Regulamentul de acces în zona Peninsulară, în dezbatere. Cum poţi obţine permis? Cine are acces liber? (document)

 

În conformitate cu prevederile art. 7 al Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, se aduce la cunoștința publică proiectul de hotărâre pentru aprobarea Regulamentului de acces în Zona Peninsulară a  Municipiului Constanța .Proiectul de hotărâre poate fi consultat:

la sediul primăriei municipiului Constanța din strada Mihail Kogălniceanu nr. 28 – Direcția Servicii Publice - Serviciul Gestionare Servicii Publice. În temeiul prevederilor art. 7, alin. (4) al Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, până la data de 12.06.2017, se pot trimite propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare, privind proiectul de hotărâre supus dezbaterii publice. Propunerile, sugestiile sau opiniile pot fi trimise în scris:
- prin poștă, la sediul din Mihail Kogălniceanu nr. 28 - Direcția Servicii Publice - Serviciul Gestionare Servicii Publice.

Cum poţi solicita permis de acces?

Potrivit regulamentului, zona peninsulara a fost impartita din punct de vedere al destinatiei in zona exclusiv pietonala: faleza Cazino, bd. Tomis, pe segmentul cuprins intre strazile V. Alecsandri si Sulmona si str. Sulmona si Piata Ovidiu, precum si Piata Ovidiu. Alte strazi din cartier au fost catalogate drept ocazional carosabile: Aristide Karatzali, V. Alcsandri, Mircea cel Batran, intre Vasile Alecsandri si Piata Ovidiu, str. Traian, pe acelasi segment, str. Ecaterina Varga, Vantului,Callatis, Marcus Aurelius, Doinei, Sulmona, Petru Rares, Orientului, Canarache, Nicolae Titulescu, Dianei, Arhiepiscopiei, Crangului, Horia, Revolutiei 22 decembrie 1918, 9 Mai, Maior Sontu, Remus Opreanu, Grigore Tocilescu. Intrare si iesirea in/de pe aceste strazi se va realiza doar prin puncte special amenajate cu bariere ori bolarzi, fiind permisa doar pentru aprovizionare, evenimente culturale, sportive, pentru curatenie si pentru riverani.Primaria va elibera permise de acces in zona peninsulara, care vor putea fi solicitate doar de catre persoanele care demonstreaza ca locuiesc in zona, pentru firmele al caror sediu se afla acolo, pentru organizatorii de evnimente sau in conditii speciale.

Fara permis vor putea intra numai autovehiculele de interventie ale MAI, IGSU, MApN, SMURD, Ambulanta, ale consulatelor si ambasadelor, ale Prefecturii, Primariei si Consiliului Judetean si autoturismelor care functioneaza in regim de taxi. Pentru evenimente religioase, de genul nuntilor sau convoaielor funerare, accesul va fi permis doar pe durata desfasurarii.

Regulamentul include si toate documentele ce trebuie depuse atunci cand se solicita un permis de acces in zona peninsulara.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

cristian

07 Jun, 2017 13:23

Toata strada Ecaterina Varga, str. Plevnei si str. Mihail Kogalniceanu sant ocupate de masinile celor care lucreaza la primarie. Riveranii sant norocosi sa prinda un loc de parcare dupa ce termina functionarii primariei programul de lucru. Si curand vor avea si nevoie de un permis anual de acces acasa. O situatie absolut imbecila. Cel care a nascocit prostia asta o avea oare ceva in cap?

Gelu

05 Jun, 2017 16:12

Absurd.Mai bine realizați lucrări de pavare corespunzătoare circulației auto.Nu exista in lume pavaj stradal cu dale așa subțiri.Poate puneți condiții si la greutatea omului care circula in zona peninsulara.Taxiurile pot merge,ele nu deranjează?Trebuie sa existe circulație auto in zona,exista societăți la care trebuie sa mergi.Trebuie sa vin cu taxi?Cand ne interziceți sa respiram?

Elena

05 Jun, 2017 10:57

Chiar mutam cozile si la Primaria Constanta pentru astfel de permise? Cum strazi cu acces ocazional? Unde scrie asta in Constitutie?

Articole asemanatoare

Cum și de ce a suspendat Curtea de Apel Regulamentul Zonei Peninsulare (MOTIVARE)

04 Feb 2023 287

S-a cerut anularea sintagmei „dăunează esteticii“, din Regulamentul de gospodărire a Constanței. Procesul, judecat în Timiș

31 Jan 2023 583

„E foame de bani, băieți. Lumea tre' să știe ce fel de băieți sunteți!” Administrația Chițac vrea să transforme și stațiile de autobuz în panouri publicitare (DOCUMENTE)

31 Jan 2023 3932

Oficial Recursul Consiliului Local Constanța pentru Regulamentul Zonei Peninsulare, ajuns la Curtea de Apel

30 Jan 2023 686

Consilierii locali aprobă modificări la Regulamentul parcărilor din municipiul Constanța. Este vizată Peninsula! (DOCUMENTE)

26 Jan 2023 1643

Tribunalul Constanța, „urecheat“ de avocații Consiliului Local, pentru suspendarea Regulamentului de acces în Peninsulă

23 Jan 2023 951

Judecătorii din Timiș, chemați să decidă dacă e bun Regulamentul de gospodărire a Constanței, adoptat de administrația Chițac

14 Jan 2023 852

După împădurirea făcută de Regele Carol I, erau 855 de hectare. Senatorul USR Remus Negoi, un nou semnal pe tema Comorova - „Dispare jumătate din pădurea din Neptun”!

12 Jan 2023 973

Tribunalul, despre Regulamentul pentru Peninsula Constanța – „Îndoieli cu privire la legalitatea studiului de impact efectuat“ (MOTIVARE)

11 Jan 2023 805

„Radiografia“ proceselor pentru anularea sau suspendarea regulamentelor administrației Chițac

04 Jan 2023 709

Definitiv Regulamentul parcărilor publice adoptat de administrația Chițac, „capabil să rezolve o serie de probleme legate de traficul din Constanța“

31 Dec 2022 6367

Se propune un nou program pentru beach barurile din Mamaia și terasele din Constanța. Se fac modificări și în piețe (DOCUMENTE)

30 Dec 2022 1218

Decizie definitivă la Curtea de Apel pentru Regulamentul parcărilor publice din Constanța

28 Dec 2022 2254

Constanța. Un important regulament local, privind proprietarii de mașini, vizat de o decizie definitivă!

22 Dec 2022 11194

Editorial Constănțeni, voi cunoașteți Regulamentul parcărilor publice din oraș?!

03 Dec 2022 2635