Războiul nervilor la Minsk. Acordul de pace se lasă aşteptat

Negocierile de la Minsk nu au niciun rezultat, dar au dus deja la un adevărat război al nervilor. Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko şi preşdintele Rusiei, Vladimir Putin au negociat toată noaptea de miercuri spre joi în încercarea de a ajunge la un acord de pace, în cadrul summitului formatului Normandia care a început miercuri seara în capitala belarusă Minsk, relatează BBC News online, citat de Mediafax.

Potrivit ONU, peste 5.400 de persoane au fost ucise de la începutul conflictului armat între forţele guvernamentale ucrainene şi rebelii proruşi în regiunea Donbas din estul Ucrainei. În perioada 31 decembrie-5 februarie, în zone locuite au fost ucişi 263 de civili.

Cancelarul german Angel Merkel şi preşedintele francez Francois Hollande conduc iniţiativa de pace de la Minsk. O strângere de mână rece a avut loc între Putin şi Poroşenko înainte de întâlnire. Rusia este acuzată de Occident că susţine cu armament şi oameni insurgenţii proruşi, ceea ce Moscova dezminte.

Negocierile se concentrează asupra obţinerii unui armistiţiu, retragerii armamentului angajat în confruntări şi crearea unei zone demilitarizate pe linia frontului.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.