Reacţia Sindicatelor din Poliţie după ce Gabriel Oprea ar fi devenit membru de sindicat

În urma consultării structurilor teritoriale, conducerea Federației Sindicatelor Naționale ale Politiştilor și Personalului Contractual din România (FSNPPC) face precizări cu privire la informaţiile apărute în care se relatează că fostul ministru Gabriel Oprea a devenit membru într-un sindicat al poliţiştilor:
 

" Activitatea organizaţiei noastre este direcţionată exclusiv în scopul apărării/ promovării drepturilor şi intereselor profesionale, salariale şi sociale ale membrilor noştri de sindicat, în conformitate cu prevederile Legii dialogului social nr. 62/2011, ale Codului Muncii, ale Acordurilor bilaterale încheiate cu MAI şi inspectoratele generale din subordine, cu privire la raporturile de serviciu stabilite între poliţişti/personal contractual şi angajatori, ale Statutului juridic propriu şi ale Congresului/ Conferinţelor generale FSNPPC, care aprobă obiectivele şi strategiile de acţiune subsecvente acestora.


În acest scop, am efectuat constant demersuri pentru obţinerea unor drepturi salariale, având depuse la Ministerul Muncii, la MAI şi la Parlament amendamente referitoare la intrarea anticipată în grila din Legea-cadru nr. 153/2017.

 Cu privire la informarea publică realizată de către organizaţia noastră, precizăm că aceasta a fost şi va fi întotdeauna principială, imparţială, justă şi echitabilă, având drept punct principal de referinţă obiectivele sus-menţinate, fără imixtiuni în activitatea altor organizaţii similare sau în mediul politic. Drept urmare, pentru o cât mai justă edificare a opiniei publice, facem precizarea că între Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din MAI (component al FSNPPC, care are 74 de Birouri teritoriale în toate judeţele ţării şi în structuri centrale) şi un sindicat din cadrul federaţiei care a organizat, ieri, evenimentul mediatic, nu există legătură structurală, în sensul apartenenţei juridice al celui din urmă la FSNPPC, ci doar o confuzie nominală, intenţionat creeată. Pentru conformitate, precizăm că este falsă apartenența fostului ministru Gabriel Oprea la sindicatul nostru, SNPPC.

 De asemenea, referitor la dezbaterile intens vehiculate, în ultima perioadă, în spaţiul public, cu privire la activitatea ministrului Afacerilor Interne pe parcursul evenimentelor care au avut loc în data de 10 august a.c., în Piaţa Victoriei din Bucureşti, precizăm că Biroul Executiv Central al FSNPPC se delimitează de punctul de vedere exprimat, ieri, de o altă federaţie din MAI, considerând că poziţionarea pro sau contra unui om politic din Guvern, în contextul unei dispute politice din interiorul unui partid, excede atribuţiilor noastre şi nu este în spiritul principiilor pe care le promovăm.  

 Precizăm că FSNPPC a intrat în conflict deschis de muncă, încă de anul trecut, în temeiul Legii dialogului social, cu Guvernul şi MAI, organizând inclusiv manifestări de protest, la nivel central şi teritorial, urmare a faptului că solicitările noastre îndreptăţite, cu privire la salarizarea poliţiştilor şi personalului contractual, au fost ignorate de factorii politici decidenţi şi nu au fost susţinute de către conducerea MAI, aşa cum ar fi fost normal şi cum s-a întâmplat, de fapt, în alte sisteme bugetare, în care ministrul/ordonatorul principal de credite a promovat interesele personalului din instituţia pe care o reprezintă", se arată într-un comunicat remis de FSNPPC.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Începe judecata tinerei de 22 de ani, din Constanța, acuzată că ar fi lovit patru polițiști și trei agenți de securitate!

26 Feb 2021 491

Minori reținuți după ce ar fi furat din 11 societăți comerciale din Băneasa

25 Feb 2021 452

Activități pentru creșterea siguranței în trafic, pe DN 22, ale polițiștilor constănțeni și tulceni

25 Feb 2021 448

Amenzi date de polițiștii din Mamaia. Agenți de pază și societăți comerciale, la control

22 Feb 2021 683

Un tânăr de 18 ani din Valu lui Traian s-a ales cu dosar penal. Ce au constatat poliţiştii de la Rutieră

22 Feb 2021 1261

Controalele anti-COVID la Tulcea continuă. Nereguli constatate și sancțiuni aplicate

22 Feb 2021 478

Condamnat definitiv la cinci ani de închisoare. Ioan Niculae s-a întors în țară

19 Feb 2021 504

Amenzi usturătoare pentru constănțenii care nu respectă măsurile anti-COVID

14 Feb 2021 1084

Constanța Polițiștii au adus zâmbete pe chipul copiilor de la Centrul de Primire a Copilului în Regim de Urgență

12 Feb 2021 979

Pericol în trafic! Prins fără permis de conducere la volan

12 Feb 2021 491

Prins de polițiști pentru nerespectarea măsurii carantinei la domiciliu

09 Feb 2021 593

UPDATE. Oficial de la Parchet Bărbați identificați după ce ar fi sustras unelte electrice , dintr-un imobil din Cumpăna

09 Feb 2021 678

Situația actualizată Vaccinarea anti covid 19 la Tulcea. Câți militari și angajați MAI s-au vaccinat până ieri

06 Feb 2021 1211

O nouă decizie în cazul tinerei acuzată că ar fi lovit patru polițiști și trei agenți de securitate, din Constanța

06 Feb 2021 519

Polițist constănțean trimis în judecată pentru divulgarea unor informații care nu sunt destinate publicității. Urmează pronunțarea

04 Feb 2021 553