Stiri calde

Razie a polițiștilor locali din Constanța în zona cimitirelor de Paștele Blajinilor. Au fost aplicate amenzi (galerie foto)

Direcția Generală Poliția Locală Constanța din cadrul Primăriei Municipiului Constanța își desfășoară activitatea în interesul comunității locale și acționează pentru respectarea normelor legale privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și linisții publice precum și pentru menținerea curățeniei și protejării mediului pe raza municipiului Constanța.

Potrivit reprezentanților Direcției Generale Poliția Locală Constanța, în data de 06.05.2019, lucrătorii instituției cu atribuții în domeniul ordinii și liniștii publice, circulației pe drumurile publice și activității comerciale au desfășurat o acțiune tematică, în intervalul orar, 14.00-22.00, în zone de interes public din cartierele contănțene: Palas, Inel 2, Brătianu, Compozitori, Baba Novac, Coiciu, Medeea, Casa de Cultură, ocazie cu care au legitimat 39 de persoane și au constatat 34 de abateri de la normele legale, aplicând sancțiuni contravenționale după cum urmează:
  • 3 amenzi pentru nerespecarea unor norme de conviețuire socială, tulburarea ordinii și liniștii publice, consum de băuturi alcoolice în alte locuri decât cele special amenajate,
  • 1 amendă pentru acte de comerț ilicit,
  • 17 amenzi pentru nerespectarea normelor  privind circulația pe drumurile publice,
  • 2 amenzi pentru consum de produse din tutun în spațiu public închis,
  • 9 amenzi pentru fapte de natură antisocială care vizează menținerea curățeniei pe domeniul public al orașului Constanța precum răscolirea gunoiului menajer din containere și aruncatul hârtiilor, ambalajelor cojilor de semințe și a resturilor de țigări și
  • 2 amenzi contravenționale pentru nerespectarea prevederilor HCL nr. 427/2017  privind organizarea și funcționarea activităților comerciale și a serviciilor de piață. 

Cuantumul total al celor 34 de sancțiuni contraventionale care au fost constatate în cadrul acțiunii tematice derulate pe linia menținerii ordinii și liniștii publice a fost de 9.820 lei.

Reprezentanții Direcției Generale Poliția Locală Constanța au mai precizat că, o altă activitate specifică s-a derulat, în perioada 05.05.2019-06.05.2019, în perimetrul zonelor aferente cimitirelor : Central, Municipal, Viile Noi, Palas, Palazu Mare  și Anadalchioi, în scopul de a a asigurara un climat public civilizat prin prevenirea unor fapte antisociale precum cerșetoria și comerțul ilicit cu flori.

În perioada aferentă Paștelui Blajinilor, polițiștii locali au legitimat mai multe persoane care comercializau flori sau apelau la mila publicului, fiind aplicate 5 sancţiuni contravenționale a câte 500 lei, fiecare, pentru acte de comerț ambulant, conform prevederilor Legii nr. 12/1990 republicată privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite și 5 sancțiuni contravenționale pentru exercitarea unor acte de apelare la mila publică, consum de alcool, comportament antisocial agresiv și creearea unui disconfort trecătorilor din zona cimitirelor, în conformitate cu prevederile Legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Persoanele care au apelat la mila publică au fost predate reprezentanțiilor serviciilor sociale din cadrul DGAS Constanța pentru luarea măsurilor legale ce se impun în astfel de cazuri.

„Activități similare se vor derula zilnic, iar scopul instituției noastre nu este acela de a-i amenda pe cetățeni sau de a –i împiedica să desfășoare anumite activități în limite legale, ci acela de a crea un climat de ordine și siguranță publică în municipiul Constanța.
 Reamintim numerele de telefon la care cetățenii pot apela cu încredere pentru a semnala situații din sfera noastră de compentență instituțională -0241484205-Dispecerat sau 0799/606142(WhatsApp) cu rugămintea de a transmite fotografii cu ceea ce constată, locul, direcția de deplasare și alte date care să ne permită identificarea rapidă și tragerea la răspundere a celor care săvârșesc fapte antisociale.
Numai împreună putem asigura un climat public civilizat în municipiul Constanța!” - au mai transmis reprezentanții Direcției Generale Poliția Locală Constanța. 

Sursa foto: Poliția Locală Constanța

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Poliția Locală Constanța Sute de sancțiuni, aplicate în minivacanța de Rusalii (galerie foto)

18 Jun 2019 716

Interviu online cu Gabriel Enache, poliţist local în cadrul DGPL Constanţa „În ziua de azi, trecerea de la contravenţie la infracţiune este foarte uşoară“

14 Jun 2019 3424

Un constănţean, amendat pentru un picnic în loc nepermis. Totuşi, a câştigat în instanţă

14 Jun 2019 2198

USR Constanţa, sesizări către ABADL şi Poliţia Locală Lacul Tăbăcărie a devenit bătaia de joc a autorităţilor. Ce spune administratorul luciului de apă?

14 Jun 2019 1886

O societate din Constanţa, pe care funcţionează un local cu acces privat, amendată pentru fumat. S-a ajuns în instanţă

13 Jun 2019 2788

Constanţa Ce amenzi riscă proprietarii de terenuri care nu menţin curăţenia (galerie foto)

12 Jun 2019 520

Amendă pentru construcţie fără autorizaţie, anulată de instanţă. Cum a câştigat o firmă în faţa Primăriei Constanţa

11 Jun 2019 1084

Atenție unde pregătiți grătarul. Mai mulți constănțeni au fost sancționați în week-end de polițiștii locali (galerie foto)

10 Jun 2019 537

Continuă ridicarea autoturismelor parcate neregulamentar în zona Peninsulară din Constanţa

06 Jun 2019 506

Copaci tăiați ilegal pe strada Mircea cel Bătrân din Constanța (galerie foto)

05 Jun 2019 2441

Constanţa. Maşini fără permis de acces în zona Peninsulară, ridicate de poliţiştii locali (galerie foto)

04 Jun 2019 714

Surprize neplăcute pentru șoferii care au parcat într-o stație de autobuz de pe strada Baba Novac din municipiul Constanța (galerie foto)

31 May 2019 1103

Atenţie unde parcaţi! Continuă ridicarea maşinilor parcate neregulamentar în Constanţa (galerie foto)

29 May 2019 671

O femeie a câştigat în instanţă anularea amenzii primite de la Poliţia Locală Constanţa. Cine este de vină

29 May 2019 1732

Zeci de amenzi aplicate de polițiștii locali din Constanța în week-end. Ce nereguli au fost sancționate (galerie foto)

27 May 2019 400