Remus Cernea Dosarul meu de candidat independent nu a fost primit de către BEC

Deputatul ales la Constanta, Remus Cernea, a inregistrat o infrangere in lupta sa pentru un post de europarlamentar. Dosarul de candidatura i-a fost respins, spune el, pe motive absurde.

“Aseara, cand am dorit sa imi depun candidatura ca independent la alegerile europarlamentare, m-am lovit de unul dintre acele momentele de culme a absurdului pe care le poti intalni in viata. Am ajuns la Biroul Electoral Central cu dosarul de candidat independent, la alegerile europarlamentare la ora 23.48. Am prezentat documentele necesare depunerii candidaturii, dar am fost consternat să văd atitudinea ostilă a celor de acolo care au refuzat să primească dosarul pe motiv că… nu numerotasem filele cu semnături. Ideea de a respinge o candidatură pe un astfel de motiv este absurdă. O astfel de prevedere nu există în Legea alegerilor europarlamentare şi nici în Ordonanţa emisă de Guvern cu privire la alegerile europarlamentare din 25 mai.

Iar procedural vorbind, chiar dacă ar fi fost vreo problemă cu dosarul, el ar fi trebuit întâi primit de către Biroul Electoral Central şi apoi luată o decizie de acceptare sau respingere a lui. Dar ideea de a nu primi deloc dosarul de candidat este abuzivă şi în afara oricăror norme procedurale.

Un domn de acolo, destul de agresiv prin modul de adresare faţă de mine şi faţă de colegii din echipa mea cu care venisem, ne-a ţinut pe loc cca 10 minute cerându-ne să numerotăm fiecare filă, ceea ce era, evident, imposibil, într-un timp scurt. Dorea, invocând o nouă reglementare abuzivă din 5 mai a BEC, un opis cu filele, dar absenţa acelui opis nu poate fi motiv de neprimire a unui dosar, ci eventual motiv de respingere a lui. Iar după eventuala respingere, candidatul ar fi avut o cale de atac pentru a se putea apăra faţă de ceea ce consideră a fi o nedreptate. Dar a nu primi deloc un dosar înseamnă a anula orice cale de atac a celui care se consideră nedreptăţit, ceea ce este inacceptabil.

Discuţia în contradictoriu a durat câteva minute, domnia sa refuzând să preia dosarul. La scurt timp după ora 24.00, a venit o altă persoană care a pocnit din palme şi a spus că suntem în 27 martie 2014 şi că perioada de înscriere la alegerile europarlamentare a expirat. Ne-a urat “la revedere” iar apoi ni s-a spus să plecăm că se va stinge lumina… Într-adevăr, cu astfel de reglementări absurde, cu astfel de practici nedemocratice şi cu astfel de atitudini agresive prin care se încalcă drepturi fundamentale, se stinge lumina peste România”, a spus Remus Cernea

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Da, este adevărat“ Remus Cernea, primul candidat la alegerile prezidenţiale din 2024 (VIDEO)

23 Feb 2022 2025

Finlanda nu i-a priit şi s-a întors în ţară! Fostul deputat Remus Cernea devine antreprenor. Îşi deschide o afacere la Constanţa!

14 Jan 2019 4859

Un fost parlamentar de Constanța părăsește România. Iată ce mesaj a postat acesta pe pagina de socializare

30 Jun 2018 3308

Deputaţii au aprobat controversata lege a lui Remus Cernea Adio, circuri ambulante! Delfinariul din Constanţa îşi va putea continua reprezentaţiile cu delfini

14 Jun 2017 5233

Cernea depune o plângere penală împotriva preşedintelui Camerei Deputaţilor

09 Nov 2016 2812

Remus Cernea schimbă grilele televiziunilor naţionale!

21 Sep 2016 2177

Remus Cernea se va consulta cu avocaţii, după ce a fost amenințat cu moartea

18 Sep 2016 2919

În urma anchetei Corpului de Control al MT, parlamentarii propun modificări privind administrarea APMC şi ACN (document)

07 Sep 2016 4408

În dezbatere la Senat Șase parlamentari de Constanța susțin înființarea instituției Avocatul Copilului

27 Jul 2016 3468

Remus Cernea va fi audiat săptămâna viitoare

11 May 2016 2175

În pragul sărbătorilor pascale Parlamentarii au prins „curaj” în faţa Bisericii Ortodoxe?!

29 Apr 2016 3390

Camera Deputaților adoptă legea pentru ca și preoții să fie verificați

27 Apr 2016 4121

Imagini tulburătoare cu iubita lui Remus Cernea

25 Apr 2016 10665

Propunerea lui Remus Cernea pică?! Senatorii nu au „îndrăznit“ stoparea finanţării Catedralei Mântuirii Neamului (documente)

13 Apr 2016 4292

O nouă interpelare privind aparatul de radioterapie de la Spitalul Județean Constanța, depusă la Parlament

07 Apr 2016 2308