Renault cu acte false şi Mercedes neînmatriculat, depistate în Vama Veche

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au opritpentru control în Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Vama Veche un cetăţean român care conducea un autoturism marca Renault. Potrivit poliţiştilor, bărbatul de 29 de ani, a prezentat o asigurare tip carte verde şi un certificat de înmatriculare care prezentau indicii de falsificare. Conducătorul auto a declarat că a achiziţionat autoturismul de la un cetăţean român, în schimbul sumei de 2.000 de lei, primind documentele autoturismului fără a cunoaşte faptul că unele dintre ele sunt false.
 
La doar câteva minute, în acelaşi punct de trecere a frontierei s-au prezentat alţi doi cetăţeni români care călătoreau cu un autoturism marca Mercedes Sprinter cu numere provizorii de Germania. Potrivit noilor reglementări legale, pe teritoriul României autoturismele cu numere provizorii de Germania sau Ungaria pot ieşi sau intra în ţară doar dacă sunt transportate pe platfomere sau trailere. Cetăţeanul român aflat la volan, în vârstă de 37 ani, domiciliat în judeţul Ilfov, a declarat că nu a cunoscut noua prevedere legală referitoare la transportul autoturismelor cu numere provizorii de Germania în ţara noastră.
 
 
În primul caz, poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  „uz de fals”. Cel de-al doilea bărbat s-a ales cu dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punerea în circulaţie sau conducerea unui autoturism neînmatriculat sau neînregistrat”.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Autoturism cu certificat de înmatriculare fals descoperit în vama Ostrov

03 Sep 2014 2195

Două autoturisme cu acte false descoperite în Constanţa

01 Jul 2014 2006

Autoturism cu acte false depistat în PTF Vama Veche

13 May 2014 1882