Raed Arafat Nimeni nu poate garanta că dezastrul de la "Colectiv" nu se poate repeta oriunde în țară

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a declarat, astăzi, că nimeni nu poate garanta că drama din clubul "Colectiv" nu se poate repeta oriunde în țară, transmite Agerpres.
 
Întrebat dacă sistemul de prevenire a situațiilor de urgență s-a îmbunătățit după această tragedie, Raed Arafat a răspuns afirmativ, dar a adăugat că 'o prevenire sută la sută' nu există nicăieri în lume.
 

„Astfel de dezastre din păcate nimeni nu poate garanta că nu se pot întâmpla. Orice situație poate să se întâmple, oriunde în țară. Se pot cumula anumiți factori favorizanți care să ducă la apariția unui incident sau a unui dezastru. Rolul nostru este să facem tot posibilul să prevenim acest lucru. O prevenire sută la sută nu există, nimeni nu va garanta că un dezastru nu poate să aibă loc. Orice dramă se poate repeta, dar într-o altă formă, nu va fi o copie identică. Dacă ne uităm în lume, în SUA, Belgia, Olanda au avut drame similare cu cea de la noi, iar unii au avut drame repetate. Măsurile de prevenire luate în ultima perioadă sunt în măsură să reducă acest risc și această probabilitate“, a declarat doctorul Raed Arafat, citat de Agerpres.

 
Totodată, Raed Arafat a spus că în cazul unei calamități majore, de tipul unui cutremur, în urma căruia apar victime multiple, se ia în calcul transferarea pacienților în alte județe care nu au fost afectate de seism.
 

„Dacă vrem să luăm multiplele victime care pot să apară în București este posibil să fie nevoie, în caz de calamitate majoră iar o parte din spitalele să nu funcționeze, să muți bolnavii în alte spitale din zonele care nu sunt afectate. Acesta este modul în care se lucrează oriunde. Nu te bazezi doar pe orașul care este afectat ci pe orașele neafectate și unde poți transfera pacienții. Orice situație de dezastru este o provocare. Pregătim sistemul pentru aceste provocări. Există proiecte de pregătire a spitalelor să facă față nu din punct de vedere al consolidărilor, ci din punct de vedere inclusiv al fixării echipamentelor în spitale. Pregătim un proiect pilot la București pe două spitale, împreună cu primăriile. Continuăm pregătirea ca sistemul să facă față la un dezastru. Acest lucru nu se va opri, nu putem spune că suntem perfect pregătiți. Întotdeauna trebuie făcut ceva în plus“, a declarat Raed Arafat.

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Editorial Constanța, orașul sensurilor unice... fără sens

22 Mar 2024 712

Teatrul de Stat Constanța cumpără Toyota Rav4 Hybrid AWD Dynamic!

07 Mar 2024 478

Teatrul de Stat Constanța cumpără Toyota Rav4 Hybrid AWD Dynamic!

07 Mar 2024 419

IPJ ClujEvaluarea activităților

01 Mar 2024 368

Este oficial! Club Sportiv Universitar Neptun Constanța, radiat!

25 Feb 2024 974

Garda de Mediu Județul Constanța, pe locul al doilea pe țară în activitatea de mediu pentru 2023

17 Feb 2024 610

IPJ Sibiu Evaluarea activității Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu în anul 2023

16 Feb 2024 346

#ConstanțaEsteBine Valul 2 de energie – partea întâi – ziua 10 4 februarie 2024 Zi de duminică, cu prezență și conexiune interioară profundă

04 Feb 2024 657

Ciolacu Rana lăsată de Holocaust în mentalul colectiv românesc poate fi tratată doar prin asumare onestă și promovarea adevărului istoric

27 Jan 2024 625

Federația SANITAS din România a demarat procedurile pentru declanșarea conflictului colectiv de muncă

09 Jan 2024 679

Mesajul președintelui României cu prilejul Anului Nou „Finalul de an este și o bună ocazie pentru a privi spre viitor cu optimism și încredere“ (VIDEO)

31 Dec 2023 980

Tradiții pentru ultima zi din an. Alimente specifice în noaptea de Revelion pentru a atrage norocul

31 Dec 2023 887

De la 1 ianuarie 2024 Volum colectiv al Sesiunii Internaționale de Comunicări Cultural-Științifice „Realism și alegorie în creația artistică” la Muzeul de Artă Constanța

20 Dec 2023 697

SANITAS declanșează conflictul colectiv de muncă după ce negocierile cu Guvernul României au eșuat

14 Dec 2023 604

UPDATE Protest spontan al grefierilor la Curtea de Apel Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

08 Dec 2023 2364