Recepție organizată de Ambasada SUA la București cu ocazia Zilei Independenței. Ce mesaje au fost transmise (galerie foto)

SUA felicită România pentru preşedinţia de succes a Consiliului Uniunii Europene, a declarat, joi, ambasadorul Hans Klemm, la recepţia de Ziua Independenţei de la Bucureşti, informează Agerpres.ro

"America felicită România pentru preşedinţia de succes a Consiliului Uniunii Europene, încheiată cu doar patru zile în urmă. Şi în numele colegilor mei de la Washington şi Bruxelles, mulţumim atât preşedinţiei României, sub conducerea domnului Iohannis, cât şi guvernului României, sub conducerea doamnei Dăncilă, pentru cooperarea strânsă şi eficientă de care ne-am bucurat în atâtea chestiuni de interes comun", a afirmat Klemm.


Diplomatul american a menţionat şi cel mai recent scrutin din ţara noastră. "Angajamentul românilor faţă de democraţie, statul de drept şi lupta împotriva corupţiei, demonstrat atât de clar la alegerile din luna mai, ne inspiră", a spus el.

Hans Klemm a vorbit despre rolul României ca membru al Alianţei NATO.

"Parteneriatul Strategic SUA-România este puternic. America recunoaşte România ca aliat NATO model, care îndeplineşte sau depăşeşte angajamentele asumate faţă de Alianţă investind în apărarea sa, modernizându-şi capacităţile şi contribuind la securitatea regională şi globală", a spus diplomatul.


Recepţia este dedicată împlinirii a 50 de ani de la misiunea de aselenizare Apollo, prima dată când un om a păşit pe lună. De altfel, invitaţii speciali ai evenimentului au fost cosmonautul Dumitru Prunariu şi Anna Fisher - una dintre primele femei astronaut NASA.

Totodată, Klemm a subliniat că anul acesta se împlinesc 30 de ani de la căderea comunismului. "La sfârşitul lunii iunie 1989, Ungaria şi Austria au tăiat gardul de sârmă ghimpată ce le separase ţările. În noiembrie, germani fericiţi au doborât Zidul Berlinului. Şase săptămâni mai târziu, demonstraţiile s-au răspândit rapid în întreaga Românie, culminând cu prăbuşirea regimului Ceauşescu. La scurt timp, am urat bun venit României în familia democraţiilor", a amintit el.

Astfel, a punctat Klemm, recepţia cinsteşte "curajul Părinţilor fondatori ai Americii", sărbătoreşte îndrăzneala programului spaţial Apollo şi comemorează "eroismul patrioţilor români care au murit pentru libertate pe străzile Timişoarei, ale Bucureştiului şi în oraşe din toată România, reamintindu-ne că dorinţa de libertate bate cu putere în inimile tuturor femeilor şi bărbaţilor".

Recepţia de Ziua Independenţei a început cu survolul a două escadrile de avioane F16 din SUA şi România.

Prioritatea strategică a României este şi va rămâne o relaţie transatlantică puternică, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, joi, prezent la recepţia oferită de Ambasada Statelor Unite ale Americii cu ocazia celei de-a 243-a aniversări a Zilei Independenţei, informează Agerpres.ro

"Recent, cu ocazia alegerilor europene şi a referendumului privind justiţia, pe care l-am convocat pe 26 mai, românii au dat un vot covârşitor pro-european şi în sprijinul consolidării statului de drept, respingând fără echivoc populismul şi discursul antieuropean şi anti-justiţie. Cetăţenii României au arătat o dată în plus că avem o societate matură şi că îşi doresc o ţară puternică şi sănătoasă, cu un sistem de justiţie curat şi independent, în deplină consonanţă cu statutul de partener al SUA şi de stat membru UE şi NATO. Prioritatea strategică a României este şi va rămâne o relaţie transatlantică puternică. O cooperare transatlantică solidă este cea mai sigură garanţie că vom putea gestiona cu succes provocările viitorul şi influenţa pozitiv dezvoltările pe plan global. (...) Veţi găsi mereu în România un aliat şi un prieten de încredere, o voce puternică în favoarea cooperării strânse dintre America şi Europa. Vă asigur că ţara mea şi eu, personal, păstrăm aceeaşi determinare pentru aprofundarea şi dezvoltarea parteneriatului strategic cu SUA", a spus preşedintele Iohannis. 

Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm a precizat că sunt celebrate trei sărbători: Ziua Americii, 30 de ani de la căderea comunismului și 50 de ani de la aselenizarea pe lună. 

La recepție mai participă primul ministru Viorica Dăncilă, ministrul Justiției - Ana Birchall, ministrul Finanțelor Publice - Eugen Teodorovici, ministrul Sănătății - Sorina Pintea, președintele executiv al PSD - Mihai Fifor, secretarul de stat Raed Arafat și primarul de la sectorul 5 Daniel Florea.
Klem vorbește de eroii de la timișoara care au început revoluția. De cei care au mers un spațiu. Sa uram împreună AMERICII la multi ani!

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Hans Klemm a părăsit România. Ultimul său mesaj

14 Dec 2019 2141

Klaus Iohannis l-a decorat pe ambasadorul SUA la București, la finalizarea mandatului acestuia

10 Dec 2019 1820

#sărbătoreşteDobrogea141 Ambasadorul SUA, Hans Klemm, fosta handbalistă Elena Frîncu, directorul Aeroportului M. Kogălniceanu, Bogdan Artagea, şi directorul Bibliotecii Judeţene Constanţa, Corina Apostoleanu, mesaje de Ziua Dobrogei

22 Nov 2019 4128

Întâlnirea ministrului apărării naţionale cu ambasadorul SUA la București "Demersul nostru va asigura predictibilitate în derularea programelor de înzestrare "

14 Nov 2019 1455

Ludovic Orban, întrevedere la Palatul Victoria „Guvernul României susține întărirea și dezvoltarea Parteneriatului Strategic cu SUA”

08 Nov 2019 2007

Discursul ambasadorului SUA, Hans Klemm, cu ocazia Zilei Independenţei

05 Jul 2019 2008

Interviu acordat cotidianului ZIUA de Constanța de Hans Klemm, ambasadorul SUA - „România se bucură de o mulțime de oportunități și resurse, cea mai importantă fiind chiar oamenii săi“

04 Jul 2019 5578

Constanța Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, prezent la Universitatea “Ovidius”

27 Jun 2019 2142

Șeful Statului Major al Apărării, întrevedere cu secretarul de stat pentru Forțele Terestre ale SUA, la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu

03 Jun 2019 1832

Viorica Dăncilă, întrevedere cu ambasadorul SUA la București, Hans Klemm

11 Mar 2019 1875

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, întrevedere cu ambasadorul SUA, Hans Klemm

07 Feb 2019 1965

Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm Mihnea Constantinescu a fost un diplomat desăvârșit și un susținător al Parteneriatului Strategic SUA-România

18 Nov 2018 2057

Episcopul Tulcii, față în față cu Ambasadorul SUA în România

03 Nov 2018 2427

Tulcea. Ambasadorul Hans Klemm a inaugurat Raftul American la Biblioteca Județeană "Panait Cerna"

30 Oct 2018 2478

Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, va face o donație de carte Bibliotecii Județene din Tulcea

26 Oct 2018 2019