Reprezentanţii Guvernului şi cei ai asociaţiilor militare au discutat pe tema proiectului privind pensiile militare

Vicepremierul pentru securitate națională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea a convocat astăzi, la sediul Guvernului României, o întâlnire a reprezentanților Guvernului cu cei ai asociațiilor cadrelor militare în rezervă și în retragere și ai sindicatelor din domeniul apărării, ordinii publice și securității naționale, având ca subiect proiectul legii privind pensiile militare de stat, se arată într-un comunicat al MAI.

Încă de la începutul întâlnirii de lucru, vicepremierul Gabriel Oprea a susținut că obiectivul principal al proiectului legislativ este acela de a promova un cadru legislativ unitar și bine definit în domeniul pensiilor militare, în care niciun angajat al sistemului de apărare, ordine publică și securitate națională să nu piardă drepturile deja câștigate.

Proiectul de lege a fost realizat de specialiști din cadrul Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informații, Serviciului de Informații Externe, Serviciului de Protecție și Pază, Serviciului de Telecomunicații Speciale și ai Ministerului Justiției.
 
Conform proiectului de lege, categoriile de pensii care vor compune sistemul pensiilor militare de stat, vor include pensia de serviciu pentru limită de vârstă, pensia de invaliditate și pensia de urmaș. După discuțiile la nivelul specialiștilor, varianta finală a proiectului va fi înaintată Guvernului și, ulterior, promovată în Parlament.

La întâlnirea convocată astăzi de către vicepremierul Gabriel Oprea au participat ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, ministrul Finanțelor Publice, Darius Vâlcov, secretari de stat cu atribuții în domeniu din ministerele și instituțiile inițiatoare ale proiectului de lege, reprezentanți ai conducerii Serviciului Român de Informații, Serviciului de Informații Externe, Serviciului de Protecție și Pază, Serviciului de Telecomunicații Speciale, directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor, șefii departamentelor financiare, juridice și resurse umane din structurile sistemului de apărare, ordine publică și securitate națională, președintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (S.C.M.D.), Mircea Dogaru, președintele Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere (ANCMRR), Mihai Iliescu și președinții sindicatelor reprezentative din Ministerul Afacerilor Interne: Iulian Surugiu (SNAP), Toader Paraschiv (vicepreședinte confederație Cartel ALFA), Florin Vâlnei (Sed Lex), Gruia Marin (SNPPC) și Vasile Lincu (ProLex).

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Pensionarii vor primi ajutoare în 2023. Cine ar trebui să primească, în plus, 1.000 de lei din ianuarie

02 Dec 2022 2374

Mamaia. Ce s-a discutat, la PSD, despre pensiile militare

01 Sep 2019 8192

Pensiile militare Proiect pentru modificarea Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat. Ce adăugiri i se aduc actului normativ

18 Dec 2017 28976

MApN Cadrul legislativ pentru pensiile militare nu va fi revizuit

16 Sep 2016 3526

Guvernul trimite Parlamentului un proiect legislativ pentru reorganizarea MApN

31 Aug 2016 3127

O măsură reparatorie pentru pensionarii militari

22 Apr 2015 1834