UPDATE 4 Protest la Oil Terminal. Sindicaliștii cer demisia ministrului Energiei (galerie foto+video)

























În urmă cu puțin timp, la sediul Oil Terminal din Constanța a început un protest inițiat de reprezentanții sindicali ai societății, nemulțumiți de schimbările pe care Ministerul Energiei vrea să le opereze în bordul de conducere al firmei.
 
„Protestăm astăzi față de decizia Ministerului Energiei de a înlocui actualul Consiliu de Administrație prin metoda votului cumulativ. Se dorește un Consiliu de Administrație susținut de acționarii minoritari. Suspectăm Ministerul Energiei că nu este de acord cu mărirea capitalului social al Oil Terminal pentru că, prin această mărire de capital, acționarii minoritari ar trebui să mai aducă 400.000 de euro pentru a-și  menține procentul actual. Prin această mărire de capital, ei își pot pierde andatele în Consiliul de Administrație“, a declarat pentru ZIUA de Constanța, liderul de sindical al Oil Terminal, Nicu Androne. 

UPDATE 4, ora 13:46:

Se încearcă constituirea unui nou terminal la Min Metal, susține sindicalistul Ion Caraignat. „Mesajul nostru este să mergem la Cioloș și să cere, să-l demită pe ministrul Energiei. Dacă nu-l va demite, atunci Jos Cioloș!“, afirmă Caraignat.
 
Dacă nu vor obține nicio concesie după manifestația de la Constanța, sindicaliștii au de gând, ca săptămâna viitoare să picheteze sediul Guvernului României. Ei spun că vor face demersuri pentru a obține autorizații de pichetare. 

„Vom continua lupta“, afirmă sindicalistul Nicu Androne. De altfel, tot el spune că proteste vor mai avea loc la Oil Terminal și pe 10 și 11 octombrie. 



UPDATE 3, ora 13:33:
Manifestanții strânși și țafa sediului Oil Terminal au început scandările și cer demisia ministrului Energiei, Vlad Grigorescu. 

UPDATE 2, ora 13:30
„Rezolvarea acestei situații stă în mâinile premierului Dacian Cioloș. Îi cerem public să-l demită pe ministrul Energiei“, a spus liderul de sindicat al Oil Terminal, Nicu Androne. „Noi deja am trimis adrese către Ministerul Economiei și către prim ministru“, a completat acesta.
 
Manifestația de astăzi nu are rol de protest, ci este o adunare generală a sindicatului, le-a transmis Nicu Androne angajaților Oil Terminal. 

La evenimentul de astăzi este prezent și Ahile Duţu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Chimie şi Petrochimie.

UPDATE 1, ora 13:16

Peste 100 de persoane participă manifestația din fața sediului Oil Terminal. 

„Atragem atenția ministrului Energiei că acționarii minoritari au fost împotriva reparațiilor capitale ale instalațiilor Oil Terminal pentru siguranța locurilor de muncă. Lipsa acestor investiții pune în pericol inclusiv orașul Constanța. deoarece multe instalații sunt construite în interiorul orașului“, a declarat pentru ZIUA de Constanța liderul sindicatului Cartel Alfa filiala Constanța, Ion Caraignat. 




Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Acţionarii Oil Terminal SA vor stabili valoarea dividendului brut. Adunarea Generală Ordinară, convocată în luna aprilie

28 Mar 2024 284

OIL TERMINAL, mesaj de 8 Martie

08 Mar 2024 358

OIL Terminal SA desființează mai multe imobile de pe strada Caraiman din Constanța

07 Mar 2024 683

Firme Constanța Schimbări în Agigea Oil Terminal SRL, al cărei asociat unic e o firmă cu sediul la Dubai

01 Mar 2024 555

OIL Terminal SA Constanța va moderniza un rezervor și instalația de încărcare păcură în cisterne

01 Mar 2024 470

Acționarii OIL Terminal SA decid demararea negocierilor cu Euronova Energies pentru construcţia unui terminal de bitum

28 Feb 2024 616

Compania va dezmembra un teren de pe strada Caraiman Primăria Constanța, certificat de urbanism pentru OIL Terminal SA

25 Feb 2024 753

Oil Terminal SA Constanța caută firmă pentru demolarea rezervoarelor din parc Medeea

13 Feb 2024 694

Averea și interesele Marietei Stași, membru supleant în CA al Spitalului Județean Constanța (DOCUMENTE)

12 Feb 2024 647

OIL Terminal SA va desființa două rezervoare de pe strada Caraiman din Constanța

11 Feb 2024 814

Acționarii Oil Terminal SA Constanța, convocați în adunare generală. Ce se află pe ordinea de zi?

27 Jan 2024 847

LIVE VIDEO+TEXT Constanța. Oil Terminal inaugurează un rezervor de 55000 mc. Ministrul Economiei, prezent la eveniment (GALERIE FOTO+VIDEO)

05 Jan 2024 2001

Acționarii Oil Terminal, convocați în AGOA și AGEA. Despre ce se va discuta

29 Dec 2023 1064

Oil Terminal Mesaj de Sărbători

24 Dec 2023 762

Primăria Constanța, autorizație de desființare pentru Oil Terminal SA

27 Nov 2023 1223