Protest la Edificiul Roman cu Mozaic „Urmează să discutăm cu reprezentanţii CJC-ului pentru a vedea ce reparaţii se pot face”

Un grup de constănţeni a organizat ieri un protest spontan în faţa Edificiului Roman cu Mozaic. Oamenii au protestat faţă de starea avansată de degradare în care se află unul dintre cele mai importante monumente a vechii cetăţi Tomis. Până în prezent nici Guvernul, nici Consiliul Judeţean Constanţa (CJC) nu au alocat fonduri pentru reabilitarea monumentului, notează digi24.ro.
 
Gabriel Custurea, directorul Muzeului de Istorie şi Arheologie Naţională Constanţa (MINAC), a declarat că nu ştie nimic de această acţiune de protest. În schimb a precizat că a făcut o listă cu toate problemele cu care se confruntă instituţia pe care o conduce, pe care a înaintat-o CJC-ului.
 
„Am făcut o listă cu toate problemele cu care ne confruntăm. În listă este cuprins şi Edificiul Roman cu Mozaic. Dacă vor fi bani sigur se va face ceva. Urmează să discutăm cu reprezentanţii CJC-ului pentru a vedea ce reparaţii se pot face”, a declarat Gabriel Custurea.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.