Stiri calde

Reacţia oficială a Liceului „C.A. Rosetti“, legată de schimbarea administrării unor clădiri din propria curte


Aşa după cum am informat astăzi opinia publică, înfiinţarea Liceului Militar de Marină în Constanţa în localul Colegiului de Marină „Al. I. Cuza“ implică mutarea în fosta Şcoală nr. 15, absorbită de Şcoala Gimnazială nr. 37, dar şi transbordarea elevilor navetişti în internatul, respectiv cantina Liceului Tehnologic „C.A. Rosetti” din Constanța.

Deloc mulţumit de decizia Consiliului Local Constanţa, directorul prof. Carmen Mînea a transmis următorul comunicat de presă.
„Liceul Tehnologic «C.A. Rosetti» din Constanța luat la cunoștință de intenția Consiliului Local Constanța de a transfera corpurile de clădire în care au funcționat cantina și internatul unității școlare în administrarea Colegiului Tehnic de Marină «Alexandru Ioan Cuza». Considerăm că  această măsură are un  impact major asupra activității educative, precum și asupra elevilor școlii noastre, școală care există în  sistemul educațional constănțean încă din anul 1920.

Dat fiind specificul ofertei educaționale a unității  noastre, școlarizăm elevi provenind din 8 orașe din totalul celor 11 din județ și 31 de comune din totalul celor 58 din județ, un număr mare de elevi făcând naveta. 15 elevi au domiciliul în județul Tulcea, iar 68 de elevi locuiesc în localități situate la distanță mare de Municipiul Constanța. Astfel mulți elevi ai școlii noastre au nevoie de cantină, respectiv cămin funcționale, deoarece fac eforturi financiare foarte mari să locuiască în oraș.

Pentru a putea oferi tot sprijinul acestor elevi, școala a fost pemanent preocupată de menținerea, repararea și reabilitarea tuturor spațiilor aflate în administrare. Începând cu anul 2015 cantina și căminul au intrat în conservare, de atunci făcându-se demersuri repetate pentru reparația acestor spații.

Prin măsurile vizate de către municipalitate, atât elevii Liceului Tehnologic «C.A. Rosetti» cât și elevii altor unități școlare ar putea avea posibilitatea de a fi cazați în internatul unității noastre.

Astfel, există toate premisele necesare pentru ca spațiile să rămână în administrarea Liceului Tehnologic «C.A. Rosetti» din Constanța, urmând ca acestea să poată fi folosite  în beneficiul tuturor elevilor, conform principiului asigurării egalității de șanse. Cu această soluție propusă, relația de permanentă colaborare cu municipalitatea ar putea fi concretizată printr-o realizare de excepție în sprijinul educației“.

Citeşte şi:
Paradoxala reacție a conducerii Colegiului „Rosetti“ legată de mutarea elevilor de la Marină. „Nu e normal să se rezolve situația unei unități școlare prin ciuntirea alteia“

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Lipsă crasă de comunicare între Primăria Constanța și CLM. Plângerea prealabilă împotriva unui PUZ pe un fost spațiu verde, “ascunsă” de ochii consilierilor

01 Jun 2020 325

Este ședință de CLM. Consilierii liberali au anunțat că se vor opune mai multor proiecte de pe ordinea de zi

29 May 2020 773

Deputatul Stelian Ion face declarații înainte de ședința de CLM Constanţa. Acesta a mai cerut Guvernului să revină a asupra măsurilor legate de accesul pe plaje

29 May 2020 995

A fost elucidat misterul! Malurile lacului Tăbăcărie aparțin Consiliului Local Municipal și Primăriei Constanța care trebuie să găsească soluții pentru reabilitare!

29 May 2020 2002

Bursele acordate elevilor, pe ordinea de zi a CLM al Constanţa. Lista unităților de învățământ de unde provin beneficiarii (documentele)

27 May 2020 2018

USR Constanța cere consilierilor locali să nu aprobe vânzările de terenuri proprietate publică sau privată a municipiului

26 May 2020 2661

Proiectul de reamenajare a zonei pietonale din centrul istoric al Constanţei, etapa II-a, modificat de Consiliul Local Municipal. Au crescut costurile neeligibile (documente)

25 May 2020 954

Demisie bombă în Consiliul Județean! Este o apropiată a președintelui Țuțuianu! Fostul ales județean PSD urmează să preia conducerea unei instituții de cultură

25 May 2020 4379

Consiliul local al municipiului Constanţa, convocat în şedinţă ordinară. Ce se va discuta

22 May 2020 709

Falimentul clubului fondat de Consiliul Judeţean Constanţa, amânat pentru luna septembrie

20 May 2020 1126

Caiali Demiren, consilier local al comunei Mihail Kogalniceanu, s-a stins din viață

18 May 2020 4039

Curtea de Apel a decis că blocul ridicat lângă sediul IPJ nu încalcă legea. Prefectura a pierdut procesul. Consiliul Local Municipal Constanța cere daune în instanță! (documente)

15 May 2020 3198

Ce a vrut Iancu Pelehra de la Primarul Constanței

15 May 2020 1804

„Acțiune în răspundere delictuală“ Municipiul Constanța și Consiliul Local, bune de plată pentru Lacul Siutghiol. De ce a fost nevoie de proces

14 May 2020 1988

Consiliul Local al comunei Valu lui Traian, convocat în ședință ordinară. Vezi ordinea de zi completă

11 May 2020 643