SRI şi SIE nu se bagă în dosar Radu Nemeş a cerut să-i fie inventariate bunurile din America (rechizitoriu)

Judecătoarea Mariana Constantinescu, din Curtea de Apel Bucureşti, a acordat, ieri, un nou termen (6 aprilie) dosarului în Sorin Blejnar, fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Florin Dan Secăreanu, fost şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Constanţa, Viorel Comăniţă, fost şef al Autorităţii Naţionale a Vămilor, sunt judecaţi, alături de alte persoane, pentru o evaziune de aproximativ 56 de milioane de euro.
 
Mariana Constantinescu a respins cererea formulată de Comăniţă privind emiterea unor adrese specifice către Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Informaţii Externe şi Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă.
 
Judecătoarea a respinge proba cu înscrisuri formulată de către inculpata Diana Marina Nemeş, respectiv emiterea unei adrese către Poliţia de Frontieră în vederea comunicării tuturor datelor privitoare la intrările şi ieşirile acesteia de pe teritoriul României în perioada martie 2011 – iulie 2012.
 
Mai mult decât atât, magistratul a respins:
-         proba cu înscrisuri formulată de către inculpatul Radu Nemeş, respectiv emiterea unei adrese către Poliţia de Frontieră în vederea comunicării tuturor datelor privitoare la intrările şi ieşirile acestuia de pe teritoriul României în perioada martie 2011 – iulie 2012
-         emiterea unei adrese către D.G.P.M.B. – Serviciul Independent de Reţinere şi Arest Preventiv în vederea eliberării copiilor color a tuturor filelor din paşaportul inculpatului, emiterea unei adrese către Banca Română pentru Dezvoltare - Groupe Societe Generale în vederea comunicării de informaţii cu privire la dispoziţiile legale aplicabile la nivelul anilor 2011 – 2012, normele BNR incidente, normele interne incidente, procedura efectivă ce a fost urmată la nivelul unităţii bancare în cazul plăţilor externe în valută efectuate de către SC Inkasso Jobs SRL către Corallys Investment LTD Dubai,
-         emiterea unor adrese către Direcţia Judeţeană pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Constanţa, Direcţia Regională pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Constanţa, Inspectoratul General al Poliţiei Române, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Constanţa, Direcţia Generală Antifraudă şi Direcţia Generală a Finanţelor Publice Constanţa, pentru a se comunica informaţii cu privire la toate acţiunile de control efectuate de către aceste instituţii în ceea ce priveşte SC Excella Real Grup SRL
-          emiterea unei adrese către Direcţia Regim Permise de Conducere şi înmatriculări a Vehiculelor din cadrul MAI în vederea comunicării de informaţii cu privire la achiziţionarea de către inculpatul Nemeş Radu sau inculpata Nemeş Diana Marina a vehiculelor marca Bentley cu nr. înmatriculare (...), Land Rover – Renge Rover cu nr. de înmatriculare (...), Aston Martin cu nr. de înmatriculare (...)
- emiterea unei adrese către autorităţile competente de pe teritoriul SUA, prin Ministerul Justiţiei, în vederea comunicării de informaţii cu privire la achiziţionarea de către inculpatul Nemeş Radu sau inculpata Nemeş Diana Marina a bunurilor deţinute pe teritoriul acestui stat.  

Rechizitoriu
Trimitere în judecată Sorin Blejnar, Viorel Comăniţă, Florin Dan Secăreanu şi alţii. Prejudiciu, 56 de milioane de euro (document)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Prejudiciu de 56 de milioane de euro Radu Nemeş cere să fie pus în libertate

15 Jan 2015 2166