Stiri calde

Reguli noi pentru capturarea a patru specii de pești răpitori în Delta Dunării de anul viitor. Ce trebuie să știe pescarii

Pescarii sportivi care vor veni anul viitor în Delta Dunării vor putea captura doar în regim "No kill" patru specii de pești, potrivit propunerii înaintate de Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) autorităților naționale citate de Agerpres.ro. 
 
 Cele patru specii de pești răpitori sunt crapul, somnul, șalăul și știuca și se vor putea pescui doar cu năluci artificiale.
 

"Nu mai ai voie să oprești niciun exemplar din cele patru specii. Această nouă parte de lege referitoare la pescuitul sportiv nu se aplică și la nivelul pescuitului familial, acolo unde se folosește o lansetă", a declarat vineri, pentru AGERPRES, guvernatorul Mușetescu.

 
O altă propunere adoptată în urma dezbaterilor cu asociațiile de pescari le va permite pescarilor sportivi să captureze în același regim exemplarele de știucă atunci când se încheie prohibiția la această specie, dar este prohibiție generală a pescuitului.

"Prelungim astfel cu două luni sezonul turistic care începea din iunie. Anul viitor, ar putea să înceapă mai repede, atunci când se termină prohibiția la știucă", a precizat guvernatorul Rezervației.

 
În timpul discuțiilor purtate pe tema ordinului de prohibiție a pescuitului pentru anul viitor, conducerea ARBDD și asociațiile de pescari au stabilit noi zone de cruțare a speciilor de pești și s-a analizat situația pescuitului cu năvodul în Gorgova și Somova.

"Credem că ar fi timpul să renunțăm măcar pentru o perioadă la această unealtă. Deocamdată, pescuitul cu năvodul va fi permis, dar strict monitorizat în cele două locuri", a mai spus guvernatorul Mușetescu.

 
Potrivit sursei, ARBDD a înaintat Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură propunerile pentru modificarea ordinului de prohibiție a pescuitului. Acest act normativ este analizat în fiecare an de pescari, cercetători și autorități, pe baza observațiilor primite din partea acestora fiind aprobat la începutul fiecărui an.

Sursa: Agerpres.ro. 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Este o poluare istorică“ OMV Petrom-Petromar, amendată de Garda Națională de Mediu pentru terenul acoperit de reziduuri petroliere de la Vadu

12 Apr 2019 1591

Rompetrol Rafinare va ecologiza terenul poluat de la Vadu, judeţul Constanţa. Ce spun autorităţile locale

29 Mar 2019 1248

Modificări în regulamentul-cadru de urbanism pentru Rezervaţia Biosferei Delta Dunării. Ce trebuie să ştie dezvoltatorii

14 Mar 2019 398

Se modifică regulamentul de pescuit în Delta Dunării

12 Mar 2019 645

Incendiile din Delta Dunării. Cauze, efecte şi soluţii. Pe cine acuză guvernatorul. Ce spune un fost guvernator (galerie foto)

11 Mar 2019 1280

Paradisuri fiscale pentru nişte băieţi deştepţi! Stelian Ion (USR) - „PSD vrea să legifereze afaceri cu jocuri de noroc în Delta Dunării. Vom ataca la CCR“

06 Mar 2019 699

Zeci de hectare de vegetaţie şi stuf cuprinse de flăcări în Delta Dunării. De la ce a pornit incendiul și ce măsuri pot fi luate

28 Feb 2019 678

Dezbatere privind activitățile anti-braconaj pe teritoriul Rezervației Biosferei Delta Dunării (galerie foto)

19 Feb 2019 784

Modificarea Regulamentului de urbanism din Delta Dunării, în discuții la Tulcea

12 Feb 2019 847

Consiliul Județean Tulcea Noutăți legislative aplicate în Rezervația Biosferei Delta Dunării

07 Feb 2019 743

Unic în România Ce au descoperit oamenii ieşiţi la plimbare în Delta Dunării

15 Jan 2019 763

Un imobil trece din administrarea Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării“ la MApN. Despre ce este vorba

15 Jan 2019 947

Ce sat din Delta Dunării va putea atrage fonduri europene pentru reţeaua de canalizare

03 Jan 2019 963

ITI Delta Dunării, conferinţă pe tema "Armonia Om – Natură" - reperul Strategiei de Dezvoltare Durabilă a Deltei (galerie foto)

05 Dec 2018 685

Strategia Integrată de Dezvoltare Durabilă a Deltei Dunării, în conferință privind Armonia Om - Natură, la Tulcea (galerie foto)

04 Dec 2018 637