Stiri calde

Protest la Penitenciarul Poarta Albă! Ce revendicări au angajaţii (video)

Angajații de la Penitenciarul Poarta Albă participă duminică, 16 septembrie 2018, la o acțiune de pichetare a Penitenciarului Poarta Albă.

Acțiunea se petrece în cadrul celorlalte acțiuni de protest declanțate la nivel național de către Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor.

             
Potrivit SINPEN 2016 Constanța, revendicările sindicaliștilor sunt:
  • condiții de lucru mai bune – ministrul Justiției a promis acum 1 an standarde privind condițiile de lucru in penitenciare si un plan multianual de  investiții, dar nu s-a ținut de cuvânt. In schimb, bugetul pentru investiții a fost redus la jumătate.
  • plata orelor suplimentare restante – in continuare sunt peste 1 milion de ore suplimentare restante neplătite. Ministrul Justiției s-a angajat acum 6 luni la ca reacție la refuzul unor colegi de a intra in serviciu ca acestea vor fi plătite, dar nu s-a ținut de cuvânt.
  • stoparea împuternicirilor ilegale – cerem reluarea concursurilor pentru ocuparea funcțiilor de management superior si încetarea practicii de vasalizare prin împuterniciri, unele deja ilegale prin depășirea limitei de 1 an permisa de lege. Chiar directorul general al ANP Marian Dobrică este ilegal împuternicit de 3 luni.
  • eliminarea discriminărilor salariale – cerem aplicarea legii cadru a salarizării (L153/2017) si pentru personalul din sectorul de apărare ordine publica si siguranță națională începând cu octombrie 2018.
  • aprobarea Statutului polițistului de penitenciare – cerem ministerului Justiției sa includă si observațiile sindicatelor in proiectele transmise, prin forțarea procedurii de avizare, la Parlament.
  • încetarea abuzului asupra pensionarilor – cerem eliminarea din legislație a scamatoriei legislative prin care, începând cu 15 septembrie 2017, au fost reduse cu peste 30%, prin ordonanță de urgenta, pensiile angajaților din penitenciare, polițiștilor si militarilor.
  • plata integrala a orelor suplimentare curente – cerem ministrului Justiției sa aplice corect prevederea legala obținută in Parlament de către sindicate referitor la plata orelor suplimentare, din ordinul acestuia (OMJ 2721/2018) fiind practic eliminate arbitrar de la plata peste 50% dintre orele suplimentare nerecuperate in termen de 60 de zile.
UPDATE: SNPPC BT IPJ Constanţa, a fost alături de camarazii sindicalişti din cadrul Penitenciarului Poarta Albă, cu ocazia pichetarii organizate de acestia in fata Penitenciarului.

Cu aceasta ocazie am reafirmat ca suntem alături de toţi angajaţii din familia ocupaţionala  "Aparare, ordine publica şi securitate naţională" şi că ne dorim doar STAREA DE NORMALITATE :


- completarea funcţiilor vacante;
- aplicarea în tot a legii 153/2017;
- rezolvarea problemelor logistice ale sediilor poliţiilor în general, în special cele din mediul rural;
- dotare corespunzătoare ( computere, fax, telefoane) ;
- echipare corespunzătoare (nu ca în ziua de astazi- 1 vesta antiînjunghiere la 8-9 politisti, autospeciale cu peste 270 000 km);
- schimbarea formulei de calcul a pensiei militare, în vederea asigurarii unei pensii decente, care sa rasplateasca interdictiile si incompatibilitatile la care suntem supusi pe parcursul carierei profesionale.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Astăzi, protest la Penitenciarul Poarta Albă și la spitalul penitenciar (document)

26 Sep 2016 1752

Proteste la Penitenciarul Poarta Albă și la spitalul penitenciar (document)

23 Sep 2016 1821

Protest la penitenciarul Poarta Albă! 200 de deţinuţi au refuzat să mănânce

12 Jul 2016 1589

Mai mulţi deţinuţi de la Poarta Albă refuză să mănânce pâine

11 Jul 2016 1697

Sindicaliştii din închisori sunt nemulţumiţi Banderole negre şi un slogan de impact, la Penitenciarul Poarta Albă

12 Aug 2015 944

Protest spontan la Spitalul Penitenciar Poarta Albă

18 Nov 2011 872