Stiri calde

ISU Dobrogea Redirecţionaţi 2% din impozitul pe venit Fundaţiei pentru SMURD

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Dobrogea” al judeţului Constanţa desfăşoară, în această perioadă, acţiuni de informare a cetăţenilor judeţului cu privire la posibilitatea redirecţionării a 2% din impozitul pe venit pentru susţinerea activităţii SMURD, potrivit unui comunicat de presă remis azi redacţiei. 
 
Acţiunile de informare au început încă din luna ianuarie. Astfel, reprezentanţii  ISU Dobrogea desfăşoară ample acţiuni de informare cu privire la posibilitatea redirecţionării a 2% din impozitul pe venit pentru susţinerea activităţii Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) şi dezvoltarea asistenţei medicale de urgenţă.
 
În acest sens, în diverse obiective cu afluență mare de persoane din zona de competență a ISU Constanţa, au fost amplasate puncte mobile de informare prin intermediul căruia paramedicii SMURD şi pompierii militari au oferit cetăţenilor informaţii privind activitatea echipajelor SMURD, dar şi modul de completare a formularului 230 sau 200 (după caz).
 
„Trebuie menţionat faptul că, în judeţul Constanţa, echipajele SMURD sunt operaţionalizate de peste şase ani, perioadă în care au răspuns unui număr de zeci de mii de solicitări pe an. Odată cu trecerea timpului şi SMURD-ul a crescut: s-a început cu trei, iar astăzi sunt nouă echipaje care sunt permanent pregătite să intervină, cărora li se alătură autospeciala de intervenţie la accidente colective şi calamităţi, autospeciala de transport personal şi victime multiple şi descarcerarea grea. Zilnic, zeci de persoane sunt asistate medical de către echipajele SMURD Constanţa”, se mai arată în comunicatul citat.

Sursa foto: ISU Dobrogea

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Campanie ISU Dobrogea pentru Fundaţia SMURD

19 Mar 2015 920

Campanie de informare ISU Dobrogea “Stop arderilor necontrolate!” (galerie foto)

23 Sep 2014 901

"Vreau să previn!" campanie ISU Dobrogea pentru instruirea populaţiei în caz de urgenţe

17 Jul 2014 873

Demonstraţie ISU la Constanţa Pompierii ne învaţă cum să reacţionăm în caz de dezastru

16 Jul 2014 905

Acţiune ISU Dobrogea „Vreau să previn!”, campanie de informare şi educare publică în domeniul pregătirii pentru situaţii de urgenţă

07 Jul 2014 1197

Cum reacţionăm în situaţii de urgenţă Pompierii ne învaţă ce să facem în caz de dezastre

04 Jul 2014 1089