Recompensele financiare date ”pe ochi frumoși” i-au dus după gratii!

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Craiova au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale, iar astăzi, procurorii anticorupție au înaintat Tribunalului Dolj referatul cu propunere de arestare preventivă a următorilor inculpați:
 
            CIOBOTĂRICĂ ION LAURENȚIU, director general executiv al SC Complexul Energetic Oltenia (CEO) SA Tg. Jiu, cu privire la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit,
 
            ANTONIE DANIEL, director Divizia Minieră SC CEO SA Tîrgu Jiu, cu privire la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit,
 
            JIANU DORINA, director Legislație și Guvernanță Corporativă în cadrul SC CEO SA Tîrgu Jiu, cu privire la săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.
 
            În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
 
            "La data de 22 decembrie 2015, inculpații Ciobotărică Ion Laurenţiu, în calitate de preşedinte al Directoratului SC CEO SA Tg. Jiu şi Antonie Daniel, în calitate de membru al Directoratului SC CEO SA Tg. Jiu, au aprobat şi acordat în mod nelegal, unei persoane, o compensaţie financiară constând în cinci remuneraţii fixe lunare avute de aceasta din urmă în calitate de membru al aceluiași Directorat, respectiv 128.100 lei .
            Cei doi au beneficiat de sprijinul inculpatei Jianu Dorina, director al Direcţiei Juridice şi Guvernanţă Corporatistă, care a întocmit o opinie juridică favorabilă punctului de vedere al acestora. Concret, inculpatul Ciobotărică Laurenţiu, în înţelegere cu inculpata Jianu Dorina, nu a făcut altceva decât să amestece/să suprapună în mod intenţionat diverse prevederi legale şi situaţii de fapt pentru a crea confuzie şi a da o aparenţă de legalitate acţiunilor lor ilicite.
            Anterior, această activitate infracțională a fost precedată de nenumărate demersuri inițiate de inculpatul Ciobotărică Laurențiu, care încă de la numirea sa în funcție, a încercat să se debaraseze de persoana compensată financiar în condițiile de mai sus, astfel încât să aibă posibilitatea numirii unei alte persoane agreate în aceeaşi funcţie.
            De menționat este faptul că cei trei inculpați au avut reprezentarea faptului că în atribuţiile Directoratului SC CEO SA nu intră aprobarea şi plata vreunui gen de remuneraţie a membrilor săi, această competenţă aparţinând altui organism din cadrul societății respective.
            Acționând în această manieră, inculpații au cauzat agentului economic cu capital de stat un prejudiciu de 128.100 lei."
 

            Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Meta, compania care deţine Facebook şi Instagram, a lansat o nouă reţea socială

06 Jul 2023 1284

DP World, moment istoric în Portul Constanța! Un nou terminal multimodal cu o platformă de 119.000 de metri pătrați (FOTO+VIDEO)

24 May 2023 3057

Prezent la Constanța Sergiu Manea, CEO Banca Comercială Română - „România a crescut peste potențial anul trecut!“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

07 Apr 2023 1509

Modificări în firma Slot Monitor SA, firmă controlată de CEO Newton, constănțeanul Dragoș Buriu

27 Aug 2022 3588

Este oficial. Christina Verchere, va prelua mandatul de director general al OMV Petrom la începutul lunii mai (document)

19 Mar 2018 1885

Schimbări în conducerea OMV Petrom SA. După 12 ani în fruntea companiei, Mariana Gheorghe a demisionat. Cine va prelua atribuțiile acesteia

09 Jan 2018 2201

Emilia Bunea și Carmen Neagu, numite în funcţia de administrator al retailerului Cora

10 Feb 2017 3767

Trei directori de la Complexul Energetic Oltenia SA, trimişi în judecată

09 Jun 2016 1873

UPDATE. Reuters anunţa schimbarea sa din funcţia de CEO al RomReal A murit Kay Tonnes Thorkildsen, afaceristul norvegian de la Westhouse

25 Oct 2015 3261

Premieră pentru România Directorul General al CFR SA, Dan M. Costescu, devine primul vicepreşedinte român al Comunităţii Cailor Ferate Europene

25 Sep 2015 2344

UPDATE 2. Cine va fi noul CEO Directorul general al Volkswagen a demisionat!

23 Sep 2015 1492

Sergiu Manea devine CEO al BCR, începând cu 1 octombrie 2015

31 Aug 2015 1475

Portul Viena și concernul Voestalpine, interesate de colaborarea cu operatorii din Portul Constanța

11 Jun 2015 1782

Portul Constanţa, tentaţie pentru Portul Viena și concernul Voestalpine

11 Jun 2015 3236