Punctul vamal Lipnița, de 6 milioane de euro, aproape de realitate

 
6 milioane de euro a costat punctul vamal de la Lipnița, ce leagă localitățile Lipnița și Cainargea. După doi ani de construcții, drumul de 17 kilometri care leagă cele două localități, nu are breteaua aferentă opririi și controlului șoferilor suspecți, informează Digi24.ro.
Acum, va trebui făcut un nou proiect, zona trebuie topografiată și mai sunt și lucrările de asfaltare. Lucrarea va fi făcută cu bani de la Consiliul Judeţean, pentru că banii europeni s-au epiuzat pe investiţia de bază.
 
Pentru sătenii din Lipnița proiectul este totuși binevenit. Drumul era impracticabil până acum, mai ales iarna, pentru faptul că nu era asfaltat.

Vama Lipnița este pregătită să fie luată în primire, având toate dotările necesare. Ultimul termen pentru deschiderea punctului de control a fost stabilit pentru luna octombrie acestui an.
 
Pe lângă punctele de frontieră deja funcționale din Vama Veche, Negru Vodă și Ostrov, Lipnița va fi a patra vamă din Dobrogea, iar câțiva kilometri la est vama Dobromir este aproape finalizată şi ea. Pe viitor, autoritățiile locale mai doresc amenajarea a încă două puncte de frontieră.

Sursa foto: Digi24.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.