Reguli noi pentru capturarea a patru specii de pești răpitori în Delta Dunării de anul viitor. Ce trebuie să știe pescarii

Pescarii sportivi care vor veni anul viitor în Delta Dunării vor putea captura doar în regim "No kill" patru specii de pești, potrivit propunerii înaintate de Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) autorităților naționale citate de Agerpres.ro. 
 
 Cele patru specii de pești răpitori sunt crapul, somnul, șalăul și știuca și se vor putea pescui doar cu năluci artificiale.
 

"Nu mai ai voie să oprești niciun exemplar din cele patru specii. Această nouă parte de lege referitoare la pescuitul sportiv nu se aplică și la nivelul pescuitului familial, acolo unde se folosește o lansetă", a declarat vineri, pentru AGERPRES, guvernatorul Mușetescu.

 
O altă propunere adoptată în urma dezbaterilor cu asociațiile de pescari le va permite pescarilor sportivi să captureze în același regim exemplarele de știucă atunci când se încheie prohibiția la această specie, dar este prohibiție generală a pescuitului.

"Prelungim astfel cu două luni sezonul turistic care începea din iunie. Anul viitor, ar putea să înceapă mai repede, atunci când se termină prohibiția la știucă", a precizat guvernatorul Rezervației.

 
În timpul discuțiilor purtate pe tema ordinului de prohibiție a pescuitului pentru anul viitor, conducerea ARBDD și asociațiile de pescari au stabilit noi zone de cruțare a speciilor de pești și s-a analizat situația pescuitului cu năvodul în Gorgova și Somova.

"Credem că ar fi timpul să renunțăm măcar pentru o perioadă la această unealtă. Deocamdată, pescuitul cu năvodul va fi permis, dar strict monitorizat în cele două locuri", a mai spus guvernatorul Mușetescu.

 
Potrivit sursei, ARBDD a înaintat Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură propunerile pentru modificarea ordinului de prohibiție a pescuitului. Acest act normativ este analizat în fiecare an de pescari, cercetători și autorități, pe baza observațiilor primite din partea acestora fiind aprobat la începutul fiecărui an.

Sursa: Agerpres.ro. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ziua Mondială a Apei, marcată la Tulcea (FOTO)

22 Mar 2024 587

ARBDD Întâlnire cu fermierii din zona brațului Chilia privind desfășurarea activităților agricole și creșterea animalelor în Delta Dunării

15 Mar 2024 394

Administratia Rezervației Biosferei Delta Dunării Pelicanii creți, deja la clocit pe Insula Ceaplace! (VIDEO)

12 Mar 2024 518

Județul Tulcea, sub cod galben de vânt puternic! Lista localităților vizate

12 Mar 2024 462

Operațiune de salvare în Delta Dunării Doi adulți și un copil, surprinși de un incendiu de vegetație uscată

10 Mar 2024 663

Noi resurse valorificabile în perimetrul Rezervației Biosferei ”Delta Dunării”

07 Mar 2024 366

Garda de Coastă Peste 1.000 metri de plase mono-filament cu 243 kilograme de pește scoase dintr-o zonă strict protejată a Biosferei Deltei Dunării

01 Mar 2024 402

ARBDD Cuiburi artificiale pentru dumbrăvence în Rezervația Biosferei Delta Dunării (FOTO)

28 Feb 2024 534

Întâlnire și discuții la ARBDD pe tema gestionării șacalului auriu în Delta Dunării

24 Feb 2024 515

Centrul Muzeal Eco-Turistic „Delta Dunării” din municipiul Tulcea găzduiește expoziția „Pești marini și oceanici”

22 Feb 2024 695

Pompierii din Tulcea, prietenii copiilor din Deltă. Vizită educativă la Școala din Letea (FOTO)

20 Feb 2024 412

Prognoza INHGA pentru debitele Dunării în perioada 17 - 24 februarie

18 Feb 2024 534

ARBDD Care sunt zonele alocate pescuitului pentru consumul familial din Delta Dunării

13 Feb 2024 644

Fondul de Garantare a Creditului Rural cere insolvența Grupului de Fermieri Delta Dunării Cooperativa Agricolă

11 Feb 2024 644

Licitații Tulcea Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării cumpără combustibil pentru energie și încălzire. Detalii despre firma câștigătoare (DOCUMENT)

06 Feb 2024 706