RAF şi Forțele Armate Americane efectuează un exercițiu de pregătire comună


Persoanalul RAF detașat în România a fost implicat într-un exercițiu comun cu Forțele Armate Americane pentru a simula un accident de avion cu multiple victime.

Membrii 135 Expeditionary Air Wing (EAW) au participat la acest exercițiu alături de Armata SUA pentru a practica procedurile lor de răspuns în situații de urgență, în acest caz simularea pierderii unui elicopter Black Hawk cu mai multe victime.

Squadron Leader Andrew Blyth, doctorul atașat de EAW, care a lucrat cu echipajele Black Hawk în timpul planificării exercițiului, a spus:

"Pentru acest exercițiu a fost nevoie o mulțime de planificări din toate părțile, dar valoarea de instruire îndeaproape cu aliații noștri americani într-un scenariu realist cu numeroase victime a făcut ca totul să se merite. Interoperabilitatea dintre echipele medicale din Marea Britanie și SUA a avut un rol esențial din trecut și menținerea capacității de a lucra împreună este crucială pentru posibilele viitoare operațiuni."

Atât EAW, cât și Forțele Americane au profitat de oportunitatea de a se antrena împreună în acest exercițiu simulat de evacuare medicală (MedEvac), pentru a oferi o pregătire realistă bazată pe integrarea celor două forțe NATO din timpul operațiunilor anterioare.

Un pilot de Eurofighter Typhoon de la Escadrila 1(Fighter), dislocat ca parte din 135 EAW, a oferit Close Air Support, precum și Search and Rescue din aer, în timp ce alți membri EAW au jucat rolul de soldați răniți și echipaj de zbor pe teren. Între timp, echipa de medici RAF s-au alăturat echipajelor de la bordul celor două UH-60 Black Hawks pentru a identifica "locul accidentului" și pentru a ajuta presupusele “victime”.

Căpitanul Craig Meree de la US  Marine Corps, mai bine cunoscut după porecla "Sensor Bob", a acționat ca ofițer de legătură între Forțele SUA și EAW în timpul exercițiului.

"Am lucrat cu britanicii în operațiuni anterioare, cum ar fi cele din regiunea Golfului. Există o relație foarte puternică între cele două națiuni, iar succesul acestui exercițiu este o dovadă a acestui fapt. Ne-am pregătit reciproc în diferite tehnici, tactici și proceduri și am lucrat împreună pentru a ne îndeplini misiunea comună de a asigura locația accidentului de aeronavă și de a evacua numeroase victime într-un loc de siguranță."

Personalul 135 EAW a fost dislocat în România pentru a întreprinde misiunea NATO de poliție aeriană consolidată. Membrii EAW locuiesc și lucrează alături de militarii Forțelor Aeriene Române și Forțelor Armate SUA care operează, de asemenea, din baza aeriană Mihail Kogălniceanu.

Sursa foto: SAC Knox RAF
 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Județul Constanța Aeronave Eurofighter Typhoon britanice au aterizat la Mihail Kogălniceanu

31 Mar 2022 1705

Aeronave Eurofighter Typhoon au aterizat la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu

22 Apr 2021 1698

Localități fără curent, la ora 16.00, în județele Constanța și Tulcea

27 Jan 2021 2177

Județele Constanța și Tulcea, sub cod galben de intensificări ale vântului. Când expiră atenționarea meteo

15 Jan 2019 2876

Rusia acuză forţele aeriene britanice că au interceptat în mod periculos aparate militare ruseşti deasupra Mării Negre

26 Aug 2018 2059

Alertă pe Marea Neagră. Aeronave rusești interceptate de avioane britanice de la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu. Al treilea caz într-o săptămână (galerie foto)

25 Aug 2018 3010

Avion rusesc de patrulare maritimă interceptat pe Marea Neagră de avioane de vânătoare britanice, desfăşurate la baza aeriană Mihail Kogălniceanu

24 Aug 2018 2162

Aeronave rusești surprinse pe Marea Neagră în apropierea zonei NATO. Au intervenit aeronavele Typhoon de la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu Constanța

23 Aug 2018 1460

Personalul Forțelor Aeriene Regale, alături de militarii români, de Ziua Marinei. Ce au declarat britanicii

16 Aug 2018 2013

Bombardiere ruseşti, interceptate deasupra Mării Negre

15 Aug 2018 4470

Membrii Forțelor Aeriene Regale de la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu au sărbătorit România 100 şi RAF 100 (galerie foto)

11 Jul 2018 2256

Forțele Aeriene Regale din România participă alături de localnici și militari la activitatea de curățenie a unei plaje. Activitatea este condusă de japonezi (galerie foto)

14 Jun 2018 1393

Șeful Forțelor Aeriene Regale, în vizită la personalul britanic dislocat în România (galerie foto)

05 Jun 2018 1792

Slujbă de comemorare a echipajului unei aeronave distruse în al doilea război mondial la Mihail Kogălniceanu (galerie foto)

10 May 2018 1577

UPDATE. Ministrul apărării naţionale, Gabriel Leş se întâlneşte cu omologul său britanic la Mihail Kogălniceanu (galerie foto + video)

14 Jun 2017 3383