Relu Fenechiu a discutat cu ambasadorul Emiratelor Arabe Unite despre portul Constanța

Astăzi, 9 aprilie 2013, ministrul Transporturilor, Relu FENECHIU, a avut la sediul ministerului o întâlnire cu E.S. Yacub Yousif AL-HOSANI, Ambasadorul Emiratelor Arabe Unite la Bucureşti.

În cadrul discuţiilor, au fost subliniate relaţiile foarte bune, tradiţionale, între cele două state, precum şi potenţialul şi oportunităţile concrete de cooperare în domeniul transporturilor, cooperare care poate determina o amplificare atât a schimburilor comerciale regionale cât şi o dezvoltare a activităţii turistice şi de afaceri dintre cele două ţări.

Au fost menţionate 'Acordul între Guvernul României şi Guvernul Emiratelor Arabe Unite pentru serviciile aeriene între şi dincolo de teritoriile lor respective', şi Protocolul de Cooperare în domeniul transporturilor maritime şi infrastructurii portuare între Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (APMC) şi DP World UAE Region FZE, ambele semnate în 2011, la Dubai.

Ministrul transporturilor a enumerat principalele oportunităţi de investiţii pentru perioada următoare, amintind în acest sens privatizarea unui pachet de acţiuni al companiei TAROM, proiectele de infrastructură de transport care vor fi realizate în parteneriat public-privat (PPP), precum şi posibilităţile de cooperare în domeniul naval, aviaţie civilă şi infrastructură aeroportuară:

'Suntem în proces de privatizare a pachetului de 20% din compania Tarom; vom veni cu o propunere concretă dacă una din companiile din Emiratele Arabe ar dori să participe la privatizare. România poate fi pentru Emiratele Arabe poarta către Europa. Un alt aspect foarte important îl reprezintă colaborarea pentru dezvoltarea portului Constanţa'.

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a primit o invitaţie din partea ministrului Economiei din Emiratele Arabe, prin intermediul ambasadorului, pentru a efectua o vizită de lucru şi a purta discuţii pe probleme economice şi de transporturi.

În acest sens, ministrul Transporturilor va transmite o listă cu propuneri concrete de colaborare între cele două instituţii şi ulterior, atunci când se vor întâlni să existe o poziţie clară de colaborare.

Sursa Agerpres

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Termoficare Constanța Revine apa caldă într-o zonă din municipiu

05 Apr 2024 403

Termoficare Constanța Atenție, agentul termic se reia la anumiți consumatori din Constanța!

03 Apr 2024 497

Termoficare Constanța Se reia furnizarea agentului termic pentru consumatorii afectați de lucrările din municipiul Constanța

03 Apr 2024 516

Termoficare Constanța reia furnizarea agentului termic pentru consumatorii afectați de lucrări

01 Apr 2024 623

Termoficare Constanța, anunț despre revenirea energiei termice pentru consumatorii afectați

28 Mar 2024 446

Termoficare Constanța reia furnizarea căldurii și a apei calde pentru consumatorii afectați de lucrări. Despre ce zonă este vorba

20 Mar 2024 597

UPDATE. Termoficare Constanța anunță abonații că a finalizat lucrările pe o zonă afectată

19 Mar 2024 610

Termoficare Constanța Se reia furnizarea apei calde și a căldurii pentru anumiți consumatori afectați din municipiul Constanța

14 Mar 2024 598

Termoficare ConstanțaSe reia furnizarea agentului termic într-o zonă afectată de lucrări. Iată unde în municipiul Constanța

11 Mar 2024 537

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 22 februarie 2024

23 Feb 2024 736

Horoscop pentru săptămâna 05 - 11 februarie 2024 Bani, dragoste, sănătate, carieră, în funcție de zodie

05 Feb 2024 919

Termoficare Constanța Se reia furnizarea apei calde și a căldurii la anumiți consumatori afectați

26 Jan 2024 740

Anunț Termoficare Constanța Când vor avea apă caldă și căldură constănțenii afectați de oprirea temporară

25 Jan 2024 689

Termoficare Constanța anunță abonații afectați când vor reveni apa caldă și căldura

19 Jan 2024 773

Anunț Termoficare Constanța Când vor avea apă caldă și căldură constănțenii afectați de oprirea temporară

18 Jan 2024 643