Stiri calde

Razie a polițiștilor de la Transporturi. Zeci de dosare penale întocmite. 7 minori lipsiți de supraveghere depistați

În ultima săptămână, polițiștii de la transporturi au depistat 5 persoane urmărite, 7 copii lipsiți de supraveghere, au întocmit 68 de dosare penale și au depistat alte 45 de persoane bănuite de infracțiuni în dosare penale înregistrate inițial cu autor necunoscut. În alte 22 de situații au intervenit pentru ajutarea persoanelor aflate în dificultate.
 
Potrivit Poliției Române, în perioada 28 iulie – 3 august a.c., sub coordonarea Direcției de Poliție Transporturi a Poliției Române, polițiștii au desfășurat acțiuni pentru prevenirea și combaterea infracționalității incidente transporturilor feroviare, aeriene și navale, în 195 de aerogări, obiective economice, rute feroviare și navale, în 398 stații de cale ferată, precum și patrulând în 410 trenuri de călători.
 
În urma acțiunilor desfășurate, polițiștii au depistat 5 persoane urmărite național sau internațional și 7 minori lipsiți de supraveghere, care au fost predați familiilor sau internați în centrele de plasament.
 
În urma infracțiunilor constatate, polițiștii întocmit 68 de dosare penale, în care se desfășoară cercetări pentru probarea infracțiunilor săvârșite, majoritatea de furt, distrugere, evaziune fiscală, falsuri și uzuri de fals, contrabandă și pescuit ilegal, infracțiuni la regimul circulației.
 
Polițiștii de la transporturi au depistat în flagrant delict 24 de persoane și au identificat 45 de persoane bănuite de infracțiuni în dosare penale înregistrate inițial cu autor necunoscut.
 
Pe linia comerțului ilegal, a siguranței transporturilor și siguranța și securitatea pe apă, pescuit ilegal, migrație ilegală și contrabandă, au fost demarate 7 acțiuni specifice, pe parcursul cărora au fost aplicate 51 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 27.645 de lei. Ca măsuri complementare au fost indisponibilizate bunuri în valoare de 5.323 de lei (instrumente ilegale de pescuit, pește, băuturi alcoolice, material lemnos).
 
Pe linie de prevenire, polițiști de la transporturi din Brașov și Iași au organizat două exerciții de intervenție în situații de urgență, generate de accidentul între două locomotive. S-a testat astfel modul de organizare a cooperării între forțele participante și coordonarea acțiunilor de limitare și înlăturare a efectelor unor astfel de situații.   
 
În ultimele 7 zile, polițiștii de la transporturi au intervenit în 22 de situații pentru ajutarea persoanelor aflate în dificultate (accidente sau incidente la calea ferată, întârzieri de trenuri de călători și aeronave, evenimente cultural – artistice).
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Bărbați bănuiți de furt calificat, reținuți de polițiștii constănțeni. Care a fost prejudiciul

16 Feb 2019 359

Polițiștii constănțeni, razie în județ. Ce au constatat

16 Feb 2019 473

Pericol în trafic în județul Constanța. Șoferi sub influența băuturilor alcoolice şi fără permis de conducere, depistați de polițiști

16 Feb 2019 364

Tânăr de 20 de ani din Constanța, dispărut de câteva zile de acasă. Rudele au cerut ajutorul polițiștilor

15 Feb 2019 728

Tâlhărie în miez de noapte la Valu lui Traian, județul Constanța. Un bărbat a fost agresat și tâlhărit în propria casă

15 Feb 2019 1956

Scandal într-un magazin. Un bărbat a fost agresat de trei clienți. Suspecții, identificați pe baza imaginilor surprinse de camerele de supraveghere

13 Feb 2019 381

Şofer cu permis de conducere suspendat, depistat de poliţişti pe strada Căpitan Dobrilă Eugeniu din Constanţa

13 Feb 2019 357

Percheziţii DNA la Căpitănia Zonală, Garda de Coastă şi Vamă Poliţişti şi vameşi, achitaţi şi condamnaţi. Azi, primul termen în apel

13 Feb 2019 1858

O tânără a cerut ajutorul polițiștilor după ce propriul tată a amenințat-o cu moartea. Ce măsuri au luat oamenii legii

12 Feb 2019 416

Mii de persoane vor fi încadrate în cadrul MAI în acest an. Ce a declarat ministrul Carmen Dan

11 Feb 2019 467

Şofer dus în arest. Ce spun poliţiştii din Topraisar

10 Feb 2019 786

Doi poliţişti din Mangalia acuzaţi de luare de mită, condamnaţi definitiv

08 Feb 2019 5286

Un tânăr și iubita lui, suspectați că au ucis un cetățean german, reținuți de polițiști. Ce au stabilit anchetatorii

08 Feb 2019 455

Adolescentă din Nisipari, județul Constanța dispărută de acasă. Rudele au cerut ajutorul polițiștilor

07 Feb 2019 438

Suspect de furt depistat de polițiști la scurt timp după comiterea faptei. Ce ar fi sustras tânărul de la un bărbat din Hârșova

07 Feb 2019 360