Stiri calde

Razie a polițiștilor de la Transporturi. Zeci de dosare penale întocmite. 7 minori lipsiți de supraveghere depistați

În ultima săptămână, polițiștii de la transporturi au depistat 5 persoane urmărite, 7 copii lipsiți de supraveghere, au întocmit 68 de dosare penale și au depistat alte 45 de persoane bănuite de infracțiuni în dosare penale înregistrate inițial cu autor necunoscut. În alte 22 de situații au intervenit pentru ajutarea persoanelor aflate în dificultate.
 
Potrivit Poliției Române, în perioada 28 iulie – 3 august a.c., sub coordonarea Direcției de Poliție Transporturi a Poliției Române, polițiștii au desfășurat acțiuni pentru prevenirea și combaterea infracționalității incidente transporturilor feroviare, aeriene și navale, în 195 de aerogări, obiective economice, rute feroviare și navale, în 398 stații de cale ferată, precum și patrulând în 410 trenuri de călători.
 
În urma acțiunilor desfășurate, polițiștii au depistat 5 persoane urmărite național sau internațional și 7 minori lipsiți de supraveghere, care au fost predați familiilor sau internați în centrele de plasament.
 
În urma infracțiunilor constatate, polițiștii întocmit 68 de dosare penale, în care se desfășoară cercetări pentru probarea infracțiunilor săvârșite, majoritatea de furt, distrugere, evaziune fiscală, falsuri și uzuri de fals, contrabandă și pescuit ilegal, infracțiuni la regimul circulației.
 
Polițiștii de la transporturi au depistat în flagrant delict 24 de persoane și au identificat 45 de persoane bănuite de infracțiuni în dosare penale înregistrate inițial cu autor necunoscut.
 
Pe linia comerțului ilegal, a siguranței transporturilor și siguranța și securitatea pe apă, pescuit ilegal, migrație ilegală și contrabandă, au fost demarate 7 acțiuni specifice, pe parcursul cărora au fost aplicate 51 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 27.645 de lei. Ca măsuri complementare au fost indisponibilizate bunuri în valoare de 5.323 de lei (instrumente ilegale de pescuit, pește, băuturi alcoolice, material lemnos).
 
Pe linie de prevenire, polițiști de la transporturi din Brașov și Iași au organizat două exerciții de intervenție în situații de urgență, generate de accidentul între două locomotive. S-a testat astfel modul de organizare a cooperării între forțele participante și coordonarea acțiunilor de limitare și înlăturare a efectelor unor astfel de situații.   
 
În ultimele 7 zile, polițiștii de la transporturi au intervenit în 22 de situații pentru ajutarea persoanelor aflate în dificultate (accidente sau incidente la calea ferată, întârzieri de trenuri de călători și aeronave, evenimente cultural – artistice).
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Judeţul Constanţa Urmărire ca-n filme la Cuza Vodă! Poliţiştii, după o maşină condusă de un minor. Ce le-a spus acesta poliţiştilor

14 Jun 2019 824

O femeie din Constanța a cerut ajutorul polițiștilor după ce iubitul ei a agresat-o. Ce măsuri au luat polițiștii

11 Jun 2019 356

Incredibil. Un bărbat a sunat la 112 și a anunțat că intenţionează să omoare un poliţist care îl amendase. Ce măsuri au luat oamenii legii

11 Jun 2019 531

Caz șocant. Fetiță de 12 ani șantajată cu imagini compromițătoare de un bărbat. Victima a fost amenințată de suspect

11 Jun 2019 498

Inconștiență în trafic. Mai mulți șoferi beți sau fără permis au fost depistați de polițiștii IPJ Constanța la volan

10 Jun 2019 438

Scandal într-o locuință din Constanța. O femeie a cerut disperată ajutorul polițiștilor. Ce măsuri au aplicat oamenii legii

10 Jun 2019 473

Razie a polițiștilor din cadrul Secției 2 Poliție Constanța. Au fost aplicate mai multe amenzi

08 Jun 2019 476

Pericol în trafic la Constanța. Mai mulți șoferi beți sau fără permis de conducere, depistați la volan

08 Jun 2019 1048

Inconștiență în trafic. Mai mulți șoferi beți sau fără permis au fost depistați de polițiștii IPJ Constanța la volan

05 Jun 2019 400

După moartea poliţistului Amariei Deputatul Radu Babuş se implică în modernizarea protocoalelor de intervenţie a oamenilor legii aflaţi în misiune

04 Jun 2019 622

Un minor a evadat din incinta Biroului Urmăriri al IPJ Galați. Unde a fost găsit adolescentul

03 Jun 2019 312

Sindicatul polițiștilor din Constanța își caută dreptatea în instanță. Procese pe bandă rulantă pentru drepturile salariale

01 Jun 2019 945

Legea, adoptată tacit de senatori. Se modifică vârsta de pensionare pentru militari și polițiști

01 Jun 2019 1792

Doi adolescenți au furat o mașină pe care au condus-o pe rând. Ce au stabilit anchetatorii

30 May 2019 368

Propunere legislativă prin care li se acordă polițiștilor puteri sporite, adoptată tacit de Senat

28 May 2019 663