Ginerele senatorului Măgurean rămâne în arest - celebrul „Butoane“ pus în libertate

Curtea de Apel Bucureşti a admis, azi, recursurile declarate de inculpaţii Aurel Ştefan Drugă,Valeriu Muja, Doru Moale, Octavian Grecu zis şi Butoane, Lili Florin Deliu, Stelian Ficleanu, Marius Petrache, Nicole Saikili, fostul iubit al cunoscutei Gina Pistol, şi Mihai Florin Dumitru.
 
Cei mai sus precizaţi sunt cercetaţi în dosarul unei presupuse evaziuni fiscale în valoare de 40 mil. euro anual.
 
Tot Curtea de Apel a respins propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în privinţa acestor inculpaţi. „(...) Dispune măsura obligării de a nu părăsi ţara pentru inculpaţi pe o perioadă de de 30 zile de la data punerii acestora în libertate. Pe durata măsurii obligării de a nu părăsi ţara inculpaţii vor respecta, următoarele obligaţii: a) să se prezinte la organul de urmărire penală sau după caz la instanţa de judecată, ori de câte ori sunt chemaţi; b) să se prezinte la organele de poliţie în a căror rază teritorială domiciliază, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori va fi chemat; c) să nu îşi schimbe locuinţa, fără încuviinţarea instanţei; d) să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nici o categorie de arme; Pune în vedere inculpaţilor că în caz de încălcare, cu rea-credinţă, a măsurii sau a obligaţiilor ce le revin, se va lua faţă de aceştia măsura arestării preventive. Dispune punerea, în libertate a acestor inculpaţi, dacă nu sunt arestaţi în altă cauză. Menţine celelalte dispoziţii ale încheierii. Respinge ca nefondate recursurile declarate de inculpaţii Sava Cristian Valeriu, Năipeanu Elena Mădălina, Nadia Păcală,Gazdac Valentin Andrei, Gazdac Sorin Adrian,(nr. ginerele lui Mircea Cezar Măgurean, senator în Parlamentul României), Marian Bordei, Bogdan Moise, Anton Svetlana, Rus Valentin şi Niţu Dorel, cu obligarea acestorala câte 100 lei cheltuielile judiciare statului, şi pe inculpatul Niţă Dorel şi la 25 lei onorariul parţial avocat oficiu ce se va avansa din fondul Ministerului Justiţiei . Onorariul parţial avocat din oficiu de câte 25 lei pentru inculpaţii Grecu Octavian şi Saikaly Nicole se va suporta din fondul Ministerului Justiţiei. Definitivă“, conform minutei judecătoreşti.
 
În acest dosar sunt cercetaţi, tot în stare de arest, particularii Luca Galavotti şi Marius Emil Cilibeanu, ambii având legături cu mediul de afaceri din Constanţa.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Accident rutier în parcarea Kaufland, municipiul Constanța. Ambulanța a intervenit

16 Mar 2024 1200

Licitații publice O firmă înființată anul trecut va executa pentru Primăria Constanța, documentația de reabilitare urbană a terenului din zona ICIL din Constanța (DOCUMENT)

12 Mar 2024 736

Știri Constanța azi Trafic îngreunat în zona ICIL, direcția Casa de Cultură spre gară (FOTO+VIDEO)

12 Mar 2024 1448

Știri Constanța Camere de supraveghere în zonele școlare. Poliția Locală monitorizează zonele. Atenție unde parcați! (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 731

Sondaj de opinie Majoritatea respondenților ar fi de acord cu o trecere de pietoni între intersecția de la ICIL și strada București din Constanța

25 Feb 2024 802

Sondaj de opinie Ar fi utilă o trecere de pietoni între intersecția de la ICIL și strada București din Constanța?

18 Feb 2024 855

Colindătorii au luat la pas străzile din municipiul Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Dec 2023 2474

Primăria Constanța Încep lucrările de reabilitare în zona Dacia și Trocadero

20 Dec 2023 978

Pe străzile din Constanța şi-au făcut apariţia primii vestitori ai Crăciunului! (GALERIE FOTO+VIDEO)

09 Dec 2023 3675

Constanța Atenție șoferi! Circulație restricționată în intersecția de la ICIL pentru desfășurarea lucrărilor de asfaltare

16 Nov 2023 824

Știri Constanța Lucrările de modernizare și reabilitare a bulevardului 1 Decembrie 1918 continuă în zona ICIL! Restricții de trafic

15 Nov 2023 1677

Știri Constanța Se lucrează zilele acestea în zona ICIL

10 Nov 2023 708

Incendiu parcare LIDL Constanța Inspirând prin acțiune. Patricia, voluntara de 17 ani, impresionează în prima ei intervenție (FOTO+VIDEO)

01 Nov 2023 2275

Incendiu parcare LIDL Constanța Căruciorul unui bebeluș scos de pompieri dintr-o mașină în flăcări (FOTO+VIDEO)

29 Oct 2023 2594

Știri Constanța azi UPDATE. Incendiu auto în parcarea Lidl din zona ICIL! (FOTO+VIDEO)

29 Oct 2023 3054