă prin care urma să achite suma pretinsă de 1.000.000 de euro printr-o eşalonare în funcţie de evoluţia din dosar, pe o perioadă de până la doi ani. Contractul trebuia să fie încheiat cu o societate de consultanţă internaţională, pentru a nu trezi suspiciuni“, potrivit rechizitoriului.Citește și: 

Nepotul lui Traian Băsescu, Dragoș Băsescu, condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare (rechizitoriu)

Rechizitoriu
Trimitere în judecată Dragoş Băsescu! Presupusele negocieri, în chiloţi, la un centru SPA (document)

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ordonanță de urgență anunțată de ministrul Tudorel Toader. De ce beneficii ar putea avea parte persoanele condamnate

20 Jan 2019 231

Un copil a fost lovit cu pumnul în gură de agentul de pază al unui supermarket din Constanţa. Prima condamnare

14 Jan 2019 1335

Fostul şef al CJC spune că s-au descoperit fapte și împrejurări noi Nicuşor Constantinescu cere revizuirea dosarului CMZ

09 Jan 2019 1021

Fost senator și șef al ANRE, condamnat la închisoare cu executare. Decizia instanței este definitivă

21 Dec 2018 447

De la achitare, la condamnare definitivă Povestea oficială a ginecologului constănţean acuzat de moartea unei tinere paciente

21 Dec 2018 2672

Condamnare definitivă pentru un bărbat acuzat de ucidere din culpă

14 Dec 2018 261

Fost ministru de Interne, condamnat la doi ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupţie, eliberat din arest. Decizia este definitivă

13 Dec 2018 450

Deținutul dat în urmărire după ce nu a revenit în unitatea de detenţie după o permisie de 24 de ore, depistat

27 Nov 2018 380

Zanfir Iorguş, fostul primar din Mangalia, prima reacţie oficială după condamnare

15 Nov 2018 529

Zanfir Iorguş, fostul primar din Mangalia, şi fostul viceprimar, Liviu Paul Botaş, condamnaţi

12 Nov 2018 5540

Un şef din IPJ Constanţa, atacat în propriul birou. Condamnare definitivă

05 Nov 2018 756

Un cunoscut om de afaceri, condamnat la închisoare cu executare. Cine este și ce acuzații i se aduc

01 Nov 2018 440

Tânăr, escortat la Penitenciarul Poarta Albă pentru ucidere din culpă. Doi minori au murit în urma unor întreceri neautorizate

01 Nov 2018 860

Închisoare cu executare pentru un psiholog din Constanţa. Decizia este definitivă

01 Nov 2018 924

Fostul impresar Victor Becali, eliberat condiționat

24 Oct 2018 473