Potrivit RTV Radu Mazăre s-a folosit de o bătrână de 80 de ani pentru a-şi ascunde averea !

 
Ies la iveală noi detalii despre averea fostului primar Radu Mazăre. Potrivit RTV, fostul edil constănţean îşi ţinea ascunsă averea la o bătrână de 80 de ani. Ancheta DNA scoate la iveală și alte aspecte inedite. Aglaia Golumb, o femeie de 80 de ani din Suceava, ar fi devenit peste noapte milionară în euro. Fără să ştie, bătrâna a fost numită în fruntea unei firme-fantomă din Constanţa. Pentru a vedea cine este această femeie, procurorii s-au deplasat la ea acasă şi au descoperit o femeie ce abia se mişca şi care nu a putut da amănunte despre afacerile pe care le făceau cei doi prin firma ei. Procurorii au descoperit că firma deţinută de octogenară avea zeci de contracte încheiate cu televiziunea lui Sorin Strutinsky, post TV la care şi Radu Mazăre a fost acţionar. Anchetatorii au descoperit şi că toate contractele erau fictive. Contractele semnate de societatea care o avea ca administrator pe Aglaia Golumb valorează un milion de euro, iar anchetatorii spun că banii se reîntoarceau la Radu Mazăre şi omul de afaceri Sorin Strutinsky.
Referatul procurorilor arată că Radu Mazăre are probleme mari care ţin de conturile sale bancare din Israel şi refuzul său de a colabora cu anchetatorii. Oamenii legii spun că Mazăre „a recunoscut că a avut deschis un cont în Israel, deschis în 2002 şi închis în 2011, nu a dorit să răspundă la întrebările referitoare la sumele din acest cont, justificarea lor sau de la cine le-a primit”.
Procurorii DNA au descoperit că fostul primar, Radu Mazăre, şi-a cumpărat din banii proveniţi din şpăgi un apartament de lux în oraşul francez Nissa, susţin surse judiciare, citate de România TV. Anchetatorii bănuiesc că nu ar fi singura casă deţinută de fostul edil şi nedeclarată.
Averea lui Radu Mazăre a fost însă întotdeauna un subiect sensibil pentru "regele carnavalului". Înconjurat de lux şi mare fan al maşinilor de colecţie, Mazăre nu a avut niciodată o casă a sa în Constanţa şi a preferat să stea în chirie, informează România TV.  Are însă un apartament în Bucureşti şi aproape 2 hectare de teren tocmai în Madagascar. Cu sute de mii de euro în conturi şi maşini de colecţie în garaj, mulţi s-ar fi aşteptat că Mazăre să aibă o casă doar a lui în Constanţa. Potrivit ultimei declaraţii de avere, Radu Mazăre deţine o cotă parte de 4% din două terenuri în Bucureşti, dar şi un apartament în Capitală. 
Radu Mazăre se află în arest preventiv din 2 aprilie. Potrivit DNA, în perioada 2006 — 2009, Radu Mazăre, beneficiind de ajutorul omului de afaceri Sorin Strutinsky, a solicitat și primit circa 2 milioane de euro de la reprezentanții a două societăți comerciale, în scopul facilitării emiterii documentațiilor de urbanism necesare dezvoltării unor proiecte imobiliare de tip mall, pe care aceste firme intenționau să le deschidă în Constanța.

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.