Referendum. Ce mesaj le-a transmis Arhiepiscopul Tomisului IPS Teodosie creștinilor prezenți la slujba de la Catedrala Sf Ap. Petru și Pavel din Constanța (galerie foto-video)

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie a ținut să le transmită un mesaj astăzi enoriașilor prezenți la slujba ținută la Catedrala Sf Ap. Petru și Pavel din Constanța. Dupa Liturghie, IPS Teodosie și-a dat jos straiele de arhiepiscop și a apărut în fața enoriașilor îmbrăcat în haina de călugar și le-a vorbit despre referendum pentru familie.

“Ieri și astăzi ne-au fost pregătite două zile în care să mergem să votăm pentru familia așa cum a întemeiat-o Dumnezeu, bărbat și femeie. Să mergem cu toții. Eu am fost ieri. Care nu ați fost, să mergeți. Este singurul vot nepolitic. Nu a pornit de la nici un politician ci a pornit de la oamenii cu credință care au vrut ca să avem viitor neamul nostru. 
Și călugării fac acest vot pentru că în familii se nasc viitori monahi. De aceea, să nu ne lăsăm înșelați de cei ce spun că este un vot politic. Mulți oameni au fost derutați. Cu treburile fiind ocupați nu au mai înțeles din atâtea vorbe contradictorii. Noi să înțelegem că familia este lăsată de Dumnezeu și de aceea Hristos și-a început misiunea la întemeierea unei familii. Și  a făcut din familie biserica cea mică cu adevărat în care arăta că se sălășuiește și a ajutat acelei familii care se întemeia și din familie a făcut întemeierea ei printr-o sfântă taină. 

Așadar, cred că, astăzi, Dumnezeu va lumina pe cât mai mulți să voteze pentru familie. Nu-i urâm per cei ce sunt împotrivă. Doamne ferește, cum să îi urăști dacă nu înțeleg. Cine nu înțelege lumina înseamnă că este cuprins de întuneric. De aceea, spune Mântuitorul, umblați până este ziua, că vine întunericul când nimeni nu mai știe unde merge. Cine nu are lumina, și lumina este Hristos, poate umbla în întuneric. Vorbesc cei ce sunt împotriva familiei  despre Hristos? Găsesc temei în învățătura lui Hristos? Nicidecum. Atunci cum să le găsim o scuză? Le găsim o scuză și ne este milă. Le găsim scuza că la ei nu a ajuns lumina. 

Trebuie să ne sârguim și în zilele următoare ne vom sârgui cât mai mult. Eu i-aș primi să stau de vorbă pe toți cei care sunt nedumeriți cu privire la familie. Pentru că nu vorbim de la noi. Vorbim de cel ce ne-a făcut, ne poartă de grijă și ne însoțește și ne luminează în toate zilele vieții noastre. De aceea rugăm pe bunul Dumnezeu să ne ajute să rămâne țara noastră o familie creștină și să mergem mai departe cu credința, cu biserica și cu toate tradițiile noastre sfinte. Amin.” - este mesajul transmis de Arhiepiscopul Tomisului. 

Sursa foto: ZIUA de Constanța 
Sursa video: Facebook/Arhiepiscopia Tomisului


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

România câștigă procesul în dosarul Roșia Montană. Reacția președintelui PSD Constanța, senatorul Felix Stroe

09 Mar 2024 711

Rezultate referendum Viitorul rector al Universității „Ovidius” din Constanţa va fi ales prin votul tuturor cadrelor didactice titulare și al cercetătorilor

07 Mar 2024 733

Azi, referendum la Universitatea Ovidius din Constanța pentru modalitatea de alegere a rectorului

06 Mar 2024 533

Pregătiri pentru alegeri la Universitatea Ovidius din Constanța Referendumul pentru modalitatea de alegere a rectorului, pe 6 martie

04 Mar 2024 721

Când se vor pronunța magistrații în dosarul referendumului de demitere a primarului din Agigea ?

27 Feb 2024 741

Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunţat că va candida pentru un nou mandat

24 Dec 2023 662

Referendumul de demitere a primarului din Agigea a ajuns pe masa judecătorilor de la Curtea de Apel Constanța!

23 Jul 2023 1551

Prefectura Constanța ar putea fi obligată să organizeze referendum la Agigea! Decizia nu este definitivă

10 Jun 2023 1252

Judecătorii au admis cererea de intervenţie formulată de primarul comunei Agigea în procesul intentat de USR Constanța prefectului județului, Silviu Coșa

17 Oct 2022 1611

Procesul prin care USR Constanța îi cere prefectului organizarea referendumului pentru demiterea primarului din Agigea, amânat pentru luna octombrie

13 Jul 2022 1051

Referendum de alipire la Rusia a unui oraș ucrainean. Este un port important la Marea Neagră

29 Jun 2022 1084

Județul Tulcea S-a stabilit data la care se va defășura referendumul pentru demiterea primarului comunei IC Brătianu

27 Jun 2022 1144

ZIUA LIVE. Când ar putea fi organizate alegerile parțiale pentru Consiliul Local Agigea? (VIDEO)

25 May 2022 2295

ZIUA LIVE Primarul comunei Agigea. „În prima zi de Consiliu, consilierii locali au încălcat legea“ (VIDEO)

24 May 2022 1832

ZIUA LIVE. O comună importantă din județ funcţionează fără Consiliu Local. Cum a scăpat primarul de organizarea unui referendum de demitere?

23 May 2022 2446