Protest cu leşinuri după decizia CCR privind eutanasierea câinilor maidanezil

Zeci de persoane care se opun eutanasierii câinilor maidanezi neadoptaţi protestează în faţa Palatului Parlamentului, după ce CCR a declarat constituţională legea care permite eutanasierea maidanezilor. Unei femei i s-a făcut rău şi a leşinat, iar mai mulţi protestatari s-au întins pe jos şi au blocat circulaţia. Jandarmii au intervenit ca să deblocheze şoseaua. În acest timp, judecătorii Curţii au folosit o ieşire laterală, ca să evite presa şi protestatarii.
ubitorii de animale au apelat la un gest extrem imediat după ce au aflat că Legea maidanezilor a fost declarată constituţională de CCR. Zeci de persoane, unele cu animale în braţe, s-au întins pe carosabil, blocând circulaţia.  Manifestanţii, majoritatea cu lacrimi în ochi, au scandat "România nu uita, asta este crima ta!", "CCR sunt criminalii", "Daţi-vă demisia", "Nu plecăm până nu-i salvăm" şi "Să aveţi soarta lor, soarta maidanezilor".

Printre protestatari s-au aflat Marius Marinescu, Paula Iacob şi Corneliu Vadim Tudor


La scurt timp după anunţarea deciziei CCR, o femeie din mulţime a leşinat. Aceasta a primit ajutor din partea altor protestatari şi a jandarmilor, care au scos-o pe braţe. Oamenii au solicitat la serviciul 112 venirea unei ambulanţe care să îi acorde îngrijiri.

Mai citeşte şi

Miting anti eutanasiere la Constanţa



Furioşi şi întristaţi din cauza deciziei CCR, oamenii, majoritatea cu lacrimi în ochi, au încercat la un moment dat să forţeze porţile Parlamentului, însă forţele de ordine au reuşit să împiedice incidentele. Îndemnaţi de Marius Marinescu să părăsească zona şi să protesteze în continuare la Universitate, majoritatea iubitorilor de animale au rămas însă pe loc, pentru a-i aştepta la ieşirea de la Curte pe judecătorii care au dat decizie de constituţionalitate.
Oamenii legii au început să aplice amenzi protestatarilor care au blocat circulaţia pe Calea 13 Septembrie.
Traficul rutier pe Calea 13 Septembrie s-a reluat după aproximativ o oră de întrerupere, aproape de ora 14.00, în urma negocierilor cu protestatarii.
Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, a declarat pentru Mediafax, că negociatorii au discutat cu protestatarii pentru a-i convinge să permită desfăşurarea circulaţiei şi le-au explicat că pot fi sancţionaţi pentru fapta lor.
Nerespectarea locului de desfăşurarea a unui protest constituie contravenţie şi se pedepseşte cu amendă între 1.000 şi 10.000 de lei, în timp ce blocarea unei căi de comunicaţie constituie infracţiune, a precizat Enache, pentru aceste încălcări răspunzând în primul rând organizatorii manifestaţiei, în acest caz Asociaţia "Cuţu, cuţu".
Sursa: rtv.net

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, a cumpărat servicii de ecarisaj

13 Feb 2024 744

„Contele“ solicită „eutanasierea“! Tribunalul Constanța a înregistrat cererea lui Iosipescu Zambra Nicolae Mircea

16 Jan 2024 949

„Contele“ Iosipescu Zambra Nicolae Mircea cere Tribunalului Constanța „eutanasierea“!

12 Jan 2024 2192

Pesta porcină africană, confirmată în alte două ferme din Brăila

10 Dec 2018 1580

Cutremurător. Un medic clujean a fost găsit mort în maşina de serviciu, cu o seringă înfiptă în inimă

28 Oct 2017 3155

O femeie din Constanța vrea să fie eutanasiată

19 Mar 2017 6653

Un copil cu o boală terminală a fost eutanasiat în Belgia. Este primul caz

17 Sep 2016 1873

„Aceste suflete merită să trăiască“ Petiţia „Salvaţi câinii poliţişti de la eutanasiere“ solicită rentă viageră pentru eroii patrupezi

23 Aug 2016 23498

Un cal s-a prăbușit și a fost eutanasiat chiar pe pistă!

09 Aug 2016 2070

”Puppy Vet” nu mai are voie să eutanasieze câinii și nici să-i captureze pe străzi

22 Jan 2016 3526

Disperare O femeie cere Ministerului Sănătăţii să fie eutanasiată !

15 Jul 2015 1863

M10 solicită rezilierea contractului de gestionare a serviciului de ecarisaj

07 Jul 2015 2847

Sondaj de opinie Credeţi că ar trebui verificată firma care se ocupă de ecarisaj în Constanţa, după cazul căţelului Bursuc?

09 Jun 2015 5880

Drama căţelului Bursuc a emoţionat o lume întreagă Reacţii fără frontiere faţă de eutanasierea căţelului în căruţ îngrijit de un om al străzii (galerie foto)

04 Jun 2015 7134

Bancul zilei Discuţie despre eutanasiere

19 Apr 2015 1688