Registru de date urbane pentru gestionarea clădirilor din zona Peninsulară

La sfârşitul săptămânii trecute a avut loc a doua întâlnire în cadrul proiectului „ALT/BAU-Transfer Networks Alternative Building Activation Units” cu reprezentanţii primăriei.
La întâlnire au participat proprietari din Peninsulă, administratori de bloc, investitori şi public interesaţi de subiect.
În proiectul european “ALT/BAU–Transfer Networks Alternative Building Activation Units”, Constanța a aderat alături de alte cinci orașe europene.
Proiectul reprezintă o reţea de transfer prin care, timp de doi ani,  toate orașele participante  împărtășesc  idei, soluții, dar și modele de succes prin care au reuşit să dea o a doua șansă clădirilor istorice degradate.
Ghidul în tot acest proiect este orașul Chemnitz din Germania unde a fost înființată o agenție care unește autoritățile locale cu proprietarii, investitorii și utilizatorii clădirilor istorice, pentru a găsi împreună soluții de salvare a acestor imobile.
În acest sens, la nivelul municipiului Constanța a fost creat un grup de lucru local, denumit ULG URBACT local Group care conectează autoritățile locale cu proprietarii, investitorii și asociațiile de proprietari din zona peninsulară.
Membrii ULG au discutat vineri despre obiectivele proiectului dar și despre crearea unei baze de date urbane care va sta la baza gestionării clădirilor din centrul istoric, din punct de vedere arhitectural, urbanistic și funcțional.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.