Reprezentanții a zeci de societăți comerciale cercetați pentru evaziune fiscală și spălare de bani

 
Procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti efectuează cercetări faţă de reprezentanţii a 22 de societăţi comerciale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare a banilor într-o cauză constituită ca urmare a unei sesizări a  Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor.
 
Din probatoriul administrat în cauză până în acest moment a rezultat că suspecţii au creat circuite comerciale fictive, având drept scop sustragerea de la plata impozitelor şi taxelor datorate bugetului de stat, în vederea obţinerii de beneficii financiare substanţiale. Astfel, în baza facturilor fictive de achiziţii emise de firmele „fantomă”, administrate de către suspecţi, a fost dedus în mod nelegal TVA şi s-au sustras de la plata impozitului pe profit, prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională fiind de aproximativ 31.400.000 lei. De asemenea, sumele de bani ce au făcut obiectul acestui circuit financiar nelegal şi care constituie produsul infracţiunii de spălare a banilor sunt în valoare de aproximativ 97.341.000 lei.
 
În cursul zilei de astăzi, în baza unor autorizaţii emise de către instanţă, poliţişti din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” din Ploieşti, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, au efectuat 32 de percheziţii domiciliare şi la sediul unor societăţi comerciale din municipiul Bucureşti şi judeţele Prahova, Bihor şi Mureş.
 
Cercetările au fost efectuate cu suportul tehnic al Serviciului de Operaţiuni Speciale Ploieşti.
În vederea recuperării prejudiciului sunt în curs de derulare procedurile de aplicare a sechestrului asigurator pe mai multe bunuri imobile.
 
Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.



Sursa foto: cna.md 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Statele Unite ale Americii cer Ministerului Justiţiei din România extrădarea unui bărbat din Constanța (MINUTĂ)

11 Mar 2024 973

Percheziții în mai multe județe, într-un dosar de înșelăciune și spălarea banilor Persoanele cercetate s-ar fi angajat să comercializeze cereale către o societate comercială din Constanța (FOTO)

06 Mar 2024 484

UE a ajuns la un acord provizoriu privind reglementări mai stricte pentru combaterea spălării banilor, inclusiv în sectorul cripto

18 Jan 2024 472

Licitații publice. Snow Clean, afaceri cu bani publici Compania unuia dintre administratorii de la Drumuri Județene SA a dat lovitura la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța! (DOCUMENT)

15 Dec 2023 1723

Înfiinţarea unei agenţii europene pentru prevenirea şi combaterea spălării banilor, aprobată de UE

13 Dec 2023 711

Grup infracțional organizat, proxenetism și spălarea banilor, destructurat de procurorii DIICOT (GALERIE FOTO)

23 Nov 2023 1008

Se caută șef pentru Serviciul de Combatere a Finanțării Terorismului și Spălării Banilor

23 Aug 2023 880

Percheziții ale procurorilor DIICOT la persoane suspectate de spălare de bani și trafic de migranți

04 May 2023 1494

Bărbat căutat de autoritățile din Ungaria pentru spălare de bani, reținut la Constanța

01 May 2023 805

Doi cetăţeni români, arestaţi în SUA şi acuzaţi de spălare a 1,4 milioane de dolari. Cum acționau suspecții

15 Mar 2023 1372

Percheziții de amploare la persoane bănuite de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave! Printre județele vizate, și Constanța (VIDEO)

14 Dec 2022 1758

Percheziții la persoane bănuite de efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos. Un cetățean britanic, reținut

25 Nov 2022 1242

DIICOT Percheziții în București, Tulcea și alte patru județe într-un dosar de spălare a banilor. Imobile și autoturisme de lux, cumpărate de suspecți (GALERIE FOTO)

05 May 2022 1744

Dorin Cocoş, fostul soț al Elenei Udrea, condamnat la un an de închisoare pentru spălare de bani în dosarul Microsoft

29 Dec 2021 1696

Percheziții domiciliare în Galați. Bărbați reținuți pentru trafic de persoane, proxenetism și spălarea banilor

04 Nov 2021 1192