Stiri calde

Râuri de lacrimi la înmormântarea preotului şi preotesei din judeţul Tulcea. Au murit într-un teribil accident. Veneau de la Ierusalim (galerie foto)

A fost jale mare ieri în Episcopia Tulcii. Ionel Filimon, unul dintre cei mai cunoscuţi preoţi a fost înmormântat, în judeţul Galaţi, alături de soţia sa, Elena Angela, ambii victimele unui accident rutier.

Slujba de înmormântare a fost oficiată de ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului şi PS Visarion, împreună cu un sobor de preoţi, la biserica Sfinții Împărați din Galați.

Soţii Ionel şi Elena Angela au murit într-un groaznic accident petrecut în dreptul localităţii Slobozia Noua, judeţul Ialomiţa şi au fost înmormântaţi în localitatea Şendreni, lângă Galaţi.

Ei se întorceau de la aeroportul Otopeni, unde aterizaseră dintr-o cursă aeriană venind de la Ierusalim, unde vizitaseră locurile Sfinte.

Preasfinţitul Visarion a oferit un ajutor financiar familiei, iar preoţii din Protoieria Babadag s-au mobilizat exemplar şi au oferit şi ei un ajutor financiarcpentru preotul care a slujit ani de zile la Parohia Peceneaga, judeţul Tulcea.

“O întâmplare tristă, care a căzut asupra noastră ca un glas de traznet. Pr. Ionel şi presbitera Elena Angela au trecut pe neaşteptate dincolo. Parcă nu ne venea să credem, mai ales că ne-am întâlnit cu părintele şi era bucuros, şi cu alţi membri ai familiei se va duce să se închine la locurile sfinte. Nu ne gândeam că la întoarcerea lor să se întâmple acest groaznic accident, să treacă din viaţa aceasta la viaţa sfinţilor. E un moment greu ptr familie şi rămân doi copii orfani şi e deosebit de greu şi ptr familia cea a mare a parohiei şi pentru familia lor. Să luăm acest semn că o întâmplare, Dumnezeu e ca un grădinar, alege cele mai frumoase flori, le taie şi le aduce în casa lor. În buchetul lui Dumnezeu s-au dus la altarul cel mai de veci. Niciodată în viaţa mea de episcop nu am întâlnit că să moară în acelaşi timp un preot şi preoteasa lui şi m-am rugat lui Dumnezeu să aşeze sufletelor în corurile sfinţilor. Nu sunt graiuri şi cuvinte să exprimăm suferinţa noastră, dar copiii nu au rămas singuri, o au pe mama sfinţilor, pe Maica Domnului , iar, în locul tatălui, îl au pe Tatăl cel Ceresc, Hristos Domnul . Să nu uităm chipurile acestora şi să îi purtăm în sufletele noastre şi să îi pomenim permanent la Sfintele Liturghii. Credincioșilor acestei parohii le spun că întristarea lor să se prefacă în bucurie, iar cei doi să fie primiți în Raiul dumnezeiesc", a cuvântat Preasfinţitul Visarion, Episcopul Tulcii.

„Se îndreptau de la Ierusalimul pământesc, la Ierusalimul Ceresc”, a mai spus Episcopul Tulcii.

Preasfinția Sa a s-a rugat pentru sufletele celor doi joi seară în biserica din Peceneaga. La slujba de pomenire, ierarhul a utilizat o metaforă pentru a-i consola pe cei îndoliați:

„Dumnezeu e ca un grădinar, alege cele mai frumoase flori, le taie şi le aduce în casa lor. În buchetul lui Dumnezeu s-au dus la altarul cel mai de veci”.

Episcopul Visarion i-a încurajat și pe cei doi copii rămași orfani, spunându-le că „nu au rămas singuri, o au pe mama sfinţilor, pe Maica Domnului , iar, în locul tatălui, îl au pe Tatăl cel Ceresc, Hristos Domnul”.


Sursa foto: Facebook/Episcopia Tulcii
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Doliu în lumea preoţiei. Un preot, din Episcopia Tulcii, şi preoteasa, erau înmormântaţi. Alt preot român a murit în accident

19 Feb 2019 2617

Doliu în Episcopia Tulcii Slujbă impresionantă de pomenire pentru preotul şi soţia lui, morți într-un tragic accident. Se întorceau de la Ierusalim

14 Feb 2019 2278

Doliu în Episcopia Tulcii. Un preot şi soţia lui au murit într-un tragic accident. Se întorceau de la Ierusalim (galerie foto)

14 Feb 2019 16623

Recepție de Anul Nou la Episcopia Tulcii. Ce mesaj a transmis cu această ocazie președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu (galerie foto)

08 Jan 2019 963

Obiecte bisericeşti aparţinând Dobrogei Expoziția „Tezaur Episcopia Tulcii”, vernisată la Palatele Brâncovenești din Mogoșoaia

17 Dec 2018 453

Moment aniversar în Biserica Ortodoxă Română. Un înalt ierarh sărbătorește un deceniu de la alegerea ca episcop în Dobrogea

05 Mar 2018 1467

Vernisajul expoziției de obiecte sacre „Tezaur – Episcopia Tulcii”, organizat la Alba Iulia

18 Feb 2018 920

Episcopia Tulcii, mai bogată cu 2 milioane de lei

25 Oct 2014 1630

PS Visarion, liturghie arhierească la Mănăstirea Codru

01 Sep 2013 2265

Programul slujirii ierarhilor, din Regiunea Sud Est, la Duminica a V-a după Rusalii

27 Jul 2013 1061

Hramul Mănăstirii Cocoş din Episcopia Tulcii

23 Jun 2013 1628

Titulatură, mănăstiri, biserici, schituri şi podgorii Ce a pierdut ÎPS Teodosie când a rămas fără Episcopia Tulcii

15 May 2013 4875

Arheologii sunt şocaţi Au dispărut moaştele celor mai vechi sfinţi din România, descoperiţi pe teritoriul Dobrogei

09 May 2013 1814

Săptămâna de Rugăciune pentru unitatea creştinilor la Tulcea

23 Jan 2013 1085

Unde slujesc ierarhii Dpbrogei, azi, la sărbătoarea Soborului Sf. Prooroc Ioan Botezătorul

07 Jan 2013 1189