Reduceri de tarife pe litoralul românesc

Asociaţia de promovare turistică Litoral - Delta Dunării, Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc patronatele hotelierilor de pe litoral şi Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (A.N.A.T.) au lansat ieri, oficial, programul comun "Mini preţuri de vacanţă - Litoralul pentru toţi", ediţia de toamnă 2011, informează www.bursa.ro. Corina Martin, preşedintele ANAT şi al Asociaţiei Litoral - Delta Dunării a declarat cu această ocazie: "Am reuşit să unificăm programele de promovare "O săptămână la mare" - susţinut până acum de FPTR şi "Litoralul pentru toţi" - susţinut de ANAT şi Asociaţia Litoral. Acordul semnat între cele trei entităţi prevede utilizarea în comun a denumirii "Litoralul pentru toţi", precum şi utilizarea unitară a aceloraşi tarife în cadrul lui".

Ediţia de toamnă a programului, care se va derula în perioada 1 septembrie - 15 octombrie, va cuprinde, pentru un sejur standard de 6 nopţi, o ofertă de 6.000 locuri de cazare în 55 - 60 de unităţi hoteliere de 1 - 5 stele, de pe întreg litoralul românesc (cu excepţia staţiunii Costineşti). Oferta se adresează atât turiştilor români, cât şi celor străini. Până acum s-au înscris în program 35 de hoteluri. Biletele sunt puse în vânzare de 70 de agenţii de turism din toată ţară, exclusiv membre ANAT, la preţuri care pornesc de la 179 lei/ cameră/ noapte (aproximativ 7 euro pentru un confort de 1 stea, fără mic dejun), până la 22 euro euro/ cameră/ noapte (5 stele, cu mic dejun inclus), în condiţiile în care în vârf de sezon cele mai mari preţuri au ajuns şi până la 100 euro/ noapte.

"Dacă până acum nu era inclus micul dejun în ofertă, începând cu 1 septembrie a fost introdusă şi această opţiune în grila tarifară a programului. Totodată, pachetul promoţional mai cuprinde un voucher de atracţii (care reprezintă singura ofertă de acest tip din ţară) ce permite intrarea gratuită la unul dintre obiectivele de interes turistic din Constanţa: Acvariu, Muzeul de Istorie şi Arheologie sau Muzeul de artă Populară", a mai spus Corina Martin.

Listele cu structurile de cazare înscrise în program şi agenţiile care vând acest program se găsesc pe site-urile programului - anat.ro/minipreţuri/litoral, asociaţia-litoral.ro, fptr.org şi anat.ro.

Preşedintele asociaţiei patronale Mamaia, Nicolae Bucovală a precizat că deja prima serie a programului "Litoralul pentru toţi" este aproape vândută.

Mohammad Murad, preşedintele F.P.T.R., a declarat la rândul său: "Ne vom situa la 30% din preţurile practicate în iunie şi la 50% - 60% faţă de cele practicate în vârf de sezon, la aceeaşi calitate a serviciilor. Astfel, la preţul de 2 nopţi din timpul sezonului de vârf, un turist se poate caza acum 6 nopţi. Litoralul românesc se situează cu 30% sub preţurile practicate în Bulgaria şi sub 60% de cele practicate în Turcia, dacă se compară hotelurile din aceeaşi categorie de confort. Acum suntem pregătiţi să demarăm discuţiile pentru reducerea cu până la 50% a tarifelor pe CFR pentru turiştii cu posibilităţi financiare limitate, care se înscriu în programul "Litoralul pentru toţi", pentru că aşa se procedează în toată lumea civilizată unde parteneriatul stat - privat funcţionează în interes naţional.

Corina Martin a adăugat că acest program nu este unul care să aducă profit ci este destinat îmbunătăţirii imaginii litoralului românesc, de a obişnui turistul român să profite şi în afara sezonului de vârf de litoral, atâta timp cât vremea favorabilă o permite. Din punctul meu de vedere, ţinând cont de capacitatea de cazare existentă, litoralul este prima destinaţie turistică a României, a doua fiind Valea Prahovei. Oficial, litoralul nostru are 124.800 locuri de cazare clasificate de Ministerul Turismului. Dar dacă se iau în considerare şi capacităţile de cazare neclasificate (dar legale, cum sunt de exemplu apartamentele de vacanţă), precum şi particularii se mai adaugă încă cel puţin 100.000 locuri neoficiale.

Pe de altă parte, "Litoralul pentru toţi" nu este nici un program social, aşa cum a demarat el la începutul anilor 2000. De când se ocupă Asociaţia litoral de el nu mai poate fi considerat astfel, pentru că "Litoralul pentru toţi" se adresează inclusiv turiştilor străini. De aceea am muncit foarte mult la promovarea litoralul românesc, dar şi hotelierii trebuie să dea dovadă de flexibilitate, pentru că pentru un om de afaceri aceasta este esenţială".

Prezenţa la conferinţa de lansare a programului, Anca Nedea - directorul general al hotelului "Iaki" şi noul ofiţer de presă al Asociaţiei patronale Mamaia a declarat: "Anul acesta, din disperare, dar şi din logica lucrurilor s-au întâmplat foarte multe lucruri bune în organizarea patronatelor şi activităţii hotelierilor. Dacă vom continua să investim numai cu gândul la vârful de sezon vom avea tot o singură lună de business estival. Trebuie să facem în aşa fel încât în aprilie să fim cu toţii pregătiţi de startul noului sezon. Trebuie să fim proactivi, altfel ieşim de pe piaţa turistică".

http://www.bursa.ro/?s=macroeconomie&articol=136950


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Alertă meteo! ANM a transmis o informare de intensificări ale vântului. Vizată, toată țara

29 Mar 2024 99

Oficial de la KMG International despre explozie de la Petromidia Năvodari (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Mar 2024 573

DGASPC Constanța cumpără servicii de proiectare (DOCUMENT)

29 Mar 2024 199

IGPR Infotrafic Trafic restricționat pe DN 17

29 Mar 2024 159

Acţionarii Oil Terminal SA vor stabili valoarea dividendului brut. Adunarea Generală Ordinară, convocată în luna aprilie

28 Mar 2024 390

Volei. CSM Constanța Cristian Imhoff - „Suntem cam dezamăgiți că nu am acces în semifinale, dar continuăm lupta“ (GALERIE FOTO)

28 Mar 2024 637

Exclusiv Noi procurori pentru Constanța și Tulcea! Să-i cunoaștem (DOCUMENT)

28 Mar 2024 1231

IGPR InfotraficTrafic blocat pe DN 1

28 Mar 2024 327

IGPR InfotraficTrafic blocat pe DN 17 -localitatea Uriu, județul Bistrița-Năsăud

28 Mar 2024 312

ISU HarghitaRecomandările pompierilor harghiteni pentru prevenirea situațiilor de urgență generate de vântul puternic

28 Mar 2024 348

Licitații publice Constanța Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului investește în lucrări la trei imobile (DOCUMENT)

28 Mar 2024 352

Licitații Tulcea Ce firmă va livra carne la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului?

28 Mar 2024 332

Afaceri Constanța AGOA societății Romanța Estival 2002, convocată în ședință. Ce se va discuta

27 Mar 2024 442

Modificări în firma Grand SRL! Firma fostului consul general al României la Toronto a suferit modificări

27 Mar 2024 567

Firme Constanța Mandatul directorului general al Nuclearelectrica Serv SRL, Mihai Laurenţiu Gioară, prelungit

27 Mar 2024 842